Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναζήτηση εργασίας νέου μηχανικού


makis86

Recommended Posts

δεν αντιλεγω, απλα ηθελα να εστιασουμε λιγο στις δυσκολιες που κρυβονται απο μια κατα τ'αλλα φαινομενικα 'απλη' αποφαση...

 

Α κατάλαβα. Εντάξει δεν λέω ότι θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα πας αυστραλία και όλα μέλι γάλα.... Ας πούμε εγώ προσωπικά θα το ψάξω με υποτροφία σε πανεπιστήμιο εξωτερικού για μεταπτυχιακό (όχι ότι αυτό είναι εύκολο βέβαια, αλλά δεν χάνω τίποτα να το προσπαθήσω). Είναι η καλύτερη επιλογή για τους 22 - 23χρονους νεομηχανικούς της ηλικίας μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αλλο μεταπτυχιακο αλλο δουλεια φιλε μου...

 

το μεταπτυχιακο χαιρει περισσοτερων πιθανοτητων πληρους χρηματοδοτησης...οποτε ολα καλα.

 

η δουλεια ειναι πολυ ρευστη και θελει επιτοπια ερευνα, η οποια απαιτει πολλες φορες αρκετους χρηματικους πορους....

Link to comment
Share on other sites

Ναι πράγματι δεν διαφωνώ. Για δουλειά δεν είναι εύκολο να πας εξωτερικό....... Προφανώς χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για να φύγεις και πολύ κουράγιο. Αν δεν έχεις κεφάλαιο τότε πρέπει να βρεις, ή να βρεις κανά συγγενή στο εξωτερικό ή κανάν παλιό συμφοιτητή - φίλο που έχει τακτοποιηθεί και ξέρει τα κυκλώματα των μηχανικών της εκάστοτε επιθυμητής χώρας.

 

ομως οι προδοτες που, εν γνωσει τους, οδηγησαν και καταδικασαν γενιες στην ξενιτια και την απραξια, πρεπει να πληρωσουν...

 

την διψα για εξουσια ηρθε ο καιρος να τους την ξεριζωσουμε κυριολεκτικα απο μεσα τους....

 

Φιλαράκο εφόσον υπάρχουν γέροι και γριές ή γενικότερα μεγάλης ηλικίας άτομα που τους στηρίζουν τόσα χρόνια και αν πάω εγώ ο 22 - 23 χρονος να τους πείσω ότι κάνουν μλκς και να μην τους ξαναψηφίσουν, το μόνο που θα μου πουν είναι: "ακόμα δεν βγήκες από το αυγό έχεις και άποψη;;;;", δεν με ενδιαφέρει ούτε να βελτιωθεί η χώρα, ούτε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε ούτε οτιδήποτε έχει σχέση με το Ελλαδιστάν.

 

Αλεξάνδρα. Σε αυτό το fora έπρεπε να γράψεις:

http://www.michanikos.gr/forumdisplay.php?f=54

Link to comment
Share on other sites

Να επανέλθω λίγο στα αρχικά post, και στις συμβουλές που έδωσαν κάποιοι. Τι μπορεί να ξεκινήσει ένας απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχ, με έδρα το σπίτι του? Γενικά αλλά και ειδικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Φίλη μου ΑΤΜ μαζί με ΠΜ, πέρυσι ανοίξανε γραφείο..φέτος το κλείσανε γιατί δουλεία γιοκ και τα έξοδα δεν βγαίνανε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και εδω τα ιδια.... παω για 3 μηνεσ ανεργοσ.... αλλα ετοιμαζομαι να ανοιξω γραφειο δικο μου τωρα μηπωσ κ καταφερω κατι..... γιατι για προσληψη καπου η συμβαση σε εταιρεια δεν παιρνει κανεισ... μονο λογια ακουω..... ειναι δυσκολα αλλα θα τα καταφερουμε..... δεν μασ παιρνει απο κατω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι, όλοι οι μηχανικοί λίγο ως πολοί έχουν ατομικές ευθύνες. Άμα σκοτωθεί κάποιος σε ένα έργο ή λόγο λάθους σε μελέτη, κανένας εργοδότης δεν θα σε καλύψει και ας είσαι παράλληλα σε πέντε έργα! Γιαυτό πρέπει να πληρωνόμαστε καλά... Δεν είμαστε απλοί υπάλληλοι που πουλάνε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατη αγγελία:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ νέος, ζητείται από τεχνική εταιρεία για οικοδομικά έργα υψηλών προδιαγραφών. Απαραίτητη 3ετής αποδεδειγμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα...

Νέος= κάτω των 30~33, δεκτό,

... για έργα υψηλών προδιαγραφών, ο νέος μηχανικός για τέτοιο έργο, δηλαδή να τρέχει και να μην φτάνει και να έχει και όλη την ευθύνη.

...Απαραίτητη 3ετής αποδεδειγμένη εμπειρία--> σε ποια έργα από τα πολλά που γίνονται θα έχει απασχοληθεί ο νέος μηχανικός ώστε να έχει προλάβει να έχει 3ετή πείρα;;

Πριν από 1 μήνα έπαιζε αγγελία για πολ.μηχ σε μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στην Αθήνα. από πολύ γνωστό που έχω μέσα μου είπε: Πρώτη μέρα 900+βιογραφικά, δεύτερη 1200+, τρίτη 1100+, μετά σταμάτησα να μετράω.

Link to comment
Share on other sites

Πριν από 1 μήνα έπαιζε αγγελία για πολ.μηχ σε μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στην Αθήνα. από πολύ γνωστό που έχω μέσα μου είπε: Πρώτη μέρα 900+βιογραφικά, δεύτερη 1200+, τρίτη 1100+, μετά σταμάτησα να μετράω.

 

Ούτε το Greek Idol να ήταν!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.