Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μισθωτός Μηχανικός ασφάλιση σε ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ


Geo Pas

Recommended Posts

ikaros13

 

Για το δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) για να το βγάλεις πηγαίνεις στην εφορία και δηλώνεις για ποια εργασία θα το χρησιμοποιήσεις για να σου το εκδώσουν .

 

Όταν πλέον πάρεις το δελτίο παροχής υπηρεσιών και πηγαίνεις να εργαστείς στην εργασία που δήλωσες κλείνοντας ένα μήνα εργασίας κόβεις το δελτίο παροχής υπηρεσιών γράφοντας σε αυτό την εργασία που έκανες και πόσα χρήματα πήρες .Αυτό ισχύει εφόσον έχεις κάνει συμφωνία με τον εργοδότη να πληρώνεις ο ίδιος από τα χρήματα που παίρνεις τα ένσημα σου .

 

Όταν πλέον σταματήσεις από την εργασία αυτή που έκανες πηγαίνεις εκ νέου στην εφορία πίσω και παραδίδεις το δελτίο παροχής υπηρεσιών και δηλώνεις ότι πλέον δεν εργάζεσαι με αυτήν την ιδιότητα που έκανες πχ στο εστιατόριο .

 

Όταν θα παρουσιάσει ο εργοδότης σου στην εφορία το δελτίο παροχής υπηρεσιών που έκοψες για να πληρωθείς θα πρέπει να είναι τα ίδια πράγματα που είχες δηλώσει εσύ από εξαρχής στην εφορία .Διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 458
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα ιεκ πλήρωναν 11,61% (εισφορές εργα.+εργοδ.) στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα τα έδινα εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ. Στην φορολογική δήλωση είχα καθαριστικό εργοδότη + ότι εισφορές έχω πληρώσει στο ταμείο.Άρα γιατί να μην το κάνω και σε κάποια άλλοι εργασία αφού εφαρμόζονταν στα ΙΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

rover12

 

Δώσε μας διευκρινήσεις εάν θέλεις.

 

Από ότι εγώ κατάλαβα στα ΙΕΚ εργαζόσουν ως έκτακτος καθηγητής με την ιδιότητα του Μηχανικού .Έτσι λοιπόν το ΤΣΜΕΔΕ σε δικαιολογούσε μέσο και της Υπεύθυνης Δήλωσης που έκανες διότι στην ουσία εφάρμοζες την ιδιότητα του Μηχανικού μέσο της θέσεως του έκτακτου καθηγητή .

Εάν στο συμπέρασμα μου κάνω λάθος παρακαλώ διόρθωσε με .

Link to comment
Share on other sites

Στα ΙΕΚ εργαζόμουν σαν καθηγητής και όχι σαν μηχανικός απλός στην μισθοδοσία είχα την κλίμακα 5αετούς εκπαίδευσης. Αυτό ίσχυε και για τους γιατρούς και δικηγόρους. Έτσι το ΙΕΚ πλήρωνε το ΙΚΑ και εγώ το ΤΣΜΕΔΕ

Link to comment
Share on other sites

επειδή διαβάζω διάφορες ανακρίβειες

 

όταν έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ ο κόσμος να χαλάσει

είτε δουλέυεις σαν μηχανικός, είτε σαν σερβιτόρος, είτε σαν πρωθυπουργός

 

αν είσαι με μπλοκάκι και θες να κάνεις εργασίες μη-μηχανικού πρέπει να προσθέσεις ΚΑΔ στην εφορία, να κάνεις νέα σφραγίδα και να πάρεις νέο μπλοκακι

από το ΤΕΒΕ απαλλάσσεσαι

 

αν είσαι μισθωτός ο εργοδότης πληρώνει και ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ υποχρεωτικά

rover ή κάτι δεν κατάλαβες σωστά ή το ΙΕΚ τα έκανε μαντάρα

Link to comment
Share on other sites

myri

 

Έχεις απόλυτο δίκιο .Όντος ο εργοδότης πληρώνει και τα δύο ταμεία .

 

rover12

 

Δεν τον συμφέρει τον εργοδότη να σε πάρει ως μισθωτό αλλά με παροχή υπηρεσιών .Το ΤΣΜΕΔΕ σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να το πληρώσει ο εργαζόμενος .

Σήμερα κανένας εργοδότης δεν δέχεται υπάλληλο που είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ να τον απασχολεί ως μισθωτό με άλλη ιδιότητα διότι δεν τον συμφέρει να πληρώνει και τα δύο ταμεία ταυτόχρονα .

Το πρόβλημα σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση το έχει ο εργαζόμενος και όχι ο εργοδότης για το εάν θα συμβιβαστεί από την αρχική συμφωνία που θα κάνει με τα χρήματα που θα παίρνει στο χέρι από τον εργοδότη του να πληρώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος το ταμείο .(Με μπλοκάκι)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!!!μου πρότειναν μια θέση αλλά να είμαι με μπλοκάκι κ ήθελα να ρωτήσω, εγώ δεν έχω γραφτεί ακόμα ΤΣΜΕΔΕ.προχθές δήλωσα για τις εξετάσεις που είναι φλεβάρη όμως.απ'όσα ξέρω, για να κάνω έναρξη πρέπει να είμαι ήδη στο τσμεδε...οπότε μέχρι να δώσω κ να βγούν τα αποτελέσματα οπότε να πάω κ στη δου,...τι κάνω?πληρώνουν το ΙΚΑ...γιατί μέσω του πατέρα μου είμαι ΙΚΑ αυτή τη στιγμή...άρα θα θεωρούμε μισθωτός για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.