Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικό κτίριο σε κλίση 30%


 

Recommended Posts

Μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ... it's so challenging! Έχω κάποια σχόλια να κάνω και κάποιες ιδέες επίσης, αλλά πρέπει να αφήσω το PC τώρα. Υπόσχομαι να επανέλθω!

 

Πιστεύω πάντως ότι γίνεται, όχι απαραίτητα όπως το pdf αλλά η βασική αρχή του συστήματος είναι παρόμοια.

 

Υπάρχουν τέτοια κτίρια που κρέμονται εκτός κέντρου βάρους, το CCTV π.χ. στην Κίνα αλλά και άλλα skew buildings στον Κόλπο.

Link to comment
Share on other sites

Αχ, αυτό είναι το τραγικό με τους αρχιτέκτονες, θέλουν να σχεδιάσουν κάτι, αλλά δεν ξέρουν αν γίνεται και πως γίνεται...

 

Λοιπόν, χωρίς πλάκα, ισχύουν τα ακόλουθα δύο:

- όλα γίνονται. Αλλά για να γίνουν χρειάζεται ένας πολιτικός μηχανικός.

- αν θέλει ο αρχιτέκτων να περιλάβει στον σχεδιασμό τον φορέα, δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος. Πρέπει να βρει έναν πολιτικό μηχανικό που να ξέρει από σχεδιασμό.

Link to comment
Share on other sites

όντως τολμηρή ιδέα ataktarch αν και μάλλων δεν συνηθίζεται σε επίπεδο έδαφος περισσότερο σε έδαφος υπο κλίση όπου σχεδόν επιβάλλεται.Πάντως μαλλων θα ναι ζόρικη η λύση του.Πόσο μάλλων επειδη φαίνεται αρκετά φευγάτη σε μέτρα η πλάκα που δεν ακουμπα στο έδαφος.Εδω εμείς σε εργασία καναμε την "εξυπνάδα" να βγάλουμε πρόβολο 3μετρα και παλέβαμε με τν καθηγητή να το δέσουμε με ελαφρές μεταλλικές κατασκευές και ζευκτά.Λιωωωωωωσιμο.Αλλά να πω την αλήθεια γουστάραμε, μάθαμε πολλά απο αυτό άξιζε το τόλμημα.καλό κουράγιο φίλε:sad:

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap, αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα η οποία θεωρώ πως πλέον δεν πρέπει να γίνεται,καθώς όλοι οι μηχανικοί είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση μιας δουλειάς η οποία θα σέβεται το αστικό περιβάλλον αλλά θα μπορεί να είναι υλοποιήσημη χωρίς να αποτελεί ακόμα ένα προϊόν μόλυνσης.

tricky, και εμάς στόχος μας είναι να μάθουμε κάποια πράγματα τα οποία ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία, αλλά έστω και σε μικρότερο βαθμό μπορεί να συναντήσουμε ,κάποια στιγμή μπροστά μας. Έτσι και αλλιώς όλα είναι ανέφικτα μέχρι κάποιος να τα σκεφτεί.Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Τινακυ, περιμένω τις ιδέες και προτάσεις σου. Ευχαριστώ.

Γενικότερα,κάπως θα το λύσουμε για την εργασία το κτίριο, αλλά το θέμα είναι πως μπορούν μέσα από εδώ να βγουν ιδέες πολύ extreme και να αποτελέσουν ερέθισμα για κάποιους να ψαχτούν περισσότερο. Εγώ άρχισα να βλέπω μεταλλικές κατασκευές και παραπομπές που κάνατε κάποιοι και έχω ήδη ενθουσιαστεί!

Link to comment
Share on other sites

Δώσε μου χρόνο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θέλω να δοκιμάσω την ιδέα μου με ένα φυσικό μοντέλο. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς εκεί στην Αρχιτεκτονική παίζετε πολύ με αυτά.

 

Επιβεβαίωσε σε παρακαλώ ότι η φωτό που ανέβασες δεν πρόκειται για την πλάγια όψη (see #9). Επίσης, ενδίαμεσα (οριζόντια ή επικλινή) πατώματα ή αλλά χωρίσματα υπάρχουν; Ανοίγματα στο πέρίβλημα; Μην το πνίξουμε άδικα στο χάλυβα. Για τί χρήση προορίζεται το κτίριο;

Link to comment
Share on other sites

Όταν λείπει η γάτα (= εγκέλαδος) χορεύουν τα ποντίκια (= ΠΜ - πάντα με την ... καλή την έννοια παίδες!)

 

Κτήριο πωλήσεων και κεντρικό λογιστήριο της εταιρείας VoestAlpine Stahl GmbH στο Linz

Πρόβολος που συμβολίζει την δυναμική της εταιρείας μόνο 33,71μ.

Από το http://www.dbz.de τεύχος 01/10

 

http://www.dbz.de/artikel/dbz_Ein_Portal_fuer_den_Stahl_Voest_Zentrale_Linz_A_803267.html

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο georg coco, δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο κτίριο, πολύ ενδιαφέρων!

 

Εγώ για την περίπτωση του δικού μας κτιρίου σκέφτομαι μία κατασκευή με καλώδια (tensile structure) που θα κρατάει την ακρή του κτιρίου ψηλά, και όχι δικτύωμα!

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για πρόσοψη. Προορίζεται για κινηματογραφική σχολή.Τα ανοίγματα μπορούμε να τα έχουμε όλα στην οροφή αλλά γενικά θα τα διαχειριστούμε αναλόγως την κατασκευή. Εσωτερικά έχουμε επίπεδα παράλληλα προς το έδαφος και τοίχους, καθώς υπάρχουν αίθουσες.Σίγουρα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ ελαφριά υλικά.Έχουμε σκεφτεί και εμείς διάφορα αλλά μας λείπει η τεχνική κατάρτιση.Από εβδομάδα θα έχω και εγώ κάποιες ιδέες, πιο συγκεκριμένες καθώς θα μελετήσουμε τα στατικά εκτενέστερα.Το μόνο που μέχρι στιγμής είμαστε σίγουροι είναι το pdf που ανέβασα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη!περιμένω εναγωνίως!!

Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια αλλά πρέεπι αν τα αφήσουν όλα όπως τα άφησε για να μην υπαρχουν προβλήματα κατά την επιστροφή του!!!;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.