Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φροντιστηρίου


Recommended Posts

έχω περίπτωση αλλαγής χρήσης σε 1ο όροφο απο internet cafe σε φροντιστήριο. Με ενημέρωσαν απο την Πολεοδομία οτι χρειάζεται κανονική έκδοση αδείας για αλλαγή χρήσης, εφόσον η άδεια που είχε εκδοθεί και εγκριθεί ήταν για internet cafe, με ισόγειο κατάστημα αρτοποιείο. Έλεγξα τις διατάξεις για τις προδιαγραφές φροντιστηρίου και δεν υπάρχει πρόβλημα.Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το τι σημαίνει ακριβώς η νέα οικοδ. άδεια που ζητούν και τι θα μου ζητούσαν σε άλλη περίπτωση? Η αμοιβή διαφοροποιείται σε περίπτωση έκδοσης νέας άδειαςκαι εν πάσει περιπτώσει τι χρειάζεται για την αλλαγή χρήσης(σχέδια, χαρτιά κτλ)?

 

Επειδή οι απαντήσεις που λαμβάνω απο τις αρμόδιες υπηρεσίες (Β/θμια εκπαιδευση, τεχνικη υπηρεσία και Πολεοδομία) για την Ιδρυση Φροντιστηρίου είναι συγκεχειμένες, θα ήθελα να ρωτήσω, εαν κάποιος έχει ασχοληθεί πρόσφατα με το αντικείμενο, ποιες διαδικασίες απαιτούνται, τι βεβαιώσεις και ποιοι φορείς ελέγχουν. Π.χ. στη Β/θμια με ενημέρωσαν, εκτός απο τις τεχνικές προδιαγραφές της κάτοψης, ότι καταργήθηκε η αλλαγή χρήσης απο πέρσι και δεν είναι απαραίτητη πια, καθώς και η μελέτη πυροπροστασίας. Η Πυροσβεστική ελέγχει κάτι?? Στη δική μου περίπτωση, πρόκειται για ισόγειο κατάστημα νεοαναγειρθείσας οικοδομής, όπου στη θεωρημένη κάτοψη φαίνονται δυο καταστήματα, αλλά χρησιμοποιούνται ως ένα. Χρειάζεται συνένωση?

 

Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη....Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε ΝΙΚΗ ,

απο μια παλαιότερη αλλαγή χρήσης που είχα κάνει.

Μου είχε ζητηθεί μια σειρά σχεδίων (τα βασικά σχέδια) της άδειας οικοδομής ή της τελευταίας αναθεώρησης αν υπάρχει.

Φωτογραφίες της υφιστάμενης κατάστασης(του συνόλου της οικοδομής που ανήκει ο χώρος),αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και εκ νέου κάτοψη,τομή και δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Αλλά αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και κάποια δικαιολογητικά που παίρνεις απο Δήμο.Με κάθε επιφύλαξη γιατί και πολύ καιρός πάει και το αντικείμενο αλλαγής χρήσης διαφέρει απο το δικό σου.Εγώ έκανα αλλαγή χρήσης σε ψητοπωλείο.

Καλή επιτυχία.

 

Συνάδελφε ΝΙΚΗ,μια επισήμανση.

Απο τον Δήμο παίρνεις ένα έντυπο που αναφέρεται στα δικαιολογητικά για άδεια λειτουργίας.

Δεν ξέρω κατά πόσο εμπίπτει στην δική σου περίπτωση και δεν θέλω να πω κάτι αν δεν το ξέρω με σιγουριά.

Link to comment
Share on other sites

Περισσότερα για τις αλλαγές χρήσεις, θα βρεις στην κατηγορία Άδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά.

 

Η συζήτηση αυτή θα μεταφερθεί στην παραπάνω κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς για φροντιστήριο ίσως απαιτείται και έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Σιγουρέψου για τις προδιαγραφές που έχεις.

 

Στη νέα οικοδομική άδεια θα βάλεις τίτλο πχ «Αλλαγή Χρήσης από (κατάστημα;/χώρο συνάθροισης κοινού;) Internet Cafe σε (χώρο συνάθροισης κοινού;/χώρος εκπαίδευσης;) Φροντιστήριο»

Πρέπει να βρεις τις αντιστοιχίες.

 

Στη συνέχεια θα μαζέψεις τουλάχιστον τα εξής δικαιολογητικά:

Την παλιά οικοδομική άδεια εγκεκριμένη

Αρχιτεκτονικά σχέδια εγκεκριμένα των κατόψεων και των δύο ορόφων διότι θα σου χρειαστούν στην παθητική για τις οδεύσεις διαφυγής του κλιμακοστάσιου

Στατικά σχέδια εγκεκριμένα σε περίπτωση που οι προδιαγραφές για τη νέα χρήση είναι πιο αυστηρές από τις υπάρχουσες

Φωτογραφίες εξωτερικές του κτιρίου

Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι ο χώρος δεν έχει παρανομίες

Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας κλπ (αν υπάρχει) δεν απαγορεύει τη χρήση

Μισθωτήριο συμβόλαιο

 

Τα νέα σχέδια που χρειάζεσαι είναι:

Τοπογραφικό

Αποτύπωση Αρχιτεκτονικών υπάρχουσας κατάστασης (κάποιες φορές το γλιτώνεις διότι δέχονται ως αποτύπωση τα εγκεκριμένα)

Πρόταση με τα Αρχιτεκτονικά όπου βάζεις όλες τις λεπτομέρειες (διαστάσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται) για τη χρήση ως φροντιστήριο.

