Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση διαμερισμάτων


Recommended Posts

"μέσα στο 2011 και πριν τον Ιουλιο....", εκανε

- Εναν αυθαιρετο διαχωρισμο της οικιας με ανεγερση νεας τοιχοποιίας [μαλλον     θα έκλεισε καποια εσωτερικη πορτα, που χωριζε τα δωματια απο το υπολοιπο διαμερισμα...παραμενει ομως ο  αυθαιρετος διαχωρισμος...]

 
- μια αυθαιρετη κατεδαφιση της μεσοτοιχιας προς το καταστημσα

- και μια αυθαιρετη συνενωση τμηματος  της οικιας με το καταστημα.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

..και μία αυθαίρετη αλλαγή χρήσης για τα δύο αυτά δωμάτια που από χώροι οικίας μετατράπηκαν σε κατάστημα. Επομένως συνάδελφε θεωρείτε ότι δε με καλύπτει η περίπτωση της λειτουργικής συνένωσης + Ο.Α. για αλλαγή χρήσης? Δε θεωρείται δεδομένο πως με τη συνένωση γκρεμίζουμε κάτι? Το ποιο σωστό είναι δηλαδή να πάω μέσω οικοδομικής άδειας στην οποία να τα βάλω όλα?

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα την αλαγη χρησης...

κατα τα λοιπα

ολα εγιναν πριν τον Ιουλιο του 2011. Αρα τακτοποιουνται.

Λογικο ειναι οτι,  για να γινει μια  "συνενωση" γινεται και καποια καθαιρεση τοιχου.

Αν η "λειτουργικη συνενωση" περιλαμβανει "αυτοδικαια" και την καθαιρεση ή ποιοί υπολογισμοί γινονται

θα μας το πει καποιος που ξερει.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχω βρει σχέδιο Ιουλίου 2011 καθώς κ ακόμη ένα με σφραγίδα ελέγχου Αυγούστου του 2011 όπου φαίνονται τα δωμάτια στην οικία και όχι στο κατάστημα οπότε δε μπορεί να τακτοποιηθεί... εκεί κολλάω. Ο ιδιοκτήτης δε γνωρίζει το πότε ακριβώς έγινε αλλά βρήκα αυτά τα στοιχεία ..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σύσταση στο ακίνητο ή όχι;

Θα βγάλεις οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης τμήματος κατοικίας σε κατάστημα και αλλαγή διαρρύθμισης. Αν υπάρχει σύσταση θα πρέπει να τροποποιηθεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

Έγινε αγοραπωλησία ακινήτου τον προηγούμενο Μάρτιο. Το εν λόγω ακίνητο γειτνιάζει με άλλη ιδιοκτησία του αγοραστή (στον ίδιο όροφο), ο οποίος αποφάσισε χωρίς να συμβουλευτεί κάποιον να ρίξει τον τοίχο που τα χώριζε, προκειμένου να τα ενώσει. Αυτή τη στιγμή ο νέος χώρος είναι ανακαινισμένος και ενωμένος με την άλλη ιδιοκτησία.

Από την στιγμή που η αγοραπωλησία έγινε εφέτος, δεν τίθεται θέμα ένταξης στον Ν.4495. Από την άλλη η κατάσταση πλέον είναι διαμορφωμένη...

Άδεια; Ξανα-χτίσιμο του τοίχου και άδεια;

 

YΓ: συνάδελφοι, ίσως είναι λίγο αδόκιμο αυτό που κάνω, αλλά θα μπορούσε κάποιος να ρίξει μιά ματιά στο ερώτημα που έθεσα εδώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων: https://www.michanikos.gr/forums/topic/52253-ν-449517-αλλαγή-στοιχείων-ιδιοκτήτη-δήλωσης-λόγω-θανάτου-αρχικού-εντολέα/page/2/

 

Edited by Konstantinos_K
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

μιας και έχω εγκυρότερη πληροφόρηση για το παραπάνω θέμα, λέω να ξαναθέσω το ερώτημα.

