Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολοκλήρωση έργου Ευρωκωδίκων


ssouanis

Recommended Posts

Υπάρχει κανένα νέο για το αν ισχύουν αποκλειστικά οι Ευρωκώδικες, ενώ είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα με την ενημέρωση των μηχανικών; Η πλάκα είναι ότι δε βρίσκεις τίποτα ούτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Για τον EC2 (μπετον) ψάξου στο concrete center. Έχει για download πολυ χρήσιμα αρχεία. Χωρίς υπερβολή εγώ έμαθα τον EC2 απο εκεί...

Μια διευκρίνιση... στο Athens βρίσκεις ΌΛΟ τον ευρωκώδικα χωρίς περιορισμούς αλλά βλέπετε εκεί τα πανεπιστήμια πληρώνουν ένα ποσο κάθε χρόνο στον αντοιστοιχο ΕΛΟΤ για να τους παρέχει unlicensed copies για τους φοιτητές τους. Εμείς εδώ ακόμα μιλάμε για δωρεάν παιδεία και "άσπρα άλογα"....

Φίλε "thesmeletes" ο ευρωκώδικας θα αντικαταστήσει τα πάντα...είναι κοινοτική οδηγία και δυστυχώς δεν μπορούμε να την γλιτώσουμε. Φαντάσου ότι ακόμα και οι κολλημένοι με το προτόκολλο Άγγλοι τον εφαρμόζουνε κατα αποκλειστικότητα απο τον Ιανουάριο του 2010....λές πάλι να πρωτοτυπήσουμε εμείς:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε "takis_tharr", το ζητούμενο είναι να τον εφαρμόσουμε σωστά.

 

Αγγλοι και Τσέχοι ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν EC2 και EC8. Οι Γερμανοί αργούν.

 

Εφαρμόζουμε απο το 2010 τον ΕC2 και τον ΕC8, με τη λογική του τουρλού, όπου είναι δυσμενέστερος.

 

Για μια ακόμα φορά η καρμιρο-φανελιακή λογική του ΕΛΟΤ και του ΤΕΕ, στέρησαν απο τους Ελληνες μηχανικούς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σωστά τις εξελίξεις. Περιμένουν οι μηχανικοί να εφαρμόσουν τους κανονισμούς μέσω του ...λογισμικού. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Στην Κύπρο η εφαρμογή των Ευρωκωδίκων πήρε αναβολή για 1η Ιουλίου 2011. Ο λόγος είναι ότι δεν είχαν έγκαιρα στη διάθεσή τους τα κείμενα του ΕΛΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε thesmeletes

 

Ο EC2 είναι πάρα πολύ εύκολος ειδικά εαν έχεις τα αρχεία του concrete center. Δεν ξέρω άν είναι ακόμα διαθέσιμα στο site αλλά αν δεν είναι στείλε μου ένα mail... O EC8 είναι ζόρικος αλλά δεν νομίζω πως είναι και κάτι αδύνατο. Μιλάω πάντα για λύση στο χέρι.

Απο λογισμικό τουλάχιστον αυτό που δουλεύω εγώ (το επίσημο...) δεν επαρκεί. Την λύση την βρήκα στο SAP το οποίο είναι πολύ καλό αλλά μια μελέτη που ήταν να περάσω λύνοντας το κτήριο εκεί "έφαγε άκυρο" οπότε δεν ξέρω τί γίνεται απο θέμα αποδοχής...αλλά μήν ξεχνάς ότι είναι καθαρά ένα πρόγραμμά επίλυσης που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί όμως να δουλέψει με την βοήθεια ενος spreadsheet.

Την μεταβατική περίοδο την είχαν και οι Άγγλοι (δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν απο τα British Standards) και διήρκεσε μάλιστα γύρω στα 4 χρόνια. Όσο για τους Γερμανούς δεν γνωρίζω πολλά αλλά υποθέτω ότι και αυτοί δεν θέλουν να αποχωριστούν τα δικά τους DIN.

To τουρλού θα το υποστούμε έτσι και αλλιώς γιατί ο EC2 λύνει καθαρά μπετόν και ο EC8 μελετάει την σεισμική απόκριση των κτηρίων οποότε η λύση για τους Έλληνες και Κύπριους είναι ο συνδυασμός και των δύο πράγμα που κάνει ήδη το SAP!!!! Αλλά είπαμε...δεν εκδίδει το ρημάδι ένα στατικό τεύχος να ησυχάσουμε όλοι μας.

Όσο για την ελληνική του έκδοση θα συμφωνήσω μαζί σου...είμαστε χαμένοι στη μετάφραση....

Link to comment
Share on other sites

takis_tharr

 

Πληροφοριακά, υπάρχει ελληνική εταιρία που πουλάει modules για να εκτυπώνεις το τεύχος στα ελληνικά και να ελέγχεις με βάση ελληνικούς κανονισμούς αλλά και ευρωκώδικες.

 

Για να μην φανει σαν διαφήμιση, μπορείς να πας στην επίσημη ελληνική ιστοσελίδα του προγράμματος και θα βρεις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για τιμές πηγαίνουμε εδώ,

στο πεδίο

Αριθμός Εγγράφου

βάζουμε την τιμή 199[x], όπου 0<=x<=9

και βλέπουμε όλα τα διαθέσιμα μέρη.

Με ένα κλικ έχουμε και την τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.