Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα υγρασίας (υγροποίηση σε τοίχο)


petra mantw

Recommended Posts

aithilenio

 

προφανώς και θα το δεί αυτό. Αυτό που κάνουμε είναι ανοίγουμε την παροχή, καλοριφερ κλπ και μετράμε με την θερμοκάμερα. Εδω θα δείς μια γραμμή μπλέ (κρύο νερό παροχής) ή έντονα κόκκινο (καλοριφέρ) και εαν υπάρχει διαρροή θα το δείς πεντακάθαρα. Πάντως χρειάζεται προσοχή γιατί η γραμμή παρουσιάζει ασυνέχειες θερμικού πάχους οπότε θα πρέπει να καταλάβεις το μέσο πάχος. Αστο 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί η μετάδοση θερμότητας και μετά βάλτο να γράφει. Συνδέεις με το notebook στα 0.1 frame / second για να μην φας τον σκληρό και παίρνεις το βιντεο. κανονικά βάζεις και ενα υγρασιόμετρο με USB και έχεις και τα δύο. Κάποιος συνάδελφος έχει βάλει ενα μοτερ στο τριπόδι (step motor) και έχει και συνεχή περιστροφή οπότε σκανάρει όλο το δωμάτιο. Πατέντα 90Ε.

 

georg coco

 

τώρα σώθηκες!!! Η αμοιβή δεν επιτρέπει τέτοια. Εγω απλά μεταφέρω την δική μου λογική σε συνάδελφο.

 

Πάντως η κορυφή για επαγγελματίες είναι η FLIR B660 λόγω ευρυγώνιου φακού και υποδοχής για τρίποδα. Κοστίζει κάτι παραπάνω (απο 11000E) αλλα ξεμπερδεύεις εύκολα. Εγω την πήρα για τοιχία (μεγάλα τοιχία) και σώθηκα.

 

Τώρα απο λογισμικό το FLIR εμένα μου φαίνεται πολυ βασικό. Θα συνιστούσα το

spec

 

http://www.metrum.co.uk/infrared_imaging_software.htm

Link to comment
Share on other sites

Να πω την ελάχιστη εμπειρία μου.

Με καλέσανε μια μέρα να παρευρεθώ σε μία αναζήτηση υγρασίας-διαρροής σε μπάνιο με θερμοκάμερα.

Μου κίνησε την περιέργεια ότι αναγκαστήκαμε να κλείσουμε σχεδόν όλα τα φώτα γιατί η παραμικρή αντανάκλαση μας μπέρδευε.

Η πλήρη αποτυχία.

Διέγνωσαν διαρροή σε σημείο που η υδραυλική μου εμπειρία έλεγε ότι δύσκολα θα υπήρχε κάποια υδραυλική η αποχετευτική σωλήνα.

Αποτέλεσμα να σκάψουν και να μην βρουν τίποτα.

Αντιλαμβάνομαι ότι όταν η διαρροή είναι μεγάλη θα γίνει ορατή, αλλά όταν μιλάμε για μία διαρροή της σταγόνας ανά 5-10 λεπτά θεωρείς ότι μπορεί να γίνει ορατή από την θερμοκάμερα από κάποιον πολύ έμπειρο χρήστη;

Link to comment
Share on other sites

aithilenio

 

είναι θέμα θερμοκάμερας. Υπάρχουν προστατευτικά καπάκια (σαφώς και δεν τα λένε έτσι) που προστατεύουν τον φακό απο φώς. Εαν έχει και 50-70mK δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεί και την σταγόνα. Το έχω ξαναπεί την αφήνεις 24 ώρες. Πολλές σταγόνες!!!!.

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω ότι χωρίς να έχω εμπειρία στις κάμερες φοβάμαι ότι θα είναι δύσκολο αν μιλάμε για διαροοή σε καλοριφέρ να το βρει και η πιο εξελιγμένη θερμοκάμερα.

Να σας πω που το στηρίζω και μπορεί να κάνω λάθος.

Εμείς οι υδραυλικοί τις σωλήνες του καλοριφέρ τις περισσότερες φορές τις περνάμε σε σπιραλ προστασία μονοκόμματο. Αν υπάρχει διαρροή από κάποιο ρακόρ το νερό γλύφει την σωλήνα και εισέρχεται στο σπιράλ. Το σπιραλ δημιουργεί στην ουσία ένα σιφόνι. Το νερό της διαρροής που είναι μέσα στο σπιράλ σε μικρό χρονικό διάστημα παίρνει την θερμοκρασία της σωλήνας και θεωρώ ότι δύσκολα θα γίνει αντιληπτό.

Εκτός αν γίνει αντιληπτό λόγο του πάχους που βλέπει η κάμερα.

Το νερό όμως αυτό ιδίως κατά την λειτουργία του καλοριφέρ εξατμίζεται και μεταφέρει μεγάλα ποσά υγρασίας στον χώρο.

Όταν συναντάμε σπιράλ γεμάτα νερό το αφαιρούμε φυσώντας από την μία μεριά με εργαλείο για να βγει από την άλλη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

προτεινόμενη διαδικασία λύσης του προβλήματος.

1. εξωτερική θερμομόνωση pilotis και εξωτερικής επιφάνειας τοίχων - θερμοπρόσοψη.

