Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα υγρασίας (υγροποίηση σε τοίχο)


petra mantw

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Στο σπίτι που μένω έχω τρομερό πρόβλημα με υγρασία στο ένα υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Το διαμέρισμα είναι Α΄ορόφου, πάνω από pilotis και είναι πανταχόθεν ελεύθερο. Το τμήμα που βρίσκετε το σαλόνι-κουζίνα είναι κλειστό από κάτω με γκαράζ. Τα υπνοδωμάτια όμως βρίσκονται στο ανοιχτό τμήμα της pilotis.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο το δωμάτιο με το πρόβλημα είναι το ''υπνοδωμάτιο 1΄'.

Εμφανή υγρασία δεν έχω δει πουθενά.

Όμως το πάτωμα είναι συνέχεια νωπό, (να σημειώσω ότι το πάτωμα στα δωμάτια είναι ξύλινο καρφωτό) και η υγρασία στο 70% μόνιμα.

Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω από που προέρχεται όλη αυτή η υγρασία και επειδή τώρα έχω και ένα μωρό 3 μηνών πρέπει να το φτιάξω γιατί δεν μπορώ να βάλω το παιδί εκεί! Η ντουλάπα μυρίζει συνέχεια υγρασία. Χρησιμοποίησα ένα ελαστομερές και την άνοιξη έβαψα τον τοίχο εξωτερικά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά.

Στον απέναντι τοίχο, επειδή εκεί μπαίνει το κεφαλάρι του κρεβατιού, έκανα επένδυση με γυψοσανίδα και έβαλα εσωτερικά DOW 3μμ.

Το πρόβλημα όμως επειμένει.

Όποιος έχει κάποια ιδέα ας μου προτείνει!!! Έχω πια απελπιστεί.

post-1211-131887254927_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια πρόταση χωρίς να ξέρω ακριβώς το πρόβλημα. Κάνε στην οροφή της pilotis επάλειψη με PENETRON για να κατεβάσεις την υγρασία στο 35-50%. Τώρα, οι ερωτήσεις, τα υδραυλικά απο πού περνάνε?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

 

Η «υγρασια» δεν είναι από καποια διαρροη ή από εισροη υδατων από εξωτερικό παραγοντα.

Το δαπεδο του δωματιου λόγω του ότι βρίσκεται σε ελευθερο χώρο της πιλοτής είναι πιο κρυο από το δαπεδο του διαμερισματοσ που καλυπτεται από από το κλειστο γκαραζ.

Η κρυα πλακα είναι παραγοντας συμπυκνωσης της υγρασιας που υπάρχει στον εσωτερικο αέρα του διαμμερισματος.

Σε αναλογο προβλημα με κρυα πλακα στο τελευταιο οροφο του σπιτιου μου και σε αναζητηση απαντησεων από τους μηχανικους του χώρου, με παραπεμψαν στην εσωτερικη μονωση της πλακας (δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθετησης εξωτερικης μονωσης λόγω βαρους).

Στο δια ταυτα τωρα μετά τις συμβουλές των ειδικων σου προτεινω μια μονωση στην οροφη της πιλοτης για να μην παγωνει τόσο πολύ η πλακα

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=21769

Link to comment
Share on other sites

Τα υδραυλικά περνάνε κάτω από το άλλο δωμάτιο. Το μόνο που πέρναγε ήταν μία σωλήνα που έδινε νερό στη βρύση στο μπαλκόνι του δωματίου, την οποία όμως λόγω της υγρασίας, την κατάργησα.

Σκέφτηκα και εγώ να κάνω θερμομόνωση στην οροφή της pilotis. Όμως δεν μπορώ να αποφασίσω τι υλικό να χρησιμοποιήσω.

