Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

spgirl

Στην σημερινή κατάσταση που ζούμε και εργολάβο να βρεις που θα σε πληρώνει 1000 Ευρώ από το τίποτα λοιπόν θα το δεκτής .Σήμερα δεν υπάρχουν δουλείες έξω και το ξέρεις πολύ καλά. Σε αυτήν την περίπτωση το θεωρώ ευκαιρία .

Πρέπει ο νέος να αποκομίσει πρώτα εμπειρίες και γνωριμίες .

Στην περίπτωση της καθαρίστριας πρέπει να κοιτάξουμε την ανθρώπινη πλευρά του πράγματος και όχι να μπαίνουμε σε σύγκριση .

Τέλος θα σου πω το εξής

Σήμερα προτιμάται ο καλός μηχανικός και ο φθηνός και όχι μόνο στον τομέα μας αλλά σε όλες της ιδιωτικές δουλείες .

 

mindsoft

 

Φίλε μου με αυτήν την νοοτροπία και φιλοσοφία θα χάσεις πολλές δουλείες που στο μέλλον θα έχεις μετανιώσει για τις επιλογές σου .

Όπως είπα αυτός που θέλει τα πολλά στο τέλος χάνει και τα λίγα .

Από το να είμαι λοιπόν άνεργος περιμένοντας την δουλειά λαχείο προτιμώ να δουλεύω στην αρχή ακόμα και με 1000 Ευρώ .Τώρα αν εσύ περιμένεις με το που ξεκινήσεις να παίρνεις 3000 ευρώ γιατί τα 1000 σου φαίνονται λίγα τότε τι να πω εγώ .Στον τομέα μας κανένας δεν βρίσκει με την πρώτη δουλεία με μισθό πάνω από 1000 ευρώ στην αρχή της δουλειάς του .Τέλος τους χαρακτηρισμούς που ανάφερες για το πρόσωπο μου να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κινέζικα έχετε σκεφθεί να μάθετε συνάδελφοι? Δε κάνω πλάκα. Δυσκολη γλώσσα βέβαια, ούτε οι ίδιοι δε τη ξέρουν καλα καλα, αλλά αν αρχίσετε απο τώρα χαλαρα, σε μερικά χρονάκια θα έχετε κάποια άνεση στα προφορικά τουλάχιστον. Θα σας χρησιμεύσουν, να με θυμηθείτε!

Link to comment
Share on other sites

@spgirl.

 

Για να το ριξουμε και λίγο στην Πλάκα... παντρέψου, κανε και 2-3 παιδιά και θα σου δώσουν μισθάρα.......

 

Κατά τα λοιπά - εξαιρώντας το 1ο ετος ενός νέου που μπορεί να κάνει υποχωρήσεις ωστε να δει 5 πράγματα και να τα χρησιμοποιήσει για αργότερα - με 800 ευρώ, καλύτερα να πας σερρβιτόρος παρά να εχεις το αγχος και τις σκοτούρες στο κεφάλι σου!!

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πω, μην αφήνετε το χρόνο ανεκμετάλευτο. Εγώ ας πούμε τα 2 τελευταία χρόνια παρακολούθησα επιλεκτικά κάποια σεμινάρια στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ σχετικά με τα ενεργειακά. Εγινα προσωρινος επιθεωρητης και αυτη τη στιγμή που σας παρακολουθώ, μελετάω παράλληλα και τον ΚΕΝΑΚ. Καποιος σε αυτό το σιτε είχε πεί κάτι πολύ επιτυχημένο, ο μηχανικός έχει μάθει να μαθαίνει. Περιαυτολόγισα λίγο σορυ

Link to comment
Share on other sites

spgirl

 

mindsoft

 

Τώρα αν εσύ περιμένεις με το που ξεκινήσεις να παίρνεις 3000 ευρώ γιατί τα 1000 σου φαίνονται λίγα τότε τι να πω εγώ.

 

Δες το πρωτο ποστ, πριν πεις κατι.

