Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μητρώο προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών


vangalanos

Recommended Posts

καλησπερα συναδελφοι,

 

τι γινεται με τις αιτησεις μας για τα μητρωα προσωρινων

επιθεωρητων εχει παρει κανεις απαντηση? γιατι σε εμενα λεει ακομα προς

εγκριση απο Υπουργο ( στο site)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σιγά σιγά εγκρίνονται

 

Μέχρι χτες μου έλεγε προς εξεταση απο ΓΕΠΕΕ και τώρα λέει και εμένα προς εγκριση απο Υπουργο.

 

Αυτό σημαίνει ότι εγκριθηκες. Σε λίγο θα σε ειδοποιήσουν με τηλεφωνο ή email να πας να πληρώσεις και μετα θα μπεις στην λίστα προς υπογραφή απο τον Υπουργο για να επικυρωθεί και επίσημα η έγκρισή σου

Link to comment
Share on other sites

Σιγά σιγά εγκρίνονται

 

Μέχρι χτες μου έλεγε προς εξεταση απο ΓΕΠΕΕ και τώρα λέει και εμένα προς εγκριση απο Υπουργο.

 

Αυτό σημαίνει ότι εγκριθηκες. Σε λίγο θα σε ειδοποιήσουν με τηλεφωνο ή email να πας να πληρώσεις και μετα θα μπεις στην λίστα προς υπογραφή απο τον Υπουργο για να επικυρωθεί και επίσημα η έγκρισή σου

 

Καί εμένα από τις 30-12-2010 γράφει "προς έγκριση από Υπουργό". Το θέμα ειναι ότι Συνάδελφος πλήρωσε τα 150 ευρώ πριν από 2 μήνες αλλά στην πρώτη λίστα δεν είχε μπεί. Δηλ. αν κληθούμε να πληρώσουμε πότε θα μπούμε στο Μητρώο.

Επίσης γνωρίζει κανείς πότε θα αρχίσουν τα Ειδικά Σεμινάρια για Ενεργειακούς Επιθεωρητές?

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα. Στις 07/01/11 είδα στο σύστημα ότι εγκρίθηκα (προς έγκριση απο Υπουργο), στις 08/01/12 μου ήρθε το ενημερωτικό email. Τσεκαρετε και τα ανεπιθημητα στο mail σας μήπως τοποθετήθηκε εκει κατα λάθος. Γιατί και τις ΤΟΤΕΕ τις έψαχνα αλλα εκει μέσα τις είχα βρει. Το mail με τις πληροφορίες πληρωμής για όσους το ζήτησαν:

 

 

—————

 

"

Σε συνέχεια της από 11.10.2010 «Πρόσκληση για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, απαιτείται η πληρωμή του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Η πληρωμή γίνεται σε οποιαδήποτε *Δ.Ο.Υ. *με έκδοση διπλότυπου είσπραξης όπου στην αιτιολογία αναφέρεται «υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ,* ΚΑΕ εσόδων 3745 εγγραφή στο μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών».

Το διπλότυπο αυτό απαιτείται να αποσταλεί *άμεσα στην υπηρεσία μας ταχυδρομικά (με αναφορά του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησής σας στο buildingcert.gr), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εγγραφή σας στο αντίστοιχο μητρώο.

Σημειώνουμε ότι, για την γρηγορότερη ενημέρωση του συστήματος και την εγγραφή σας στο μητρώο, παρακαλούμε να στείλετε επίσης το διπλότυπο και σε ηλεκτρονική μορφή με fax *σε έναν από τους αριθμούς 210 6969708 ή 210 6969504 ή *με *e-mail στην διεύθυνση [email protected]

*

Ευχαριστούμε

*

Αποστολή του διπλοτύπου στη διεύθυνση:

*

Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (Ε.ΥΠ.ΕΠ.ΕΝ.)

Μεσογείων 119 (7ος όροφος, γραφείο 720), ΤΚ 10192 Αθήνα

e-mail: [email protected]

(υπόψη Γρηγ.Οικονομίδη)"

 

—————

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα SeNNinha. Δηλαδή όταν μας έρθει mail για να πληρώσουμε το παράβολο και στη συνέχεια το status στο buildingcert είναι προς "έγκριση απο Υπουργο" είμαστε ΟΚ? και απλά περιμένουμε την ανακοίνωση του ονόματός μας στη λίστα?

