Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λειτουργία Πολεοδομιών μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη


Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Γνωρίζει κανείς τί θα ισχύει μετά τις 1/1/2011 που θεωρητικά τα καθήκοντα των Πολεοδομιών πάνε στους Δήμους? Θα δοθεί κάποια παράταση?Θα παγώσουν όλα? Με τις ανοικτές άδειες τί θα γίνει?Με την τακτοποίηση Ν3843?

Link to comment
Share on other sites

Το μοναδικό που ξέρω, από όσα ερωτήματα έθεσες, είναι σίγουρα ότι αυτή η διαδικασία "μεταφοράς" των πολεοδομιών στους δήμους δεν θα γίνει με το που θα μπει το νέο έτος, και από τη μία ημέρα στην άλλη. Μίλησα με ένα δημοτικό σύμβουλο, και μου είπε ότι καλά-καλά δεν έχουν βρεθεί τα κτίρια που θα στεγάσουν τις πολεοδομίες και το αρχείο τους που θα έρθουν στους νέους δήμους. Και ότι και το ίδιο το κράτος έχει δόσει ένα διάστημα για να γίνει η διαδικασία αυτή. Οπότε άμεσα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Σιγά-σιγά.... Ας μην ξεχνάμε και τη χώρα που βρισκόμαστε... Τα πάντα θέλουν το χρόνο τους!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι και Χρόνια πολλα.

Πρωινό Νέο από Πολεοδομία Καλαμάτας.

Πήγα σήμερα το πρωί να καταθέσω για άδεια (ώστε να προλάβω και γω όλες αυτές τις αλλαγές) και με ενημέρωσαν ότι στις 11 κλείνει το ηλεκτρονικό σύστημα μέχρι τουλάχιστον την τρίτη 4/1/11, για να αναβαθμιστεί με τα νέα δεδομένα (!!!).

Τώρα τι θα γίνει ακριβώς....

Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, υγεία και υγεία...

Link to comment
Share on other sites

Μιας και μίλησες στο #2 για μεταφορά, ποιος θα καθίσει να διαχωρίσει το αρχείο των πολεοδομιών ανά δήμο, νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο θέμα που θέλει αρκετό χρόνο, αν τελικά τα αρχεία των πολεοδομιών θα πρέπει να πάνε στις νέες πολεοδομίες των δήμων.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει ομως μια αναθεωρηση μετα τον ιουλιο και μου ειπε ο μηχανικος για αυτο ακριβως το λογο δεν γινετε τακτοποιηση. ισχυει?

 

Εξαρτάται τι αφορά η αναθεώρηση. Αν αυτή αφορά τροποποιήσεις ως προς τους προς "τακτοποίηση" χώρους, τότε σε πετάει εκτός Ν. 3843.

 

"όχι από Δευτέρα παύει να υπάρχει η Νομαρχία και δε δέχονται φακέλους"!!!:confused:

 

Η μετάβαση στον "Καλλικράτη" δε νομίζω ότι θα γίνει ...σε ένα Σαββατοκύριακο (αυτό). Μην τρελλένεσαι λοιπόν και άσε τι σου είπε η θυρωρός...

Πήγαινε κανονικά τη Δευτέρα και θα δεις τι έχουν κάνει. Δεν είναι δυνατό να σταματήσει τη λειτουργία του όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι σήμερα χωρίζονταν. π.χ. όταν έγιναν πολεοδομίες σε δήμους πήραν και τα αρχεία τα ανάλογα. Αρα λογικά θα χωριστούν. Φυσικά θα χρειαστεί χρόνος και για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν πολεοδομικές υπηρεσίες σε όλους τους νέους δήμους, που δεν είχαν αυτή την αρμοδιότητα, από 4.1.2011.

 

Θα χρειαστεί χρόνος, οργάνωση, στελέχωση κλπ και, μέχρι τότε, πιστεύω ότι, θα λειτουργούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες. Είμαι βέβαιος, ακόμη ότι, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον Ραγκούση κάτι σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

Στην Χαλκίδα μου είπε υπάλληλος ότι θα γίνει για μια εβδομάδα απογραφή (έτσι μου το είπε) ώστε να περάσει στο Δήμο και θα υπολειτουργεί τις πρώτες μέρες του νεου έτους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.