Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λειτουργία Πολεοδομιών μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη


Recommended Posts

@ tpanag

Εγω εχω αρχισει να αναρωτιεμαι.

1. Ειναι τοσο ηλιθιοι αυτοι που εχουν εκλεγει?????

2. Μηπως ολα ειναι οργανωμενα για καποιο σκοπο..???

 

Να ειναι τοσο ηλιθιοι πραγματικα δεν μπορω να το πιστεψω....Ειναι ατοπο...Θα επρεπε ουτε να κορδονια τους να μην μπορουν να δεσουν, αν ηταν τοσο ηλιθιοι....

 

Το θεμα ειναι οτι ο αναπτυξιακος ειναι νεκρος εδω και 1 χρονο και θα παει στον 1.5 χρονο μεχρι να ξεκινησουν οι υποβολες προτασεων.....

Ξερω 5-6 επενδυτες που εχουν εγκριθει και ΔΕΝ εχουν παρει ακομα λεφτα..(απο τον προηγουμενο αναπτυξιακο)

Εχω και αλλες 3 δικες μου δουλειας, βιομηχανικων κτηριων που ΔΕΝ θα ξεκινησουν γτ δεν εχουν υποβαλλει στον αναπτυξιακο..Και οι 3 εχουν σχεδον το μισο κεφαλαιο μετρητα σε τραπεζες...Μιλαμε για μερικα μυρια επενδυσεων...απο αυτα σεκφτειτε ποσοι θα φανε απο την κατασκευη, τον εξοπλισμο, την συντηρηση, το ιδιο το κρατος απο ΦΠΑ κτλ..Και ΦΥΣΙΚΑ ποσα ατομα θα απασχοληθουν στις βιομηχανιες αυτες..(εστω και 10 που λεει ο λογος ειναι ενας σημαντικος αριθμος...)

 

Και βλεπετε τωρα οτι ΟΛΑ εχουν παγωσει....

Με τον ΚΕΝΑΚ εμειναν ΟΛΕΣ οι ΟΑ πισω 3 μηνες..

Και τωρα ψαχνουμε να δουμε που θα παει ο ελεγκτης που τις ειχε χρεωθει, που θα βρεθει ο φακελος και πως θα καταφερουμε να παρουμε την ΟΑ στα χερια μας....

 

Μη σας πω οτι το πρωι πηγα να πληρωσω το νερο σε τοπικο ΟΤΑ και μου ειπαν "Συγνωμη δεν εχουμε συστημα..μαλλον θα το πληρωσετε στον καινουριο δημο, οταν μας ενημερωσουν.."

 

 

Πειτε μου ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.."ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ"???

Το πρωτο πραγμα που επρεπε να γινει...

1. Ελατε ολοι οι επενδυτες και για τα πρωτα 3 χρονια 20% φορολογια...

2. Οι υπαρχουσες επενδυσεις ευνοικη φορολογηση για να ειστε ανταγωνιστικοι....

3. Ανοιγμα του αναπτυξιακου και του ΕΣΠΑ σε 30 μερες το πολυ...

 

Η Ιρλανδια που ΔΕΝ προκειται να αυξησει την φορολογια των επιχειρησεων που τους φερνουν λεφτα και δουλεια ειναι βλακες????

Link to comment
Share on other sites

@Achille

Για τα θέματα αυτά, υπάρχει ένας κανόνας που έχει προσδιορίσει το ΣτΕ και λέει ότι η Πολεοδομία και η Χωροταξία είναι αρμοδιότητα που ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από το Κράτος. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχει ακυρώσει, στο παρελθόν, πολλούς νόμους με τους οποίους προσπάθησαν οι κυβερνήσεις να μεταφέρουν σχετικές αρμοδιότητες σε αποκεντρωμένα, μη κυβερνητικά όργανα, όπως πχ Νομάρχες, μετά το 1994 (Καποδίστριας), οπότε και οι Νομάρχες έπαψαν να είναι διορισμένοι και εκλέγονται από το λαό.

 

Επομένως, ο αιρετός Περιφερειάρχης δεν μπορεί, σύμφωνα με τη διαμορφωμένη πλέον νομολογία του ΣτΕ, να ασκήσει αυτή την αρμοδιότητα.

 

Θυμίζω ότι είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό την περίοδο που συζητιόταν και ψηφίστηκε ο Καλλικράτης.

 

ΥΓ Μέχρι να γράψω το μήνυμα αυτό, παρεμβλήθηκε ο ppetros για τις αρμοδιότητες και ο terry με τις εξίσου σωστές και αξιόλογες απορίες του, γύρω από τις επενδύσεις.

