Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιοδική δήλωση ΦΠΑ Φ2


sonick

Recommended Posts

Roy  καλησπέρα, δες από την ΑΑΔΕ το "Εγχειρίδιο ερωτήσεων - απαντήσεων σε φορολογικά θέματα (Ιούλιος 2018)" σελ.60

"[...]
ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.)
...
4. Κυρώσεις στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α.
...
β) Για φορολογικές περιόδους που λήγουν από 1.1.2014 και μετά:
...
ββ) Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης Φ.Π.Α. επιβάλλεται πρόστιμο, ως εξής (σχετ. το άρθρο 54 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας - ν. 4174/2013):
*Για δήλωση Φ.Π.Α. από την οποία δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή (μηδενική ή με ποσό φόρου για επιστροφή ή με ποσό φόρου προς έκπτωση) ή δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα (π.χ. ανακεφαλαιωτικός πίνακας) επιβάλλεται πρόστιμο εκατό (100) Ευρώ.
[...]"

Υ.Γ. Μείωση του ποσού δεν προβλέπεται από κάπου, τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζω.
 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σου George, thanks, την υπέβαλα, μου είπε ότι είναι εκπρόθεσμη :evil:, αλλά μετά διάβασα το εξής (screenshot). Τι είναι πάλι αυτό?

 

 

FPA.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο γνωρίζω από φίλο αυτό του το εμφάνισε όταν έστειλε εκπρόθεσμη τροποποιητική πιστωτική περιοδική ΦΠΑ σε εμπρόθεσμη περιοδική ΦΠΑ, όπου πρακτικά δεν έχει πρόστιμο διότι, δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΠΑ εφόσον η σχετική αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, και πήγε από την ΔΟΥ.

Για αρχική εκπρόθεσμη δεν έχω συναντήσει κάτι. Αλλά έψαξα μόλις και βρήκα αυτό εδώ, ρίξε μια ματιά.

Προσωπικά θα πήγαινα μετά από 5-6 ημέρες ή/και θα έπαιρνα τηλέφωνο στο ΚΕΦ να ρωτήσω... ίσως αυτό το πρόστιμο βεβαιώνεται μόνο στην ΔΟΥ με ταυτότητα πληρωμής που θα σου τυπώσουν εκεί και δεν εμφανίζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση ... τι να πω δεν ξέρω ...:-(

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

τα 100 ευρώ ψυχολογικά οριακά μπορώ να τα αντέξω, την επίσκεψη στην ΔΟΥ όμως όχι :grin:

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Περίμενε και τσέκαρε την προσωποποιημένη πληροφόρηση, θα σου βγαλει ταυτότητα πληρωμής εκεί (παθών) - 100 ευρώ (μπορει και 102,4 λογω χαρτοσημου)

Link to comment
Share on other sites

thanks zefuros, αυτό υπέθεσα κι εγώ αρχικά, ότι θα βγει στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, θα πάρω κι αύριο κανένα τηλέφωνο ΑΑΔΕ και ΔΟΥ, αν μάθω τίποτα ενδιαφέρον, θα ενημερώσω

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έρθει βεβαιωμένη οφειλή 100+χαρτόσημο.Μπορεί να πάρει και δύο χρόνια , ανάλογα με την ΔΟΥ.

Ειχα εκπρόθεσμη vies και ειχα και την φαεινή ιδέα να κάνω τροποποιητική στην δήλωση αυτή για διαφορά μερικών λεπτών του ευρώ ,και μου ήρθαν δυο κατοστάρια απανωτά μετά απο δύο χρόνια.  

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, να ενημερώσω απλά για τις εξελίξεις σήμερα: πήρα τηλέφωνο την ΓΓΠΣ και τους ενημέρωσα για το μήνυμα προσέλευσης στην ΔΟΥ απευθύνοντας παράλληλα την ερώτηση αν είναι απαραίτητο να προσέλθω ή αν απλά θα εμφανιστεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι αν το μήνυμα έλεγε να προσέλθετε, πρέπει να πάτε. Στη συνέχεια επισκέφτηκα την ΔΟΥ όπου και μου είπαν ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω καθώς και ότι τον επόμενο μήνα θα δω την επιβολή του προστίμου στο λογαριασμό μου στο taxis!! Τους ρώτησα βέβαια αφού είναι έτσι, γιατί βγάζει το σύστημα αυτό το μήνυμα. Εκεί δεν πήρα κάποια απάντηση...!!

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

να ενημερώσω απλά το φόρουμ ότι για εκπρόθεσμη υποβολή Γ' τριμήνου 2018 (η δήλωση υπεβλήθη 01/02/2019, μια μέρα μετά την προθεσμία :evil:) το πρόστιμο ήρθε 2 μήνες μετά (αρχές Απριλίου) και ήταν 102,40 ευρώ (μάλλον είναι αυτό το χαρτόσημο που λένε οι συνάδελφοι παραπάνω)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.