Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καθυστέρηση Πληρωμής Λογαριασμού do list


debianuser

Recommended Posts

Δεν βρίσκω τον λόγο να μην μπορεί να υποβληθεί, εφόσον 
"Άρθρο 152, "Λογαριασμοί Πιστοποιήσεις", 
1. Η πληρωμή στον ανάδοχο του εργολαβικού ανταλλάγματος γίνεται τμηματικά, με βάση τις  πιστοποιήσεις των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί μέσα στα όρια του χρονοδιαγράμματος  εργασιών.
...
3. Μετά τη λήξη κάθε μήνα ή άλλης χρονικής περιόδου που ορίζει η σύμβαση για τις τμηματικές  πληρωμές, ο ανάδοχος συντάσσει λογαριασμό των ποσών από εργασίες που εκτελέσθηκαν, τα  οποία οφείλονται σ` αυτόν. Οι λογαριασμοί αυτοί στηρίζονται στις επιμετρήσεις των εργασιών και  στα πρωτόκολλα παραλαβής αφανών εργασιών."

Σε συνδυασμό με το Άρθρο 192, "Διάλυση της σύμβασης"
"4. Η Ειδική Δήλωση διακοπής των εργασιών της περίπτωση, γ` της παραγράφου 2 περιλαμβάνει: α)  μνεία των λόγων της διάλυσης, β) στοιχεία για περαιωμένα τμήματα της μελέτης και εκτίμηση της αξίας τους, γ) περιγραφή των τμημάτων της μελέτης που υπολείπονται, δ) αίτηση περί καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης συγκεκριμένου, κατά το δυνατόν, ύψους και ανάλυση των κονδυλίων της και ε) δήλωση περί της πρόθεσής του να αποδεχθεί συνέχιση των εργασιών κατόπιν  αποζημίωσης. ..."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απ οτι ξερω με το Ν4412/16 δεν απαιτειται οχληση για τους τοκους υπερημεριας των λογαριασμων.

Αλλοιως

 

ΥΠΟΔ-01.docx ΥΠΟΔ-02.docx

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιο πρότυπο για Ειδική Δήλωση διακοπής εργασιών σύμφωνα με τον 4412 ?

Ψάχνοντας στο ίντερνετ, βρήκα ότι για κάποιο έργο η Ειδική Δήλωση διακοπής εργασιών επιδόθηκε στον Δήμο από Ειρηνοδίκη. Δεν μπορώ απλώς να την υποβάλλω στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας?

Στο άρθρο 161 γράφει

Παράθεση

4. Μετά την επίδοση της ειδικής δήλωσης, κατά την παρ. 3 η Διευθύνουσα Υπηρεσία εξακριβώνει μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες τα στοιχεία της δήλωσης και εκδίδει απόφαση που αποδέχεται ή απορρίπτει το περιεχόμενο της δήλωσης.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να απορρίψουν την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών ? Και τότε ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει τις εργασίες απλήρωτος?

Link to comment
Share on other sites

Προσαρμοσε το καταλληλα.

Η ειδικη δηλωση ασφαλως και μπορει να μη γινει δεκτη για καποιο νομιμο λογο (αν υπαρχει βεβαια τετοιος) .

ΥΠΟΔ-03.docx

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δυο ερωτήσεις πιο γενικές

Κατά την έναρξη των εργασιών προέκυψε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί Νεα Τιμη για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι υπόλοιπες εργασίες.

Νεες Τιμές για Καθαίρεση επιχρισμάτων και Επιχρισματα που δεν υπήρχαν στην μελέτη, για να μπορέσουν μετά να γίνουν οι εργασίες για Η/Μ και βαψιμο σύμφωνα με την μελέτη.

1)Μπορούμε να ζητήσουμε διακοπή εργασιών μέχρι να εγκριθεί ο ΑΠΕ και το Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. ?   Ουσιαστικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις εργασίες που προβλέπει η μελέτη εαν δεν προηγηθούν οι Νεες εργασίες

2)Εαν προχωρήσω με την εκτέλεση των εργασιών πριν εγκριθεί το Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. για να μην καθυστερούμε , μπορώ να υποβάλλω 1ο λογαριασμό για τις εργασίες της μελέτης για Η/Μ και βάψιμο και μολις εγκριθεί ο ΑΠΕ και το ΠΚΤΜΝΕ να υποβάλλω 2ο λογαριασμό με τις Νεες Τιμές που χρονικά όμως έχουν προηγηθεί? 

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στον ν.4412/2016, άρθρο 155 και άρθρο 156, προτελευταίο εδάφιο της παραγρ. 1

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε θα σου πρότεινα, μετά από κάποιες εμπειρίες σε διάφορα δημ. έργα, να μην προχωρήσεις σε εργασίες πριν την έγκριση ΑΠΕ ή πριν την τεχνική έκθεση που αναφέρεται στο άρθρο 155 του 4412/2016. Καλό είναι πάντα να εξασφαλίζεις την πληρωμή σου σύμφωνα με την νομοθεσία για να μην βρεθείς εκτεθειμένος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eχει γίνει διακοπή εργασιών για λογαριασμό που δεν έχει πληρωθεί.

Μόλις πληρωθεί ο λογαριασμός, μπορούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες ή πρέπει να προηγηθεί κάποιο έγγραφο από την υπηρεσία που να μας ενημερώνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις εργασίες?

Ως πληρωμή του λογαριασμού του έργου, θεωρείται η κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.