Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Με λένε Διγαλέτο Γρηγόρη και το 2006 τελείωσα τις σπουδές μου και ανακηρύχθηκα Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός από το ‘Ελληνικό’ Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Αφού τελείωσα το στρατιωτικό μου, έκανα τα χαρτιά μου για την εξέταση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, και αν και το σκέφτηκα να δώσω στη Πάτρα, επειδή εκείνη την εποχή ταλαιπωριόμουνα με συνεντεύξεις για δουλειά στην Αθήνα όπου και διαμένω, δήλωσα τελικά εξεταστικό κέντρο την Αθήνα. Στις 11 Μαρτίου του 2008 ήταν η εξέταση, όπου αντιμετώπισα μια εχθρική τριανδρία. Υπήρξαν 2 ερωτήσεις πάνω στο θέμα της διπλωματικής μου και κατόπιν για ένα τέταρτο βομβαρδίστηκα από ερωτήσεις περί γραναζιών, ρευστών, αντοχής, θερμοδυναμικής και ότι άλλο είχε ο καθένας από τους τρείς τους στο... μυαλό του. Απάντησα στις περισσότερες αλλά όπως φάνηκε το αποτέλεσμα ήταν προδεδικασμένο. Με έκοψαν και η επίσημη απάντηση από... την κατά τα άλλα συμπαθητική γραμματέα του αρμόδιου γραφείου ήταν ότι δεν τους κάλυψα. Θα μπορούσα να έχανα την δουλεία μου, αλλά στάθηκα τυχερός και οι άνθρωποι έδειξαν κατανόηση και υπομονή. Χθες έδωσα στη Πάτρα αυτή τη φορά και η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. Μπορεί κανείς να μου γιατί? Η διαδικασία αυτή στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας για κάποιους είναι περίπατος και για κάποιους Γολγοθάς... ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Link to comment
Share on other sites

Και τελείωσες Ελλάδα ... που να είχες τελειώσει και στο εξωτερικό . Το έχω γράψει και σε άλλο ποστ , δυστυχώς οι εξετάσεις του ΤΕΕ στην Αθήνα , που γνωρίζω τουλάχιστον , είναι ιδιαίτερα μεροληπτικές και διαρκούν από δευτερόλεπτα ως 2λεπτά για τους αποφοίτους του ΕΜΠ και πολύ περισσότερο με άγνωστη έκβαση για τους υπολοίπους . Και να ξέρεις , οι μηχανολόγοι σε σχέση με τους πολιτικούς εξεταστές θεωρούνται άγιοι και καλοί (γνώμη που την ασπάζομαι και μου την έχουν πει και εξεταστές φίλοι μηχανολόγοι )

Link to comment
Share on other sites

Γρηγορη , μηπως επεσες στην περιπτωση ? Γιατι και εγω Πολιτικος Μηχανικος στην Πατρα τελειωσα και δινοντας εξετασεις στο ΤΕΕ Αθηνας δεν ειχα τετοιο προβλημα (βεβαια πανε πανω απο 10 χρονια τωρα).

 

Θυμαμαι ομως οτι τετοιο προβλημα ειχαν οσοι ειχαν "περιεργη" διπλωματικη. Ορισμενοι ΠΜ των οποιων η διπλωματικη ηταν αρχιτεκτονικου - ιστορικου θεματος , δηλ. δεν ειχε σχεση με τις βασικες γνωσης της ειδικοτητας ειχαν εξεταση σαν και αυτη που λες.

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε φιλε μου το προβλημα που αναφερεις το εχω διαπιστωσει και εγω και λογω συναδελφων μου που την πατησαν οταν πηγαν να παρουν αδεια εξασκησης στην Καραγεωργη Σερβιας αλλα και με βαση αυτα που εχω ακουσει.

 

Ειναι πραγματικοτητα πως υπαρχει μια ιδιοτυπη προκαταληψη για ολους τους φοιτητες/διπλωματουχους που προερχονται απο περιφερειακα ιδρυματα και ιδιως για Πατρα/Βολο/Ξανθη/Χανια.

