Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Και νέο απανωτό "χτύπημα" του επαγγέλματος;


crimson

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Σε μια περίοδο έντονης ύφεσης, ανακατατάξεων και ολικής αναθεώρησης του επαγγέλματος του Μηχανικού,η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου "απλοποιεί " τις διαδικασίες.

Ρίξτε μια ματιά στο :

 

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1420

 

Παράλληλα με την "απελευθέρωση" των αμοιβών μας και το "άνοιγμα" του "κλειστού" μας επαγγέλματος, δεχόμαστε και δεύτερο χτύπημα?

Γιατί σαν χτύπημα το εξέλαβα προσωπικά εγώ, ενώ το ΤΕΕ(που μίλησα αυτές τις ημέρες) κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

Ξέρει κανείς τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φιλε μου νομιζω πως αυτο αφορα μαστορες δηλαδη υδραυλικους και ηλεκτρολογους κ.λ.π.

Απ οτι καταλαβα θα μπορουν πλεον με μια αδεια να κανουν πιο πολλα πραγματα ενω εως τωρα ηταν εγκλωβισμενοι σε εναν μονο τομεα.

 

Το τρομακτικο αυτου του νομοσχεδιου το διαβασατε? Θα καταργηθουν καθε ειδους κοινωνικα και οικονομικα κριτηρια στην αδειοδοτηση εμπορικων κετρων τυπου mall. Δηλαδη ακομα και στην επαρχια θα μπορει ελευθερα η καθε πολυεθνικη να ερχεται να ανοιγει ενα Πολυκαταστημα χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν και να κλεινει δεκαδες μικρομαγαζα της περιοχης.

 

Αυτο θα αποτελεσει τον θανατο των μικρων και οικογενειακων μαγαζιων και θα δωσει την χαριστικη βολη στο λιανεμποριο. Φαινεται φιλοι μου σιγα σιγα πως το σχεδιο ΠΑΣΟΚ-Τροικας για "Βουλγαροποιηση" της Ελλαδας με εργαζομενους των 700 ΕΥΡΩ προχωραει με ταχυτατους ρυθμους...Μερα με την μερα διαλυουν ολο τον οικονομικο ιστο της χωρας.

Link to comment
Share on other sites

Μιλά ξεκάθαρα και για τεχνικά επαγγέλματα που ασχολούνται με διαδικασίες αδειοδότησης...

Είμαστε εξάλλου το μεγάλο "πείραμα"...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το διαβασα σημερα το πρωι και εγω σε καποιο αλλο site αλλα εκει ανεφερε μονο για μαστορες. Τωρα αν παλι κανουν το γνωστο τους κολπο να βγαζουν ενα νομοσχεδιο ως "λαγο" και κατοπιν να περιλαμβανουν και δεκαδες αλλες τροπολογιες τι να πω. Παντως σε λιγο καιρο θα μας πει ο Γιωργακης πως οι Μηχανικοι ειναι και η μεγαλυτερη πληγη του κρατους και πρεπει να αφανιστουν. Ο κατηφορος που ξεκινησε τον Οκτωβρη του 2009 δεν εχει τελος φιλοι μου...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις δίκιο...Μιλάει για "υλοποίηση της μελέτης" :

 

1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει τις ακόλουθες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων:

α) Κατηγορίες που αφορούν την υλοποίηση της μελέτης μηχανολογικής ή ηλεκτρικής εγκατάστασης, τη συντήρηση αυτής, την επιτήρηση της λειτουργίας της, καθώς και τον χειρισμό του εξοπλισμού της και

β) Κατηγορίες σχετικές με την εκτέλεση τεχνικού έργου ή/και με την παροχή τεχνικής υπηρεσίας, που αφορούν, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, ψυκτικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγρών και αερίων καυσίμων, ηλεκτροσυγκολλήσεις, οξυγονοκολλήσεις, χειρισμό μηχανημάτων έργου, καθώς και γόμωση και πυροδότηση εκρηκτικών σε έργα.

2. Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθορίζονται, όπου αυτό απαιτείται, για τις ως άνω κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων, επιμέρους ειδικότητες και βαθμίδες αυτών, ως και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το αλλο που αφηνονται πλεον ελευθερες οι πολυεθνικες να ανοιγουν εμπορικα κεντρα σε καθε μερος στην Ελλαδα χωρις κανενα κοινωνικο και οικονομικο κριτηριο το διαβασε κανενας?

Link to comment
Share on other sites

δώσε αρθρο...

 

Έχει πλάκα η πανικοβλημένη μου αντίδραση πάντως...

Με τόσα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό...

Ισχύει ίσως το παλιό καλό "όποιος καεί στο κουρκούτι,φυσάει και το γιαούρτι.."

Σας ευχαριστώ για τα φώτα σας.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ,terry

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.