Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Θερμομόνωση Φ.Ο.


konsolas

Recommended Posts

Δεν ξέρω πότε έβγαλες την άδεια (προ ή μετά ΚΕνΑΚ), αλλά ειδικά για την βόρεια Ελλάδα τα 3εκ μονωτικού νομίζω ότι δεν επαρκούν. Λογικά ο μηχνικός σου δεν έχει κάνει μελέτη θερμομόνωσης; Αυτή θα πρέπει να ακολουθηθεί και από εκεί και πέρα αν θέλεις κάτι παραπάνω είναι στην επιλογή σου. Πληροφοριακά θα σου πω ότι για την τοιχοποιία ο ΚΕνΑΚ προβλεπει για την βόρεια Ελλάδα μονωτικό πάχους από 6-8 εκ. ανάλογα σε ποια ζώνη βρίσκεσαι Γ ή Δ. Βέβαια δεν αρκεί μόνο η θερμομόνωση της τοιχοποιίας, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής μελέτης που σου έχει κάνει ο μηχανικός σου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

tasost, 3εκ dow βάζουν οι εργολάβοι για να λένε οτι έχουν μόνωση, ενώ οι μελέτες θερμομόνωσης ζητούσαν τουλάχιστον 5εκ. Τώρα που αυξήθηκε και ο λ (συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας) λόγω αλλαγής των χημικών στην εξηλασμένη πολυστερίνη, και μειώθηκε ο συντελεστής θερμοπερατότητας απο τον ΚΕΝΑΚ, με 7εκ ίσως και να είσαι οριακά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους σας,

 

Στην οικοδομή μου υπάρχει μια εμφανής κεραμοσκεπή που πρόκειται να κατασκευαστεί. Στην κλιματική ζώνη όπου είναι το σπίτι, βάσει ΚΕΝΑΚ απαιτούνται 6εκ θερμομόνωσης. Παρόλο που η άδεια μου είναι πριν την εφαρμογή του νέου ΚΕΝΑΚ και μου λένε (ο κεραμοσκεπάς) ότι και τα 5εκ φτάνουν, εγώ προτιμώ να βάλω 6 εκ DOW.

 

Ποιό είναι το πρόβλημα λοιπόν; Εδώ που μένω οι μάντρες δεν έχουν 6αρι DOW. Σκέφτηκα να βάλω 3εκ + 3εκ, αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι αυτό δεν ισοδυναμεί με 6εκ εξηλασμένης πολυστερίνης, αλλά με τη χρήση του δέυτερου 3αριου απλά προσαυξάνεται κατά 30% περίπου το πρώτο 3αρι. Επειδή αυτό δεν μου ακούγεται πολυ λογικό και επειδή στη μάντρα μου είπαν ότι μπορεί να γίνει (να μπουν δύο 3άρια δηλαδή), θα ήθελα τα φώτα των μελών του φόρουμ, αν μπορούν να με κατατοπίσουν με μια απάντηση.

 

Ευχαριστώ πολυ!

CR

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει μου ακούγεται κουλό. Δε βρίσκω λόγο να ισχύει. Η μετάδοση της θερμότητας είναι ξεκάθαρη νομίζω σε αυτό το θέμα. Από την άλλη τι κέρδος έχει να το υποστηρίζει?

Link to comment
Share on other sites

Q=-k dT(x)/dX Αυτό σημαίνει οτι σε μονοδιάστατη αγωγή θερμότητας σε σώμα σταθερής ειδικής θερμικής αγωγιμότητας k η θερμοκρασία μεταβάλλεται γραμμικά με το Χ.

Επίσης , R= L/Ak δηλαδή η αντίσταση είναι ανάλογη του μήκους. Αυτο που μεταβάλλεται στη πράξη είναι το Κ διότι ειναι ανάλογο της θερμοκρασίας του υλικού. Όμως δεν έχει να κάνει στη περίπτωση μας. Αυτό που ρωτάει ο φίλος μας είναι αν παίζει ρολό που θα ειναι δυο 3αρια και όχι ενα 6αρι. Μέτα μπερδέψαμε και την ειδική θερμική αγωγιμότητα.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του θερμομονωτικού υλικού, εκείνο με πάχος πλάκας 3 εκατοστά έχει θερμική αγωγιμότητα (η βασική παράμετρος που μας ενδιαφέρει) η οποία με την πάροδο του χρόνου πέφτει κατά 10%, ενώ εκείνο με πάχος πλάκας 6 εκατοστά πέφτει κατά 25% περίπου.

Στην πραγματικότητα μετά από αρκετά χρόνια το 6αρι θα ισοδυναμεί με 4.5 εκατ. ενώ τα δύο 3άρια με 5.8 εκατοστά περίπου!

Συνεπώς νομίζω ότι η λογική σου να βάλεις 2 πλάκες των 3 εκατοστών, αντί για μία 6άρα, είναι σωστή (σε βάθος χρόνου), αρκεί να προσεχθεί πολύ η τοποθέτηση τους (ματίσεις κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.