 

Αυτο δεν ισχυει μονο για τις εξετασεις για αδεια εξασκησης αλλα ειναι κατι που αντιμετωπιζουμε στην καθημερινοτητα μας εισπραττοντας αποψεις του τυπου "Το ΕΜΠ ειναι το κορυφαιο" η "Γιατι πηγες να σπουδασεις επαρχια?Προφανως δεν επιασες την βαση για ΕΜΠ ετσι?" η "Στην επαρχια τα μαθηματα περνιονται ευκολα, στο ΕΜΠ ειναι που πραγματικα μαθαινεις".

 

Τις παραπανω αποψεις δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες φορες τις εχω ακουσει και κυριως απο ανθρωπους υψηλου μορφωτικου επιπεδου.

 

Ετσι φιλε μου και στο ΤΕΕ-παραρτημα Αθηνων.

Κυριως απαρτιζεται απο παλαια μελη, σχεδον στο συνολο τους απο ΕΜΠ, οι οποιοι αντιμετωπιζουν πολλες φορες με περιπαιχτικο τροπο τους αποφοιτους απο επαρχιακα τμηματα.(Καλα για εξωτερικο δεν το συζηταμε, αυτους τους σκιζουν....).

 

Συμφοιτητη δικο μου τον κοψανε δυο φορες και περασε μονο οταν πηγε στο παραρτημα του ΤΕΕ της περιοχης του.

Ο λογος ηταν πως η διπλωματικη του ηταν σε αντικειμενο βιομηχανικης διοικησης, οι τρεις εξεταστες(πολιτικος-μηχανολογος-χημικος) θεωρησανε πως δεν μπορεις να θεωρεισαι μηχανικος με τετοια διπλωματικη , παροτι ο συναδελφος τους εξηγησε πως η διοικηση ειναι κατευθυνση της σχολης. Αυτοι ανενδοτοι, τον αρχισαν ερωτησεις για πραγματα,κυριως λεπτομερειες, που ειχε διδαχτει πριν πολλα χρονια τα οποια και φυσικα δεν θυμοταν.Αρα το αποτελεσμα ηταν ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

Link to comment
Share on other sites

Το φαινόμενο που περιγράφετε συμβαίνει.

 

Δεν έχει σημασία που τελειώσατε εσείς σημασία έχει που τελείωσαν αυτοί που εξετάζουν ή αν έχουν κάποια προσωπική κόντρα με τον επιβλέποντα της διπλωματικής σας.

 

Και για να μη στενοχωριέστε έχει συμβεί και σε Αρχιτέκτονες του ΕΜΠ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια δεν διάβασα τις προηγούμενες απαντήσεις αλλά μπορώ να πω οτι επειδή έχω αποφοιτήσει απο το Βόλο στις εξετάσεις του ΤΕΕ με σκίσανε!

 

Αν έχω όρεξη κάμια μέρα μπορεί να γράψω τι μου ζητούσαν να τους πω! ανεκδιήγητες καταστάσεις. Ούτε απόφοιτος εξωτερικού να ήμουν. Να φανταστείτε οτι αν μια μέση "εξέταση" διαρκεί μαζί με τις συστάσεις 10 λεπτά το πολύ εγώ ήμουν μέσα στο δωματιάκι με 2 άσχετους εξεταστές 55 λεπτά!!

 

Είχαν βάλει στόχο ρε παιδί μου να με κόψουν αλλά δεν τους έκανα το χατήρι. Εννοείτε οτι μόλις είδαν τη διπλωματική μου κάγχασαν ειρωνικά και μου είπαν: με τέτοια πράματα ασχολείται ο Βόλος?? Και την πετάξαν παραδίπλα. Εννοείτε οτι δεν είχαν ίδέα περι γεωτεχνικής μηχανικής εξ'ου και η αντίδρασή τους.

