Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

Όσο θα βασίζουμε την επαγγελματική μας ανέλιξη στο ότι είναι ανάγκη κάπου να μπει σφραγίδα μηχανικού, θα παίρνουμε αποδοχές τις πλάκας. Επαγγελματική προοπτική δεν είναι να δουλέψουμε επειδή κάποιος χρειάζεται την σφραγίδα μας. Επαγγελματική προοπτική είναι να παράγουμε κάτι που να το έχει ο άλλος ανάγκη. Και ο νέος μηχανικός που θα βρει έναν χώρο εργασίας στον οποίο θα παράγει, θα έχει καλές αποδοχές.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις δίκιο, τις προ/επιμετρήσεις (συνεχίζοντας το παράδειγμα που έθεσα προηγουμένως) γίνονται μάλλον από χόμπυ και για να μπορέσει με κάποιο τρόπο ο εργοδότης να μας απασχολήσει για να δικαιολογήσει την πρόσληψη. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη.

 

Καλά τα λέμε, πάμε.

 

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγαπητού συναδέλφου AlexisPap (που πραγματικά είναι γνώστης του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαι κ διαβάζω με ενδιαφέρον τα άρθρα του - δεν είναι ειρωνεία για να μην παρεξηγηθώ -), επειδή νιώθουμε ότι παράγουμε, έχουμε πέσει με τα μούτρα στους ημιυπαίθριους (για το θέμα της σφραγίδας του μηχανικού δεν έχω να σχολιάσω κάτι σε αυτό)....

Link to comment
Share on other sites

Ατυχές το παράδειγμα και μάλλον πρός όφελος μου, διότι ο γιατρός για να μπεί στο χειρουργείο έχει κανει 7 χρόνια σπουδές, 1,5 χρόνο ΑΓΡΟΤΙΚΟ, κανά 2 χρόνια ΠΡΑΚΤΙΚΗ και μετά μπαίνει σε χειρουργείο. Και πρώτος μισθός ιατρού είναι κάτω από 1000 ευρώ, το ξέρω από γνωστούς μου. Ο μηχανικός τί πρακτική κάνει? Το συντριπτικό ποσοστό βγαίνει με μεσάνυχτα από τις σχολές.

 

Εγώ δεν είπα να παίρνει εσαεί 800 ευρώ. Εγώ είπα ότι στην αρχή δεν δικαιολογούνται μισθοί 1200 κλπ.

 

Η ιατρικη εχει προγραμμα σπουδων 6 χρονια και οχι 7. Επισης ο αγροτικος μη αγονος εχει μισθο καθαρα -πληρωτεο- 1292 ευρω, χωρια οι εφημεριες. Ειναι γιατρος χωρις πρακτικη (πραγματικη) εμπερια.

 

Εγω προσωπικα εκανα 6 μηνες πρακτικη σε εταιρεια συμβουλωn, χωρια το erasmus.

 

Σιγουρα τα προγραμματα σπουδων μας, χρειαζονται updates, και περισοτερη πρακτικη καταρτιση, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ενας νεος μηχανικος πρεπει να εξομειωνεται εργασιακα με εναν εξυπνο αποφοιτο λυκειου.

Link to comment
Share on other sites

Μην τρελλαθούμε ρε συνάδελφοι! Ειναι δυνατόν να διαβαζουμε πως ειναι λογικος πρώτος μισθός 800 ευρώ για μηχανικό????

 

Αλλο πράγμα η οικονομική κρίση που έχει κουρέψει τα πάντα, και άλλο αυτό.

 

Και άντε να δεχτώ, πως για την 1η δουλειά, για το 1ο εξάμηνο να ακουστεί ενα τετοιο ποσό, σαν μαθητεία. Μετα που δείχνεις τι αξιζεις, πρέπει να ανεβαίνεις κατακόρυφα.

 

Και δεν το συζητάω για 800 με μπλοκάκι, πιο ακριβά του ερχεται η καθαρίστρια! Ας εκπαιδεύσει την καθαρίστρια να του κάνει την δουλειά.