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι καλός στην δουλεία σου και έχει αναγνωριστεί το έργο σου μέσα από τα κέρδη που θα έχεις επιφέρει στην εταιρία τότε η εταιρία δεν σε διώχνει ακόμα και οικογένεια να κάνεις και θα ακούσει τα επιπλέον αιτήματα σου .

Θα υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη μεταξύ του μηχανικού και της εταιρίας .Διότι ο καλός μηχανικός δεν χάνει ποτέ την αξία του και προκειμένου η εταιρία να μην τον χάσει θα τα δεχτεί όλα του τα αιτήματα μέσα σε λογικά πλαίσια.

Για το 1 έτος λοιπόν θεωρώ ότι είναι καλά και τα 1000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Λάζαρο σε γενικές γραμμές. Εγώ να σας ρωτήσω το άλλο μιας και σας βλέπω ότι αντιδράτε:

@spgirl

Λές ότι δεν δέχεσαι να παίρνεις όσα ή και λιγότερα από μία καθαρίστρια, επειδή έχεις φάει τα θρανία. Από τον αρχιμάστορα καλουπατζή ή σιδερά (ο οποίος μπορεί να παίρνει €80 ή €100 μεροκάματο) σε ένα εργοτάξιο δέχεσαι να παίρνεις λιγότερα και γιατί?

 

Ή νομίζεις ότι ένας νέος, πρωτόβγαλτος ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μηχανικός ξέρει περισσότερα στο χάραγμα, στα καλούπια και στα σίδερα???? Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το Φ8 από το Φ10. Τι επίβλεψη μπορεί να κάνει ένας νέος μηχανικός?

 

Λοιπόν αυτο το παραμύθι "εχω φάει τα νιάτα μου στα θρανία" με το ύφος Ξανθόπουλου είναι τουλάχιστον κωμικό, διότι έκανες μια επιλογή, σπούδασες, αλλά το ίδιο έκαναν 150.000 άλλοι μηχανικοί σαν εσένα. Έκανες καμιά συμφωνία ότι θα παίρνεις 1300 με το που θα αποφοιτήσεις? Ούτε στην Αγγλία δεν παίρνεις τόσα ούτε αλλού. Και η καθαρίστρια έφαγε τα νιάτα της στις χλωρίνες, και ο καλουπατζής στις πρόκες και τις σκαλωσιές.

 

Αυτή είναι η αγορά της Ελλάδας, δεν είμαστε Ιαπωνία ούτε Γερμανία.

 

@myri

Αλήθεια πιστεύεις ότι οι προμετρήσεις και οι επιμετρήσεις για συνήθη οικοδομικά έργα αποτελούν επιστήμη??????

Link to comment
Share on other sites

Πω πω ρε παιδιά πέσατε να με φάτε...Χαχαχα...

 

@lazarosk

Είμαι ήδη μηχανικός 3 χρόνια, έχω δουλέψει σε 3 δουλειές και παντα κακοπληρωνόμουν... Εγώ τα 1000 θα τα πάρω και είναι καλά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα αξίζει η δουλειά μου παραπάνω...

 

@STAVION

 

κινέζικα δε θα μάθω,να μάθουν αυτοί αγγλικά...Χαχαχαχαχα...Πλάκα κάνω...

 

@agrafiot

 

Αν έχεις παρατηρήσει τα Posts μου στο foroum, θα ήξερες ότι δε μου αρέσει να κλαίγομαι... Άλλο αυτό και άλλο να συμβιβάζομαι με τα λιγότερα επειδή αυτό βολεύει πολλούς... Στο εργοτάξιο που δούλευα ο εργάτης που λές έπαιρνε διπλάσιο μισθό από μένα, μη πω θα για τους εργοδηγούς που έπαιρναν 3πλάσιο... Είμαι πολύ ολιγαρκής και δεν έχω πρόβλημα να γίνω και σερβιτόρα και πωλήτρια και καθαρίστρια για ένα κομμάτι ψωμί... Αν αυτό λοιπόν είναι το σωστό για τη σημερινή οικονομία, να γίνω...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.