Παθητική Πυροπροστασία

Τεχνική έκθεση όπου γράφεις και για τις προδιαγραφές

Βεβαίωση στατικής επάρκειας

Αναλυτικός προϋπολογισμός δηλ γράφεις αναλυτικά τις εργασίες που θα γίνουν μέσα πχ βάψιμο

 

Αμοιβές: υπολογίζω κοντά στην ελάχιστη αμοιβή εξαρτάται αν θα σου ζητήσουν αποτύπωση αρχιτεκτονικών ή όχι

 

Φυσικά τα σχέδια της αποτύπωσης και της πρότασης δεν πρέπει να διαφέρουν από τα σχέδια της αρχικής άδειας.

 

Αν προσθέσεις πχ τουαλέτες θες και μηχανολογικά + στις αμοιβές

 

Μόλις πάρεις την Άδεια αλλαγής χρήσης θα βγάλεις την

ΒΚΧ Βεβαίωση Κύριας Χρήσης όπου θα σου ξαναζητηθούν κάποια από τα παραπάνω (γι’ αυτό πχ τις υπεύθυνες δηλώσεις ζήτα τες μερικές φορές και κράτα φωτοτυπίες στο αρχείο σου)

Μετά λογικά θα πάρεις άδεια από τη Νομαρχία ή το Δήμο και μάλλον και από το Υπουργείο Παιδείας. Σε αυτή τη φάση γίνονται αυτοψίες οπότε αν ο χώρος έχει παρανομίες ή παρατυπίες υπάρχει πρόβλημα.

 

Σχετικά με την αμοιβή κάποιοι ζητούν έξτρα χρήματα για τη Β.Κ.Χ. αυτό είναι δικό σου θέμα. Όμως να ξέρεις ότι δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή αν πρόκειται για μια απλή περίπτωση ή όχι για να ζητήσεις το αντίστοιχο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που ανέφερε ήδη ο συνάδελφος myri: Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει τη λειτουργία φροντιστηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης να μπλοκάρει τις εργασίες, και είναι πολλές οι περιπτώσεις κανονισμών που απαγορεύουν τη χρήση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Το φροντιστηριο εχει δικη του εισοδο ή οχι ?? Αν δεν εχει και ειναι κοινη η εισοδος πολυ πιθανων δεν θα περασει. Προσφατα γνωστος μου δεν καταφερε να αγορασει τον 1ο οροφο, 3οροφης πολυκατοικιας, με την προοπτικη να το κανει φροντιστηριο μεσης εκπαιδευσης εξαιτιας της κοινης εισοδου / κοινο κλιμακοστασιο με τους υπολοιπους οροφους.

 

Επισης, δυο τουαλετες (αγοριων-κοριτσιων) + καθε αιθουσα οχι κατω απο 12-14 τ.μ. οπου ο φυσικος φωτισμος θα πρεπει να ερχεται εξ'αριστερων. Σιγουρα θα πρεπει να περασεις απο Υπ. Παιδειας + επιτοπιο ελεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του ερωτήματος μου περί αλλαγής χρήσης απο internet cafe σε φροντιστήριο αναφέρθηκαν κάποια δικαολογητικά και σχέδια τα οποια πρέπει να έχω. Η επόμενη ερώτηση είναι η εξής: 1. πρόκειται για αλλαγή χρήσης ή για αναθεώρηση αδείας? 2. δεν επισημαίνεται κάπου αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα που στο φροντιστήριο θα στεγαστεί σε όροφο διόροφου οικήματος με ισόγειο αρτοποιείο? και 3. Η βεβαίωση στατικής επάρκειας απο ποιον υπογράφεται? απο τον μηχανικό που έβγαλε την αρχική άδεια? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. Πρόκειται για άδεια αλλαγής χρήσης. Ο τίτλος της θα είναι "Αλλαγή χρήσης από χώρο παροχής υπηρεσιών σε χώρο ειδικής εκπαίδευσης", όπως αναφέρει και η anka πιο πάνω.

 

2. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το αρτοποιείο στο ισόγειο.

 

3. Η βεβαίωση στατικής επάρκειας υπογράφεται από 2 μηχανικούς και όχι αναγκαστικά από αυτόν που έβγαλε την άδεια. Μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=274

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.