2. καθαρισμός με μυκητοκτόνο των εσωτερικών επιφανειών των τοίχων μούχλα - όπου γίνεται υγροποίηση λόγω σημείου δρόσου.

3. ελεγχος των σοβατεπιών του εξώστη και συμπληρωματική σφράγιση.

4. έλεγχος από υδραυλικό τυχόν διαρροών όλων των σωληνώσεων - προσοχή όλων!!!

5. καθημερινά ελεγχόμενος αερισμός του χώρου για μείωση της σχετικής υγρασίας.

6.άνοιγμα οπών στο ξύλινο δάπεδο για αερισμό των καδρονιών τουλάχιστον 4 στις γωνίες και 2 κάτω από το από το θερμαντικό σώμα για φυσικό εφελκυσμό του αέρα κάτω από δάπεδο.

7. προσοχή στην κλίση του μάρμαρου - κατωκάσι στο συρόμενο μήπως τραβάει νερά στο διάκενο με την πλύση του εξώστη η του εξωτερικού αλουμινίου (παντζούρι) η με ανεμόβροχο. το κατωκάσι στο συρόμενο έχει τουλάχιστον 2,5 εκ. υψομετρική διαφορά από δάπεδο εξώστη.

8. έλεγχος υγροποίησης - δημιουργία σημείου δρόσου - στο τζάμι και στα κατακόρυφα αλουμίνια του συρόμενου - έλεγχος για ύπαρξη μαυρίλας -μούχλα-στο στοκάρισμα του αλουμινίου.

9. προσοχή πίσω από το θερμαντικό σώμα υπάρχει δρομικός τοίχος αμόνωτος, άρα το πιό πιθανά σημεία υγροποίησης είναι πίσω από το θερμαντικό σώμα κατά την εκκίνηση της θέρμανσης , μονίμως στην γωνία της ντουλάπας - αμόνωτο στοιχείο σκυροδέματος κολώνα οπλισμένου σκυροδέματος, πίσω από την ντουλάπα - δοκάρι - αμόνωτος ψαθωτός τοίχος περιοχή χωρίς αερισμό άρα άρα υψηλή σχετική υγρασία και τα αλουμίνια (μπόγια).

10. ρύθμιση εσωτερικής θερμοκρασίας με θερμοδιακόπτη από το σώμα κάτω από 17 βαθμούς για την αποφυγή δημιουργίας σημείων δρόσου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Το Penetron system μπαίνει επικουρικά της μόνωσης για να μειώσει μέσω capillary (porous) την διάχυση της υγρασίας. Επίσης επειδή μπορεί να γεφυρώσει τριχοειδής ρωγμές μέχρι 0.4 χιλ προστατεύει και απο humidity tracks.

 

Κύριε καθηγητά ποιά η γνώμη σας για το πακέτο της PENETRON σαν υδατοστεγάνωση ταράτσας αν θέλετε στείλτε μου e-mail [email protected] και εφ ' όσον θέλετε να σας τηλεφωνήσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σε όλους. Στο υπνοδωμάτιο μας, λόγω σπασίματος σωλήνας καλοριφέρ μου παρουσιάστηκε αρχικά υγρασία και αργότερα κάτι σαν μουχλα σε ορισμένα σημεία - μαυρα στιγματα (δυστυχώς αργήσαμε να καταλάβουμε ότι έσπασε η σωλήνα και θεωρήσαμε ότι εξωτερική υγρασία που περασε μέσα). Στην αρχή εμφανίσθηκε σαν υγρασία στο τοίχο πίσω από το καλοριφέρ μιας και ο τοίχος λειτουργούσε μάλλον σαν σφουγγάρι για τα λιμνάζοντα νερά (και δεν είχαν άλλη διέξοδο), η οποία διαδόθηκε με μεγάλη ταχυτητα περιμετρικά σε όλους τους τοιχους του υπνοδωματίου σε ύψος 30 πόντων από το έδαφος και στο γειτονικό της κουζίνας. Η αποκατάσταση της βλάβης, σταμάτησε την επέκταση της υγρασίας, καθάρισα τους τοίχους (όχι με επιτυχία σε 2-3 σημεία που μαυρισε ο τοίχος) , προσπάθησα να τους στεγνώσω, αλλά αργεί. Επειδή η συζυγος είναι εγκυος και μια βδομάδα λείπει από το σπίτι (εντάξει όχι ότι έχω πρόβλημα με αυτό!!!) και όταν ερθει θα ήθελα :

1. Να μην μυρίζει (γιατί θα την ενοχλεί αφάνταστα)

2. Πως θα απομακρυνθεί η υγρασία που έχει απομείνει στους τοιχους (μόνο με αφυγραντηρα; πχ. να νοικιάσω ένα για 1-2 μέρες να ξεμπερδευω; ή υπαρχει κάποια πιο οικονομική λύση;)...κλιματιστικό 18000 BTU έχω στο σαλόνι με λειτουργία αφυγρανσης , Αλλά επειδή απέχει 7-8 μέτρα από το υπνοδωμάτιο φοβάμαι ότι δεν θα κάνει δουλειά.

3. τα στιγματα που έμειναν πως απομακρυνονται; με καθαριστικά; (υπόψη το δωμάτιο θα βαφτεί το καλοκαίρι)

 

Ευχαριστώ πολύ κάθε απάντηση ευπροσδεκτη, μπας και γλυτωσουμε κανένα φράγκο και φασαρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.