 

Αφού με το που μπαίνω μέσα και με ρωτάνε που τελείωσα λέει ο ένας δήθεν..Α, ναι βγάζει πολιτικούς μηχανικούς ο Βόλος??

 

Τραγικές καταστάσεις που φυσικά αν ήμουν Μετσοβίτης δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τις βραβεύσεις των διπλωματικών εργασιών οτι είναι απο Αθήνα βραβεύεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν τα λέω με πικρία αυτά αφού τα έχω προ πολλού ξεχάσει αλλά μου τα θυμίσατε και σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά χαλαρώστε και εγώ από Πάτρα είμαι π.μ. και οι εξετάσεις μου στην Αθήνα ήταν γελοίες..μπορεί να πέσατε σε περιπτώσεις εξεταστών που ήταν πολύ τυπικοί ή κομπλεξικοί που πιστεύω είναι η εξαίρεση.δεν άκουσα για κανέναν συμφοιτητή μου από Πάτρα να κόπηκε πάντως.αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι μία καχυποψία προς τους απόφοιτους εξωτερικού π.μ....

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να πέσατε σε περιπτώσεις εξεταστών που ήταν πολύ τυπικοί ή κομπλεξικοί

Ναι ρε εννοείτε σε εξαιρέσεις πέσαμε απλά το αναφέρουμε έτσι για τα πρακτικά. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα μου είναι οτι δεν μπορεί ένα κωλόγερος τελειωμένος να με ακυρώνει εμένα και ένα κρατικό πανεπιστήμιο όπως της Πάτρας μόνο και μόνο επειδή θεωρεί τη σχολή του καλύτερη απο την δικιά του. Στο κάτω κάτω αν το πάμε και πληθυσμιακά είναι λογικό η βάση της Αθήνας να είναι πιο πάνω απο αυτής της Πάτρας, δεν σημαίνει όμως οτι έχει και καλύτερους καθηγητές ή αρτιότερα εργαστήρια, υποδομή κτλ.. είχα την τύχη να βρώ δουλεία σε ανθρώπους οι οποίοι αναγνώρισαν το επίπεδο των σπουδών μου και βρέθηκα να νιώθω μ******* επειδή έπεσα... στην περίπτωση. Ας ξεκολλήσουν λοιπόν τα κολλημένα τους μυαλά και ας κάνουν τη δουλεία τους χωρίς προκατάληψη... απο την πλευρά μου πήγα στη Πάτρα όπου με αντιμετώπισαν δείχνοντας αντρίκια αξιοπρέπεια ως ένα νέο μηχανικό...

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιους θα συναντήσεις πολλούς από δω και πέρα. Μη συγχύζεσαι.

 

Επίσης σας παραθέτω απόσπασμα από ιστοσελίδα του ΤΕΕ που σήμερα έχει κατέβει

 

Η προϋπηρεσία, των Μηχανικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αμοίβονται με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού τομέα Διπλωματούχων Μηχανικών ΠΕ, λαμβάνεται υπ’ όψιν από την ημερομηνία απόκτησης του διπλώματός τους?

 

Ως προϋπηρεσία για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς θεωρείται το χρονικό διάστημα από την απόκτηση του διπλώματος του ΕΜΠ ή Σχολής ισότιμης με το ΕΜΠ ή άλλης Σχολής αναγνωρισμένης ως ισότιμης με το ΕΜΠ από την Ελληνική Πολιτεία.

Αυτό προκύπτει από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των Διπλωματούχων Μηχανικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου, και από την Απόφαση αρ. 1033/1987 του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου Β’ Πολιτικό Τμήμα.

 

Το μόνο σχετικό που βρήκα σήμερα είναι:

http://www.tee.gr/online/epikaira/1998/2009/m01.htm

 

Άρα δεν επιτρέπεται να σε διώξουν από τη δουλειά σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.