Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση διαμερισμάτων στον ίδιο όροφο


Recommended Posts

Η πολεοδομία λογικά λέει ότι δεν ξηλώνονται βάσει προηγούμενης παθητικής, αν κάνεις τροποποίηση στην παθητική ώστε οι δύο όροφοι να είναι ένα πυροδιαμέρισμα ή πόρτα θα μπορεί να ξηλωθεί. (εκτός αν και οι δύο όροφοι είναι πάνω από 500 τ.μ. - δεν νομίζω ε??)

 

Ο κάθε όροφος είναι κάτω από 500 τ.μ. αλλά η Πολεοδομία ( από τις χειρότερες των χειροτέρων στην Ελλάδα) μου λέει ότι κάθε όροφος πρέπει να είναι πυροδιαμέρισμα, από τη στιγμή που οι άδειες προσθήκης εκδόθηκαν σαν να επρόκειτο για αυτοτελείες ιδιοκτησίες και το κλιμακοστάσιο θεωρείται η μόνη έξοδος διαφυγής.

 

Τροποποίηση Παθητικής δεν ξέρω πώς γίνεται, θα το ψάξω.

 

Ευχαριστώ πολύ όλους που ασχολήθηκαν με άλλη μια απίστευτη περίπτωση, όλα σε μένα φαίνεται ότι τυχαίνουν, εκτός κ αν έχω βγάλει όνομα ότι ασχολούμαι με μαλακίες σε επαγγελματικό επίπεδο!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@[email protected]: Έχει κάποιος άλλος ιδιοκτήτης τον αέρα? Υπάρχει υπόλοιπο δόμησης που ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη? Αν ναι ξαναρώτα με.

Αν όχι τότε τροποποιείς τη σύσταση και ενώνεις τις δύο οριζόντιες των ορόφων μετατρέποντας ταυτόχρονα το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο σε ιδιωτικό. Ανακατανέμεις όπως ξέρεις πολύ καλά τα χιλιοστά χωρίς κοινόχρηστα. Θα χρειαστείς βεβαίωση από την πολεοδομία ότι η μεταβολή αυτή (της χρήσης των κοινοχρήστων και των διαστάσεων που "μηδενίζονται") δεν θίγει πολεοδομικές διατάξεις και δεν απαιτείται άδεια οικοδομής (άρθρο 5 του ΓΟΚ). Αν έχει όμως αφαιρεθεί από τον σ.δ. τμήμα κοινόχρηστου κλιμακοστασίου ή διαδρόμου χρειάζεσαι άδεια ώστε να προσμετρηθούν. Στην άδεια αυτή θα γράψεις αντί για "κλιμακοστάσιο" -> "κλιμακοστάσιο κατοικίας" και τελείωσες.

 

@nikin24: Φυσικά και αναθεωρείται επ'αόριστον εφόσον έχει γίνει ο σκελετός του 3ου ορόφου. Αλλά φυσικά η αναθεώρηση καλύπτει ΜΟΝΟ τις υπολοιπόμενες εργασίες στον 3ο όροφο.

Link to comment
Share on other sites

armenopoulos είσαι ΠΟΛΥ κούκλος φίλε, ευχαριστώ πολύ κ καλές γιορτές, απάντησες ΑΚΡΙΒΩΣ στην ψυχή μου κ στην καρδιά του ερωτήματος.

 

Να 'σαι καλά.

 

Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.