Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φανοποιείο - Βαφείο


johnblac27

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

Μήπωσ γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω πληροφορίες για μελέτη αντιρύπανσης βαφείου αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα μου ζήτησαν να περγράψω τον τρόπο αντικατάστασης των φίλτρων και προφίλτρων στη μονάδα αντιρρύπανσης βαφείου καθώς και τον τρόπο λειτουργίας αυτών. Δυστηχώς δε βρίσκω κάτι στο internet.

αν γνωρίζεται κάτι θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συνάδελφοι καλημέρα,

 

στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας για φανοποιείο, αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει "μελέτη" για την εκτίμηση του θορύβου και κραδασμών και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν με "πλήρη χαρακτηριστικά και υπολογισμούς".

 

Υπάρχει κάποια κατευθυντήρια γραμμή να μου δώσει κάποιος συνάδελφος;

 

Θα αναφέρουμε γενικά ότι οι εργασίες θα γίνονται εντός του κτιρίου, με κλειστές τις πόρτες κλπ. κλπ, ή υπάρχει κάτι να υπολογίσουμε τον θόρυβο έξω από το κτίριο;

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ζητείται να αποδείξεις ότι τηρούνται τα όρια θορύβου του ΠΔ 1180/81 στα όρια της ιδιοκτησίας του φανοποιείου, όταν γίνονται εργασίες (άσχετα αν είναι εντός ή εκτός του κτιρίου).

 

Αν όλες οι εργασίες γίνονται (και όλες οι Η/Μ-εγκαταστάσεις βρίσκονται) εντός του κτιρίου, τότε πρέπει να περιγράψεις την ηχομονωτική ικανότητα των χωρισμάτων, κουφωμάτων, ανοιγμάτων εξαερισμού του κελύφους και να αποδείξεις ότι σε σχέση με τον θόρυβο που βγάζουν τα μηχανήματα, η ηχομόνωση είναι αρκετή για να τηρηθεί το ΠΔ 1180/81(= ακουστική μελέτη).

 

Τα σχετικά τεχνικά πρότυπα και μεθοδολογίες μπορείς να τα βρεις εδώ.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει υπόδειγμα που έχει αναρτήσει ο συνάδελφος

μπορείς να το δεις εδώ : http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=18

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

θελω να κανω μια μελετη για αδεια λειτουργιας φανοποιειου βαφειου.Το φανοποιειο εχει αδεια λειτουργιας,ενω ο ιδιοκτητης ειχε παρανομα και βαφειο.Τωρα θελω να κανω ολες τις διαδικασιες για ολα.Εχω μερικες αποριες:

1.Ο φουρνος του βαφειου ειναι δεν ειναι τοποθετημενος μεσα στο χωρο του κτιριου.Ο ιδιοκτητης εχει κινησει διαδικασιες για να παρει αδεια στεγασης και του φουρνου αλλα δεν εχει γινει μεχρι τωρα.Εγω θα εχω προβλημα αν τον φουρνο τον δειξω εκτος χωρου στεγασης(οπως ειναι τωρα τα πραγματα)?

2.Για το βαφειο ειναι απαραιτητος ο χωρος προεργασιας???και αν ναι θα πρεπει ο φουρνος και ο χωρος αυτος να ειναι σε ενιαιο χωρο.εχω κανει ενα σχεδιαγραμμα για να δειτε που το εχω σχεδιασει αυτον τον χωρο.ειναι μεσα στον στεγασμενο χωρο που προβλεπεται να ειναι το φανοποιειο και επικοινωνουν μεταξυ τους.θα εχω προβλημα ετσι?

3.Χριεαζονται ξεχωριστοι χωροι για wc-αποθηκες για βαφειο και φανοποιειο??

 

Ευχαριστω πολυ

post-34108-131887247826_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί τα link που έχουν αναφερθεί παραπάνω δεν υπάρχουν.

Μήπως κάποιος συνάδερφος μπορεί να βοηθήσει και να παραθέσει κάποια βοηθητική μελέτη αντιρρύπανσης βαφείου αυτοκινήτων που να αναφέρονται ο τρόπος υπολογισμού του φίλτρου ενεργού άνθρακα και ο υπολογισμός του χρόνου αντικατάστασή τους; 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.