 

Έστω και αν προβλέπεται διετής παράταση, είναι βέβαιο ότι εάν κατατεθεί προσφυγή κατά μίας απόφασης, που θα εκδοθεί βάσει αυτής της διάταξης, θα ακυρωθεί.

 

Αυτό είναι το τέλειο μπάχαλο τόσο για τους κυβερνώντες όσο και για τους κυβερνόμενους. Αλλά ποιός νοιάζεται γι' αυτά όταν το ερώτημα είναι τι εννοούσε ο Πάγκαλος με τους "κοπρίτες";

Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει, όμως, όταν πάει κάποιος να ζητήσει ΟΑ σε ένα από τους νέους δήμους (π.χ. Φιλοθέη-Ψυχικό);

Θα του πουν "πήγαινε στο δήμο" ή "περιμένουμε οδηγίες";

 

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν.

παιδιά μην πάτε μακριά, θα γίνεται ότι γίνεται και σήμερα :(

 

πχ ζητάς παλαιή οικοδομική άδεια με τη διεύθυνση, από τις Δημοτικες πολεοδομίες και σε στέλνουν στη Συγγρού να το βρουν στο "παπυρος"

 

λες και είναι τόσο δύσκολο να έχουν τη βάση δεδομένων όλες οι πολεοδομίες

 

 

δηλ αδιανόητα πράγματα !!!

Link to comment
Share on other sites

2. Μηπως ολα ειναι οργανωμενα για καποιο σκοπο..???

 

Ε δεν ξέρω... Εκεί συγκλίνουν όλα τελικά κατά πως φαίνεται... "Μεταρρυθμίσεις" λένε και δεν βλέπουμε ούτε μια θετική όψη σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Όλες μα όλες, δυσμενείς αποδεικνύονται. Το μόνο που απέμεινε, είναι το "τυράκι" για την (και καλά) πάταξη της φοροδιαφυγής για να χειροκροτάει ο λαουτζίκος από κάτω, αλλά ακόμα και αυτό άρχισε να απομυθοποιείται και τους παίρνει χαμπάρι και ο λαουτζίκος.

Εν πάσει περιπτώσει, γνωρίζει κανείς με σιγουριά σε ποιό υπουργείο υπάγονται τα οργανωτικά των Πολεοδομιών; Μα το Θεό, έχω 1-2 δικηγόρους πρόθυμους υπόψη μου και θα το κοιτάξω να υποβάλλω μήνυση κατευθείαν κατά του αρμοδίου υπουργού. Και ας μη γίνει τίποτα ουσιαστικό. Έτσι για να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου...

Link to comment
Share on other sites

1. Ειναι τοσο ηλιθιοι αυτοι που εχουν εκλεγει?????

2. Μηπως ολα ειναι οργανωμενα για καποιο σκοπο..???

 

Το 2ο 1000%... αυτό φωνάζω τόσο καιρό εδώ μέσα!!!

 

Μη σας πω οτι το πρωι πηγα να πληρωσω το νερο σε τοπικο ΟΤΑ και μου ειπαν "Συγνωμη δεν εχουμε συστημα..μαλλον θα το πληρωσετε στον καινουριο δημο, οταν μας ενημερωσουν.."

 

Έλα ρε terry!! Μήπως ήθελες και κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως πρωτοχρονιάτικα!!! ;)

Κάτσε να πάρει μπρος το "σύστημα" πρώτα.... :)

Link to comment
Share on other sites

Ο καλικράτης έπρεπε να είχε παράλληλη εφαρμογή ή καμία εφαρμογή για έξη τουλάχιστον μήνες. Θα μου πείτε παράλληλη πως? Θα ήταν όλοι στις θέσεις τους ώς πέρσι αλλά παράλληλα θα υπήρχε μια καταγραφή όλων των αρμοδιοτήτων που θα μεταφέρονταν, με πόσο προσωπικό θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και το πιο βασικό. Πρότυπα οργανογράμματα για να ξέρει ο καθένας που πάει τι ΑΛΛΑ κυρίως για να είναι παντού ίδια δομή!!!!

Ακόμα κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί η περιφέρειες έχουν κρατήσει μερικές αρμοδιότητες για ακόμα 2 χρόνια. Και μετά τι θα γίνει? Θα πάνε οι αρμοδιότητες μαζί με το προσωπικό στους δήμους? Θα ξαναγοίνουν ΝΕΑ οργανογράμματα (ή προσθήκη των παλιών), με τις επιπλέον αρμοδιότητες/προσωπικό....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.