Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με θυροτηλέφωνα


panagism9

Recommended Posts

αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΑ του σπιτιου μου..λοιπον υπαρχουν 4 διαμερισματα απ τα οποια κανενα δν δουλευει σωστα το θυροτηλεφωνο!στ δικο μου δηλαδη χτυπαει απο την εισοδο κ οταν παταω το κουμπακι για να ανοιξω την κεντρικη εισοδο δουλευει στα αλλα αυτο δεν λειτουργει!επισησ οι φωνες δεν λειτουργουν σε κανενα!

σε καθε διαμερισμα ερχεται ενα UTP 4αρων ζευγων!

 

τα θυροτηλεφωνα ειναι της URMET κ εχω ακολουθησει το σχεδιο κατα γραμμα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μήπως ο ηλεκτρολόγος τράβηξε τα καλώδια λίγο πιο δυνατά και έκοψε κανένα ζευγάρι; Αν δεν λειτουργεί σε κανένα η φωνή, κοίτα τον ενισχυτή, αλλοιώς μόνο η αντιπροσωπεία θα σου δώσει κάποιες λύσεις.

 

Ατιμο πράγμα τα θυροτηλέφωνα...

Link to comment
Share on other sites

ατιμο δεν λες τιποτα..!στο δικο μου διαμερισμα για παραδειγμα δουλευει μονο ο ηχος απο την κεντρικη μπουτονιερα,δηλ αν χτυπησει καποιος απο κατω ακουγεται στο διαμερισμα μου οποτε καταω το κλειδακκι που εχει πανω τ θυροτηλεφωνο και ανοιγει η εισοδος,η φωνη ομως δεν ακουγεται (αυτα στο δικο μου διαμερισμα)τωρα στα αλλα ειναι ολα νεκρα!αγορασα καινουργιο ενισχυτη γιατι ο παλιος εκανε ενα θορυβο και σε καποια φαση σταματησε να λειτουργει!οποτε κ εκανα εγω την συνδεσμολογια απο την αρχη!τ αλλο να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον να αποσυνδέσεις όλα τα καλώδια, να τα ελέγξεις για βραχυκυκλώματα και για continuity και αν όλα είναι σωστά, τότε το Θ/Τ είναι για τα μπάζα.

 

Επίσης μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ τα μεταφρασμένα manuals. Κοίτα τα πρωτότυπα, από τον κατασκευαστή και μπες στο site του να δεις αν έχει κάποιο revision στα σχέδια.

 

Τι άλλο να πω; Δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

λοιπον, τα εχω αποσυνδεσει ολα κ εχω ελεγξει το σχεδιο απο την αρχη!URMET ειναι τα θυροτηλεφωνα, νομιζω δεν ειναι κ η καλυτερη εταιρια αλλα οχι και για τα μπαζα....

 

εδω ειναι και τα σχεδια απο το σαιτ

http://karson.gr/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9E%CE%97/%CE%98%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%98%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1/tabid/142/Default.aspx

 

εγω ακολουθησα την συνδεσμολογια του β) , αυτη τουλαχιστον ειχε μεσα στο κουτι τους...

Link to comment
Share on other sites

επισης να πω οτι οταν σηκωνω το τηλεφωνο στο ηχειο της εισοδου ακουγεται ο ηχος χτυπηματος του κουδουνιου!κοιταξα το σχεδιο κ δεν εχς καποιο λαθος...

Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωση που εχει κοπει καποιο καλωδιο utp μεσα στον τοιχο μπορει αυτο να δημιουργει παρασιτα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Αλλά είναι δύσκολο να σου κοπεί ένα καλώδιο έτσι στα καλά καθούμενα και σε μικρή χρονική διάρκεια, εκτός κι αν έχεις ποντίκια που τα τιμάνε τα κάλώδια.

Link to comment
Share on other sites

ετσι ηταν απο την αρχη...δεν εχουν δουλεψει ποτε κανονικα αυτα τα κουδουνια

 

εκανα μια δοκιμη σημερα και τραβηξα ενα καλωδιο utp απο την εισοδο μεχρι στο πρωτο διαμερισμα και το συνδεσα στο θυροτηλεφωνο και δουλεψε μια χαρα!απο την αλλη οταν συνδεσω το καλωδιο που ειδη υπαρχει και παιρναει μεσα απο τα σπιραλ κανει το ιδιο πραγμα, δηλαδη οταν σηκωσω το ακουστικο στο θυροτηλεφωνο του διαμερισματος μου στην κεντρικη εισοδο ακουγεται απο το ηχειο ενα παρασιτο....γι αυτο ειπα μηπως εχουν προβλημα τα εσωτερικα καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.