 

Για το Penetron που λέει ο συνάδερφος διάβασα πολύ γρήγορα ότι μπαίνει σε επιφάνεια μπετόν. Η πιλοτή είναι σοφαντισμένη με πεταχτό σοβά και βαμμένη.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά διάβασες (το προϊόν δεν το 'ξερα ούτε εγώ, χρησιμοποιήθηκε το penetron admix πρόσφατα σε ένα έργο και το είδα / δεν ξέρω αν είναι το ίδιο). Αλλά πως περιμένεις να άρεις το πρόβλημα ; χωρίς κανένα μερεμέτι .. ;

Link to comment
Share on other sites

Το οτι περνάνε τα υδραυλικά από το άλλο δωμάτιο δεν σημαίνει και οτι η υγρασία δεν προέρχεται από αυτά. Μπορεί η διαρροή να εμφανίζεται και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που υπάρχει. Πάλι δεν μας λες αν υπάρχουν και σωληνώσεις θέρμανσης που μπορεί να δημιουργούν το πρόβλημα. Σου προτείνω πριν αρχίσεις να γκρεμίζεις το σπίτι σου, να το ψάξει ο υδραυλικός σου με επιμέλεια και μετά να στραφείς σε άλλα πιθανά αίτια.

Link to comment
Share on other sites

petra

Δεν θέλει μόνωση μόνο η οροφή της πιλοτής σου αλλά και τα δοκάρια της ακόμη και μάλιστα πολύ καλή με αρκετό πάχος περίπου 8 εκ ή και 10 εκ ακόμη

Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο ΗΝ1984

Link to comment
Share on other sites

Εαν υπήρχε θέμα διαρροών τότε θα έβλεπες και υγρασίες στην οροφή της πυλωτής. Φυσικά το ξύλινο πάτωμα θα είχε σκεβρώσει σε κάποιο ή κάποια σημεία και πιθανά να υπήρχαν και ανερχόμενες υγρασίες στους περιμετρικούς τοίχους.

 

Αφού τίποτε από όλα αυτά δεν υπάρχει τότε το πιθανότερο είναι να γίνεται υγροποίηση υδρατμών λόγω ανεπαρκούς θερμομόνωσης.

 

Η ενδεδειγμένη λύση είναι να θερμομονώσεις εξωτερικά την πυλωτή σου και όποια άλλη επιφάνεια είναι δυνατόν. Για την πυλωτή είναι πανεύκολο να τοποθετήσεις μια μόνωση 7-8 εκατοστών εξηλασμένης πολυστερίνης και να σοβατίσεις από πάνω της (οπωσδήποτε, μην την αφήσεις εκτεθιμένη). Και τα δοκάρια της καλό είναι να μονωθούν αλλά σε πρώτη φάση μπορείς και να μην το κάνεις. Το βασικό είναι η επιφάνεια της πλάκας. Ο βορινός τοίχος της βεράντας καθώς και ο τοίχος της ντουλάπας μπορούν να μονωθούν εξωτερικά χωρίς πρόβλημα. Για επιφάνειες που δεν μπορεί να τοποθετηθεί μόνωση εξωτερικά και δεν θέλεις να βάλεις εσωτερική, μπορείς να τις περάσεις με μονωτικά χρώματα. Υπάρχουν διάφορα στην αγορά, άλλα καλύτερα και άλλα χειρότερα που δεν είναι μεν ακριβώς θερμομόνωση αλλά βελτιώνουν σαφώς την κατάσταση τις πιο πολλές φορές αρκετά για να εκλείψουν τα φαινόμενα υγροποιήσεων. Το Penetron δεν προτείνεται και έχει άλλες χρήσεις.

 

Εαν ξεκινήσεις μια τέτοια διαδικασία μην το δεις μόνο σαν λύση του προβλήματος υγρασίας αλλά και βελτίωση συνολικά του διαμερίσματος και εξοικονόμησης μεγάλων ποσών ενέργειας σε βάθος χρόνου. Συν βελτίωση των συνθηκών διαβιωσης στο δωμάτιο χειμώνα-καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.