Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

Μηχανικός που πρωτοβγαίνει στο επάγγελμα ΔΕΝ είναι να παίρνει πάνω από 800, βία 900 ευρώ. Το ότι οι σπουδές είναι απαιτητικές ΔΕΝ σημαίνει τίποτα. Ο εργοδότης ΔΕΝ σε πληρώνει για να επιβραβεύσει τον κόπο σου στην σχολή. Σε πληρώνει για αυτό που μπορείς να παράγεις.

 

Λοιπόν τι ξέρει να παράγει ένας μηχανικός που πρωτοβγαίνει από την σχολή?

α) Εργοταξιακή εμπειρία: ΜΗΔΕΝ. Οι περισσότεροι δεν έχουν δεί τσάπα-πρέσα-μπετονιέρα live in action ποτέ.

β) Γνώση ΓΟΚ, πολεοδομικής νομοθεσίας, εγκυκλίων, διαδικασιών: ΜΗΔΕΝ

γ) Ευχέρεια στην μελέτη, χειρισμός στατικού προγράμματος: Συνήθως ΜΗΔΕΝ.

 

Λοιπόν είναι υπερβολή τα 1.200 και τα σχετικά που διαβάζω εδώ. Ξεκίνα με 800, μάθε, κάνε λάθη, ξαναμάθε, και μετά ζήτα τα 1.000 και τα 1.200.

 

 

Και έψαχνα να δω ποια κορόιδα χαλάνε την πιάτσα και δουλεύουν για ψίχουλα. Συνεχίστε έτσι και στο τέλος θα μας πληρώνουν χειρότερα και από τους απόφοιτους δημοτικού.

 

και για να σε προλάβω όχι δεν δούλεψα ποτέ για 800 euro και ας μην ήξερα την τύφλα μου βγαίνοντας από την σχολή. Δεν έβαλα τον εαυτό μου το ίδιο με κάποιον που το μυαλό του έφτανε μέχρι να βγάλει το λύκειο. Μόνο και μόνο για την επιμονή μου την συγκέντρωση μου και την ικανότητα μου να βγάλω μία σχολή (όχι ότι είναι κατόρθωμα) θεωρούσα πως πρέπει και πήρα πάνω από 800.

 

Υ.Γ. για 800 κατανοώ μόνο όσους τα έχουν ΑΜΕΣΗ ανάγκη δλδ δεν μπορούν να περιμένουν ούτε ώρα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@deathlok :

 

Γράφτα ρε χρυσόχερε, γιατί με αυτά που διαβάζουμε θα τρελαθούμε εντελώς. Σκύψιμο και φάπα δηλαδή, προς τα εκεί βαδίζουμε.

 

Λες και όταν πια πατήσεις στα πόδια σου και ζητήσεις αύξηση από τον εργοδότη, θα σου πει "ε μα φυσικά". Μόνοι σας το είπατε και παραπάνω : 150.000 μηχανικοί είμαστε. Θα σε σουτάρει και θα πάρει πάλι έναν με 1000 Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι σίγουρα ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια εποχή όπου όλοι οι μισθοί ελέω "κρίσης" συρρικνώνονται... (Αν αυτό είναι σωστό ή όχι δε νομίζω ότι είναι θέμα του topic και νόμίζω δε μπορεί να λύθεί σε ένα μόνο topic)

Σίγουρα ο κάθε εργοδότης που βρίσκει κάποιον "νεαρό" μηχανικό βλέπει κάποιον ο οποίος θέλει περεταίρω εκπαίδευση για να μπορέσει να του αποδόσει... Βγαίνοντας από τη σχολή δεν έχεις καμία γνώση ούτε για μελέτη ούτε για κατασκευή ουτε για... πολεοδομία! Όμως μην τα ισοπεδόνουμε όλα... Πολλοί μπορεί να πουν ότι αγιάζουμε τα γένια μας, αλλά έχουμε αποκομίσει κάτι σημαντικό από τις σπουδές... και αυτό είναι ένας τρόπος σκέψης... δε ξέρω με πόσο μπορεί να αξιολογηθεί αυτό είτε 800 είτε 1200 αλλά σε μια άλλη χώρα σίγουρα, ή ακόμα και από κάποιους εργοδότες σε αυτήν τη χώρα, οι οποίοι μπορούν και θέλουν να τρέξουν την εταιρία τους πιο ανοιχτόμυαλα και πέρα από το κλασσικό "λεφτά θέλω, τώρα τα θέλω και ας είναι 1 ευρώ..." αυτό μετράει...

Αν αξίζει αυτό που κάνουμε πάνω από 800 ευρώ; Σίγουρα αξίζει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως επειδη ενας νεος μηχανικος δεν εχει ΄ψηθει΄ πρεπει να παιρνει το βασικο συμφωνα με τη σσε.Οταν θα αποδιδει τοτε θα χτυπαει 2χιλιαρα και 3χιλιαρα.Τι ειναι αυτα που ακουω για 800 και 900?Τα σκεφτεστε πριν τα πειτε αυτα?Καλα λεει ο συναδελφος οτι με κατι τετοια μυαλα θα περνουμε στο τελος λιγοτερα και απο αποφοιτο δημοτικου.