Έγινε αγοραπωλησία ακινήτου τον προηγούμενο Μάρτιο. Το εν λόγω ακίνητο φαίνεται στην ΟΑ (του 1971) ως αποθήκη. Στο συγκεκριμένο όροφο η ΟΑ προέβλεπε 3 αποθήκες και το λεβητοστάσιο. Κατά την κατασκευή έγινε διαφορετική διαμερισμάτωση του ορόφου με ταυτόχρονη μεταφορά του λεβητοστασίου σε άλλη θέση. Οι τρεις αποθήκες δε λειτούργησαν ποτέ ως αποθήκες, αλλά ως ΧΚΧ.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου το 1973 πήρε ρεύμα με οικιακό τιμολόγιο. Το ακίνητο στα συμβόλαια αναφέρεται και πάλι ως αποθήκη (ακόμη και σ' αυτό της αγοραπωλησίας του Μαρτίου 2019), παρόλο που η κάτοψη που το συνοδεύει δείχνει κουζίνα και λουτρό. Στην πραγματικότητα ο χώρος αυτός λειτούργησε επί σειρά ετών ως γραφείο. Το Μάρτιο του 2019 συνάδελφος μηχανικός έδωσε βεβαίωση ότι ο χώρος αυτός είναι αποθήκη. Με τη βεβαίωση αυτή έγινε η αγοραπωλησία.

Οι άλλες δύο αποθήκες του ορόφου έχουν ρυθμιστεί και πλέον λειτουργούν νόμιμα ως γραφεία.

Το εν λόγω ακίνητο, λοιπόν, γειτνιάζει με άλλη ιδιοκτησία του αγοραστή (γραφείο στον ίδιο όροφο), ο οποίος αποφάσισε χωρίς να συμβουλευτεί κάποιον να ρίξει τον τοίχο που τα χώριζε, προκειμένου να τα ενώσει. Αυτή τη στιγμή ο νέος χώρος είναι ανακαινισμένος και ενωμένος με το άλλο (του) γραφείο.

Τα ερωτήματα:

1) Σκοπεύω να προχωρήσω σε ρύθμιση του χώρου αυτού ως γραφείο προ του 1975. Βλέπετε κάτι στραβό μέχρι εδώ;

2) Βλέπετε να έχω πρόβλημα με τη βεβαίωση που έδωσε ο συνάδελφος;

3) Η μεσοτοιχία έχει φύγει. Δεν έπρεπε αλλά έγινε. Νομίζετε ότι μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση ΕΕΔΜΚ για τη λειτουργική συνένωση των δύο χώρων, ή το γκρέμισμα της μεσοτοιχίας είναι ανυπέρβλητο ζήτημα;

 

και ένα τελευταίο

4) Για τη λειτ. συνένωση της παρ. 5, άρθρ.23 του Ν.4067, βάσει του εδαφίου 5, της παραγράφου κζ, άρθρ.2 του ΦΕΚ Β'4520/16.10.2018 (αρ. ΥΠΕΝ/ΔΟΑΚΑ/69701/4461), απαιτείται συναίνεση με αυξημένη πλειοψηφία 67% των συνιδιοκτητών των όμορων αυτοτελών ιδιοκτησιών του ίδιου κτιρίου. Θεωρείτε ότι αυτό αναφέρεται στον ίδιο όροφο (ισόγειο) ή και στον παραπάνω από αυτόν όροφο; Στην περίπτωση που σας περιγράφω, το 67% των αυτοτελών ιδιοκτησιών του ορόφου, το έχει ένας ιδιοκτήτης (αυτός που έκανε την προαναφερθείσα αγορά).

ΥΓ: θα πάω στην ΥΔΟΜ, αλλά καλό θα ήταν να πάω "οπλισμένος" με την άποψή σας, για την οποία ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Edited by Konstantinos_K
Link to comment
Share on other sites

τι "βεβαιωνει" η βεβαιωση που εκδοθηκε πριν 3 μηνες?

[και μην πας να ξυθεις στην γκλιτσα του τσοπανη...τουλαχιστον μεχρι να ξεκαθαρισουμε αν και ποσες παραβασεις εχουν γινει...]

Οι αλλοι τι τακτοποιηση εκαναν?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη.

Η βεβαίωση βεβαιώνει αποθήκη.

Οι άλλοι τακτοποίησαν αποθήκη σε γραφείο προ του 1975.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.