Link to comment
Share on other sites

Στην ουσία η αιτησή σου εχει ελεγχθεί και εγκριθεί απο την επιτροπή που τα εξετάζει. Βέβαια θεωρητικά η επιτροπή εισηγείται και ο Υπουργος εγκρίνει. Αλλα φυσικά η υπογραφή του είναι απλά τυπικό διαδικαστικό θέμα. Οπότε όσο πιο γρήγορα πληρώσεις τόσο πιο γρήγορα θα μπεις σε μια απο τις λίστες προς υπογραφη που θα σταλούν στην Υπουργο.

 

Και για να μην λέτε ότι είναι άποψη μου, οριστε τι λέει στο site του ΥΠΕΚΑ:

 

https://www.buildingcert.gr/inspectors/startValues.view

 

"Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για χορήγηση προσωρινών αδειών ενεργειακών επιθεωρητών περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

 

- Ελεγχος των φακέλων από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΓΕΠΕΕ) και διατύπωση σχετικής εισήγησης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 

- Ειδοποίηση για πληρωμή παραβόλου 150 ευρώ και παραλαβή του σχετικού παραστατικού,

 

- Εκδοση υπουργικών αποφάσεων για τη χορήγηση προσωρινών αδειών ή την απόρριψη αιτήσεων."

Link to comment
Share on other sites

Για όσους αποριφθηκε η αιτησή τους, στο ίδιο σημείο του site του ΥΠΕΚΑ αναφέρει:

 

"Σε περίπτωση απόρριψης υπάρχει δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΠΔ 100/2010 (ΦΕΚ 177 Α΄). "

Link to comment
Share on other sites

Εχω αποστείλει ήδη το παράβολο, οποτε σε αναμονή. Anyway thanks για την άμεση απάντηση. Μια ακόμα ερώτηση: ο επιθεωρητής κελύφους μπορεί να εκδώσει το πιστοποιητικό χωρίς την σύμπραξη των επιθεωρητών ΗΜ και καυστήρα? Λίγο έχω μπερδευτεί με το θέμα. ΟΚ, υποτιθεται ότι προηγείται η επιθεώρηση καυστήρα ή να έχουμε το φύλλο του συντηρητή αλλά σε αντίθετη περίπτωση? Α, και κάτι ακόμα: Τι γλινεται με ημιυπαιθριους ή αλλαγες σε κάτοψη? λαμβάνονται υπόψιν? Ελπίζω ότι δεν σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου, thanks in prior.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι καυσαναλυση η οποία να έγινε μέσα στον τελευταίο χρόνο. Εάν δεν εχει γίνει τότε εάν έχεις άδεια και για ενεργειακά πιστοποιητικά καυστηρων μπορείς να την κανείς και ο ίδιος και να την πληρωθεις. Αλλιώς θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να φωνάξει κάποιον με άδεια ελέγχου καυστηρα να την κάνει παρουσια σου η να σου δωσει το φύλλο ελέγχου σφραγισμένο. Σε συνενοηση με τον ιδιοκτήτη μπορείς να αναλάβεις εσύ να καλέσετε κάποιον, με το ανάλογο κόστος βέβαια.

 

Ξεκάθαρα λαμβάνεται υπόψιν η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ πραγματική κατάσταση όσο διαφοροποιημένη κι αν είναι. Ακόμη κι αν εχει τακτοποιημενους ή όχι ημιυπαιθριους ή εντελώς αυθαίρετα κτίσματα. Εάν μπορείς να δουλεψεις (όπως θα συμβαίνει τις περισσότερες φορές) με τα υπάρχοντα σχέδια σημειώνοντας τις αλλαγές εκει πάνω τότε οκ. Εάν όχι τότε θα πρέπει να ζητήσεις απο τον ιδιοκτήτη είτε να κάνει εκείνος με μηχανικο του την αποτύπωση ή να την κανείς εσυ με έξτρα αμοιβη.

 

Οποιαδήποτε αποτύπωση δεν επισυνάπτεται στο πιστοποιητικο αρα δεν γίνεσαι άμεσα ρουφιάνος του κράτους. Αναφέρεις τους χώρους τα εμβαδα, τα ανοιγματα κλπ που υπάρχουν αλλα όχι εάν είναι νόμιμα ή οχι. Εάν θελήσει το υπουργείο να κάνει κάποια στιγμη έλεγχο είναι άλλο θέμα αν και το θεωρω εκτος απο δύσκολο και εντελώς απίθανο να γίνει ποτε. Όσο ελέγχονται οι νέες ΟΑ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.