Αν ΟΛΟΙ οι μηχανικοι δεν δεχοντουσαν κατω απο 1200 τοτε θα μιλουσαμε με αλλα δεδομενα.Αλλα καλα να παθουμε που υπαρχουν και τετοιοι αναμεσα μας.

Link to comment
Share on other sites

Αν ΟΛΟΙ οι μηχανικοι δεν δεχοντουσαν κατω απο 1200 τοτε θα μιλουσαμε με αλλα δεδομενα.Αλλα καλα να παθουμε που υπαρχουν και τετοιοι αναμεσα μας.

 

 

Το θεμα ειναι ΠΩΣ πρεπει να τους απομωνοσουμε αυτους απο το επαγγελμα, διοτι αν συνεχισουμε να τους ανεχομαστε, θα υποβαθμιζουν και αλλο το ακαδημαικο/μορφωτικο μας επιπεδο οπως και τις αποδοχες μας,

 

Αληθεια το ΤΕΕ τι ***** κανει ?

Link to comment
Share on other sites

Σιγά, τι είναι οι συνάδελφοι που θα τους "απομονώσετε" κιόλας; Σιγά εσείς οι φωστήρες που θα σας υποβαθμιστεί και άλλο το ακαδημαϊκό σας επίπεδο!

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Φροντίστε να κρατήσετε το επίπεδό σας και δεν κινδυνεύετε από τους "ανεπίπεδους"...

Και λίγο σεμνά, συνάδελφοι είμαστε.

 

Υ.Γ: Το ΤΕΕ τι κάνει; τώρα... ετοιμάζει καινούργιο επίπεδο...

Link to comment
Share on other sites

Αλέξη,

και εδωμέσα είναι ορισμένοι που πολύ καιρό προ κρισης

προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την αξία των σπουδών με στόχο τη μειωση του μισθού

 

τώρα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους δεν ξέρω, και ούτε με ενδιαφέρει να τους το λύσω

 

επειδή όμως αυτή η ιστορία γίνεται συστηματικά με στόχο να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηττοπάθειας στους νέους συναδέλφους

 

πληροφορώ τους επιτήδειους πως όσες φορές και να επαναλάβουν το τροπάρι,

άλλες τόσες φορές θα απαντώ για να μην "τσιμπάνε" οι καινούργιοι

 

στην κουβέντα για το τι σχέση χλωρίνη με την επιστήμη βαριέμαι να συμμετέχω

Link to comment
Share on other sites

myri, ο καθένας έχει τον λόγο του να υποστηρίζει την άποψή του... Προφανώς όλοι θέλουμε μεγάλη αμοιβή όταν εργαζόμαστε. Υποψιάζομαι όμως ότι κάποιοι θέλουν μικρή αμοιβή όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν τους συναδέλφους/συνεργάτες τους. Η αλληλεγγύη είναι μεγάλο λάστιχο...

 

Εγώ μια συμβουλή έχω να δώσω στους νεότερους συναδέλφους, να βρουν μία δουλειά παραγωγική, στην οποία θα αμείβονται για κάτι παραπάνω από την σφραγίδα τους. Να μην επαναπαυτούν αν δεν βρουν μια δουλειά στην οποία θα είναι πολύτιμοι.

Και μία ευχή, να μην βρεθούν στην θέση του νέου, άπειρου, άβγαλτου μηχανικού που θα δουλέψει ενδεκάωρο για 600€ με δελτίο, ή στην θέση του σαρανταπεντάρη που τον διώξαν από το γραφείο...

 

Οι παλικαρισμοί πίσω απ' το πληκτρολόγιο είναι εύκολοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε συνάδελφοι. Όχι για να αλληλο-απομονωνόμαστε, αλλά για να συνεργαζόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Συνεργασια με ατομα που δεν σεβονται τα πτυχια μας αι ειδικοτερα των ΝΕΩΝ δεν μπορει να υπαρξει. Η θα ζητας αυτα που προβλεπει το συλλογικο οργανο -ΤΕΕ- ή θα βαφτιζεις μηχανικους σιδεραδες που ξεχωριζουν τα Φ8 απο τα Φ10, και κανενα προβλημα.

 

Διαλεγεις και Περνεις

 

myri, ο καθένας έχει τον λόγο του να υποστηρίζει την άποψή του... Προφανώς όλοι θέλουμε μεγάλη αμοιβή όταν εργαζόμαστε. .

 

Δεν θελουμε μεγαλη αμοιβη φιλε μου, θελουμε την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ, τη νομιμη, αυτη που εχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΤΕΒ καταλαβες ?

Link to comment
Share on other sites

Να συγκρίνουμε.

Πόσο παίρνει ένας νέος μηχανικός στο εξωτερικό και πόσος είναι ο μέσος ή ο ελάχιστος μισθός στη χώρα αυτή.

Αυτά για τα Φ8 και Φ10 είναι γελοία.

Και να μην ξέρει να τα ξεχωρίσει , μηχανικός είναι μπορεί να τα μετρήσει. Τον τρόπο σκέψης υποτίθεται ότι τον έχει ως μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.