Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επέκταση ισχύος οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με μία δουλειά που ετοιμάζομαι να ξεκινήσω. Ο πελάτης μου θέλει να χτίσει 8 μεζονέτες. Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πρίν 4 χρόνια και λήγει στο τέλος του μήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία απολύτως εργασία. Τα σπίτια που θέλει να χτίσει θα κατασκευαστούν με το συστήματα δόμησης Quad Lock. Δηλαδή έχουμε ένα κτίσμα του οποίου ο φέρων σκελετός και η τοιχοποιία αποδίδουν ενιαίο, συμπαγές, μονολιθικό αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται κτίρια διπλά μονωμένα σε όλη την επιφάνειά τους τα οποία εξοικονομούν ενέργεια έως και 70% σε σχέση με τις συμβατικές οικοδομές. Αυτό το αναφέρω γιατί η ενεργειακή μελέτη πιθανόν να διαφέρει. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. Για να κάνουμε επέκταση της αδείας του πελάτη μου χρειάζεται ενεργειακή μελέτη? Χρειάζεται υποβολή νέου φακέλου μιας και έχουμε διαφορές στους Η/Χ? Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Στις διευκρινήσεις του Υπουργειου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θέλεις ΜΕΑ. αφου έχεις διαφοροποίηση στο κτιριό σου τότε θέλεις να κάνεις και αναθεώρηση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις αναθεώριση για παράταση ισχύος και θα καταθέσεις φάκελο με νέα σχέδια, εφόσον όπως λες έχεις αλλαγές στα αρχιτεκτονικά. Όσον αφορά την ενεργειακή μελέτη μάλλον θα σου ζητηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καμία αλλαγή. Τα σπίτια θα κατασκευαστούν όπως ήταν να γίνουν από την αρχή. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά δεν ξέρω τί γίνεται μιας και έχει αλλάξει το καθεστώς με τους Η/Χ. Θα πρεπει να γίνει καινουριος φάκελος από την αρχή? Η ενεργειακή μελέτη είναι σίγουρο οτι θα ζητηθεί?

Link to comment
Share on other sites

Άσχετα με εάν υπάρχουν αλλαγές ή όχι, ΜΕΑ θα σου ζητηθεί. Εχει ξεκαθαριστεί με εγκύκλιο αυτό (νομίζω την πρώτη).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.