Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή δόσεων από 6 σε 8 & 10 - τρόπος πληρωμής


Highlander

Recommended Posts

Υπολογίθηκαν οι δόσεις βάσει του παλιότερου φεκ που υπήρχε στην πολεοδομία σε 6 και τι γίνεται τώρα?

Βάσει του νέου φεκ η εταιρία που δουλευω θέλει να τροποποιήσει τον αριθμό των δόσεων να τον κάνει 8. Και τι γίνεται? Η πολεοδομία λέει νέο υπολογισμό δεν μου κάνει, θέλω νέο φύλλο που να αναγράφει τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να πληρωθούν 8 ή 10 ανάλογα άμα είναι κατοικίες ή μαγαζιά, τι να κάνω??????????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι υποχρέωση της πολεοδομίας να αντικαταστήσει τα έντυπα των προστίμων - ας βρει τον τρόπο. Εσύ το μόνο που μπορείς/πρεπει να κάνεις είναι αίτηση (έγγραφη εννοείται) στην οποία θα ζητάς τη νομιμότατη αναπροσαρμογή των δόσεων του προστίμου και να...περιμένεις.

 

Βέβαια και να μη γίνει δε βλέπω το πρόβλημα - αν εξαιρέσεις την πρώτη δόση (για την οποία δεν άλλαξε τίποτα) δεν αναφέρεται κάποιο χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων. Οπότε δεν έχει σημασία ο αριθμός των δόσεων - αυτό που προέχει είναι το διάστημα αποπληρωμής (που έχει αυξηθεί επίσης) αλλά στο έντυπο δεν το αναφέρει.

 

υ.γ. βέβαια όταν μου έτυχε κάτι τέτοιο η υπάλληλος απλά διόρθωσε με το χέρι το νούμερο των δόσεων (και στο υπηρεσιακό έντυπο και στου ιδιοκτήτη).

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο. Το έγγραφο δεν αναφέρει το διάστημα ως πότε θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις αρκεί λέει να πληρωθεί η πρώτη. Εως 28/4/2011 (? αν θυμάμαι καλά...) Οπότε δεν έχει σημασία αν πληρωθούν 8 ή 6 άρκεί να μπορούν να πληρωθούν έως Οκτώμβριο του 2012 (? αν πάλι θυμάμαι καλά). Θεωρητικά με αυτό το φύλλο και....... το Φεκ που να αναφέρει το διάστημα δεν θα έχω πρόβλημα.

Με αυτό λοιπόν και το Φεκ θα ξαναπάω τράπεζα και βλέπουμε. Ο υπάλληλος πάντως πολεοδομία που τον βρήκα τον Δεκέμβρη να το διορθώσει ορυόταν αδύνατον και να πάω λέει τράπεζα να το κάνουν.........Επίσης μπορώ να πάω πάλι τον Μάρτιο να τον βρώ, όταν η πολύ δουλειά θα έχει περάσει και να μου το φτιάξει. Anywhay Ευχαριστώ για το info και καλή Βραδιά!

Link to comment
Share on other sites

...Ο υπάλληλος πάντως πολεοδομία που τον βρήκα τον Δεκέμβρη να το διορθώσει ορυόταν αδύνατον και να πάω λέει τράπεζα να το κάνουν.........Επίσης μπορώ να πάω πάλι τον Μάρτιο να τον βρώ, όταν η πολύ δουλειά θα έχει περάσει και να μου το φτιάξει...

 

Σιγά που θα τον κυνηγάς μπας και τον βρεις στο σωστό μουντ. Κάνε την αίτηση και υποχρεωτικά θα το κάνει (τα γραπτά μένουν). Στις τράπεζες δεν έχει δοθεί νομοθετικά αρμοδιότητα να επεμβαίνουν στον τρόπο πληρωμής - ακόμη κι αν αλλάξουν τις δόσεις θα υπάρχει αναντιστοιχία με τα αναγραφόμενα στο έντυπο και θα κολλήσει στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Τι ενοείς αίτηση, μπορώ να κάνω αίτηση κανονικά στο πρωτόκολλο, μα το φύλλο της αίτησης δαν αναφέρει τέτοιο λόγο?????? Α! Γράφει άλλος λόγος, να το γράψω εκεί?????

Link to comment
Share on other sites

Ποιο φύλλο της αίτησης?

Σε μια αίτηση γράφεις ότι θέλεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσες να γράψεις "Ζητώ να επανακαθορισθεί ο αριθμός των δόσεων για την πληρωμή του προστίμου με βάση τον Νόμο Ν......"

Link to comment
Share on other sites

Στό φύλλο της αίτησης, το τυποποιημένο που έχουν στο Μαρκόπουλο αναφέρει συγκεκριμένους λόγους 10 - 15 όπου δηλώνεις με χ τετραγωνάκι τον λόγο που αιτήσαι έχει επίσης μια κενή γραμμή απο κάτω όπου μπορείς να γράψεις ένα διαφορετικό λόγο αν αιτείσαι...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ για την πληροφορία ss-sk . (Δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα, οι πολεοδομίες δεν δουλευουν λόγω Καλλικράτη αλλά και ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος, ο υπάλληλος αλληθώρισε όταν σκέφτηκε και μόνο οι χιλιάδες φακέλοι που έχει διεκπαιρεώση ότι μπορούν να του ξαναπάνε να κάνει νέο υπολογισμό δόσεων). Βέβαια τα χέρια μου λύνονται αν η Τράπεζα δεχτεί έστω τις 6 δόσεις αλλά ως Οκτώμβριο του 12 (για Κατοικίες 30 μήνες και για καταστήματα 32), Κανείς με ανάλογη εμπειρία???

Την επόμενη βδομάδα βέβαια θα το ψάξω (με ΕΤΕ) και θα σας πω νέα.

 

Νέο κουφό! Η Alpha λέει δεν δέχεται πληρωμή δόσεων μόνο εφάπαξ εξόφληση!!!! Και σε ερώτηση μου με παρέπεμψε στην εφορία!!!! Ασχετο δεν είναι αυτό??????

 

Στο Θέμα... Με το Φεκ και το φύλλο υπολογισμό του προστίμου θα πάω την επόμενη βδομάδα ΕΤΕ και θα σας ενημερώσω. Καμιά άλλη τράπεζα πιο φιλική και με λιγότερη ουρά? Κάνας συνάδελφος με αντοίστιχη περίπτωση ή κάποια εμπειρία?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το έχω αναρτήσει στον "Υπολογισμό προστίμου" πριν δω ότι υπάρχει και εδώ θέμα. Πήγα στην Παλλήνη σήμερα για επανυπολογισμό κάποιων προστίμων και μου είπαν ότι δε χρειάζεται το παραμικρό. "Διαιρείς απλά με 10 και πληρώνεις ανάλογα στην τράπεζα". Ρώτησα για το αν θα δεχτούν τον κωδικό πληρωμής στην τράπεζα και μου είπαν "κανένα πρόβλημα".

Link to comment
Share on other sites

Σωστό tpanag πιστευω όμως ότι το νέο φύλλο υπολογισμού (όπου θα κάνεις όπως λές τις πράξεις με το διορθωτικό) Πρέπει να το βγάλεις ένα αντίγραφο και να το βάλεις και στο φάκελο της πολεοδομίας. ναι, ναι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.