 

Μολονότο μόλς ωβγει κάποιος από την σχολή δεν ξερει πρακτικά τίποτα για την δουλειά, εχει όμως ενα εν δυνάμει πλεονέκτημα: Την καμπύλη μάθησης. Εκεί επενδύει ο εκάστοτε εργοδότης.

 

Θυμαμαι στην 1η μου δουλειά με μπλοκάκι, το 1ο εξάμηνο καθαρα 900, μετά αμέσως 1.100, στον 2ο χρόνο 1200 και στην 4ετία (που επέστρεψα και απο φαντάρος) 1.700. Τοτε μου φαινόντουσαν και εμενα πολλά, βλεποντας ομως τι παίζει γενικότερα στην αγορά, καταλαβαίνω πως αν του εργοδότη του κάνεις καλά την δουλειά, θα σε πληρώσει. Υπομονή λοιπόν 1-2 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

zefyros,

Συμφωνώ φίλε μου, δεν διαφωνώ. Στον δεύτερο χρόνο, στον τρίτο να τα πάρεις τα 1200, 1300 κλπ και όσα θές. Αλλά ο νέος μηχανικός (που θα κάνει και αρκετά λάθη) είναι λογικό να αμοιφθεί με 800-900 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

zefyros,

Συμφωνώ φίλε μου, δεν διαφωνώ. Στον δεύτερο χρόνο, στον τρίτο να τα πάρεις τα 1200, 1300 κλπ και όσα θές. Αλλά ο νέος μηχανικός (που θα κάνει και αρκετά λάθη) είναι λογικό να αμοιφθεί με 800-900 ευρώ.

 

Δεν καταλαβενεις οτι μειωνοντας τον πρωτο μισθο μειωνονται συνακολουθα και οι υπολοιποι ? και επειτα τι λογικο λες ? Οχι για μενα δεν ειναι λογικο, ενας νεος μηχανικος, που εφαγε τα νιατα του στα θρανια να περνει μισθο σερβιτορου

Link to comment
Share on other sites

Προμετρήσεις και επιμετρήσεις μπορεί να κάνει και ένας έξυπνος απόφοιτος λυκείου.

ΕΛΕΟΣ

σεβάσου λίγο την επιστήμη σου

 

ούτε οι ανειδίκευτοι δε λένε τέτοια !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Στα χρόνια που ζούμε και 1000 Ευρώ να πάρουμε ευχαριστώ πρέπει να πούμε .

Σε άλλες εποχές όχι αλλά στην σημερινή κατάσταση θεωρώ ότι είναι καλά και 1000. Ο μισθός θεωρώ πως πρέπει να ανεβαίνει όχι μόνο με την εμπειρία αλλά και με το εάν ο άλλος έχει οικογένεια και παιδιά .

Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι ούτε να χρησιμοποιούμε τις σπουδές μας για άλλοθι .Όπως είπα και στο πρώτο μου μήνυμα γνώρισα μηχανικούς με διδακτορικά και ο μισθός τους ούτε 1000 Ευρώ δεν ήτανε .

Λίγα και καλά που λένε .

Link to comment
Share on other sites

συγκρινε το ετήσιο εισόδημα της καθαρίστριας με του εν λόγω μηχανικού

να δούμε ποιός παίρνει περισσότερα

Link to comment
Share on other sites

myri

Και της καθαρίστριας θα πέσει ο μισθός και το ετήσιο εισόδημα.

Προτιμώ όμως η καθαρίστρια να παίρνει περισσότερα χρήματα σήμερα στην περίπτωση που έχει οικογένεια και παιδιά .Αυτή τα έχει σήμερα ποιο πολύ ανάγκη από κάποιο νέο μηχανικό που δεν έχει τέτοιου είδους υποχρεώσεις .

Αλλά εν όψη κρίσης μην ζητάμε και παράλογα πράγματα .

 

agrafiot

Συμφωνώ με την άποψη σου στο μήνυμα 35 .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.