Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υαλολωρίδες U-profiled glass


helmania

Recommended Posts

ΥΑΛΟΤΟΙΧΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

 

Το u-profiled glass αποτελεί οικονομική λύση, τόσο για εξωτερικές επενδύσεις κτιρίων, όσο και για εσωτερικά χωρίσματα. Διατίθεται σε λωρίδες με ύψος έως 6m και επιτρέπει τη διείσδυση του φωτός, ενώ παράλληλα διατηρεί τη διακριτικότητα στο εσωτερικό. Έχει εξαιρετική μετάδοση του φωτός που φτάνει το 70% και πολλαπλές δυνατότητες τοποθέτησης όπως κατακόρυφη και οριζόντια διάταξη, μονή ή διπλή στοίχιση καθώς και καμπύλες εφαρμογές.

 

Ο υαλότοιχος αποτελείται από αυτοφερόμενες λωρίδες υάλου σε περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου. Η χρήση του u-profiled glass αποτελεί ιδιαίτερη εναλλακτική λύση εξωτερικής επένδυσης κτιρίου σε σχέση με άλλα φωτοδιαπερατά υλικά σε εμπορικές, βιομηχανικές και οικιστικές εφαρμογές. Η επίδοση και συμπεριφορά του υλικού είναι εγγυημένη, καθώς χρησιμοποιείται επιτυχώς από το 1970.

 

Διαστάσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο λινκ:

 

http://www.helmania.gr/cms/website.php?id=/gr/index/products/u-profiled_glas/profilitstandard.htm

 

post-42994-131887255936_thumb.jpg

post-42994-131887255916_thumb.jpg

post-42994-131887255925_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε!

 

Γίνεται να έχουμε κάποιες ενδεικτικές τιμές (τάξη μεγέθους), με τοποθέτηση και χωρίς;

Link to comment
Share on other sites

αυτό που με προβληματίζει αρκετά είναι το θέμα της θερμομόνωσης και της δημιουργίας θερμογεφυρών...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΚΕΝΑΚ για υαλοπροσωψη με τους απλούς δεν περνάς πάντως. Μόνο με την σειρά με την θερμομονωση αλλα εκει δεν ξέρω εάν σου την δεχτούν σαν υαλοπροσωψη ή θα θεωρηθεί αδιαφανές στοιχειο οπότε και πάλι δεν περνάς ΚΕΝΑΚ....!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ σοβαρό ένας κανονισμός να σε περιορίζει στα υλικά... Πρέπει να το δούμε σοβαρά αυτό γιατί ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει η αρχιτεκτονική εφόσον θα έχουμε συνεχώς κωλύματα με τη χρήση νέων υλικών... Γιαυτό εδώ και δεκαετίες δεν βλέπουμε σχεδόν καμία αλλαγή στα υλικά και τη χρήση τους πέραν από κάτι "ψαρωτικές" περσίδες στα νέα κτίρια... ετσι για να φαινόμαστε μοντερνιστές...

Οσο για το συγκεκριμένο υλικό, φαίνεται πολύ καλό... οπτικά... αλλά μάλλον για λίγα κτίρια και ίσως για πιο καλές εποχές.... Εδώ κυνηγάμε το πελάτη με το ντουφέκι... θα κάνεις και αρχιτεκτονιές;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βάζεις πάντα προτεραιότητες σε όλα τα πράγματα.

 

Ζούμε σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης μεταξύ άλλων. Τα στερεά καύσιμα κοντέυουν να τελειώσουν και οι ΑΠΕ δεν είναι ακόμη επαρκώς ανεπτυγμένες και τεχνολογικά αλλά και σαν μερίδιο παραγωγής.

 

Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για αφηρημένες εννοιες περιορισμού της αρχιτεκτονικής.

 

Ξεχνάτε ότι η αρχιτεκτονική είναι καταρχάς εφαρμοσμένη τέχνη και το "τέχνη" είναι προαιρετικό και όχι πρωταρχικό χαρακτηριστικό της. Επιβάλεται να υπηρετεί τον άνθρωπο που ζει και κατοικεί και τις βασικές του ανάγκες πρώτα και μετά τις όποιες καλιτεχνικές αναζητήσεις του αρχιτέκτονα ή του ιδιοκτήτη.

 

Οπότε αυτά που ακούω συνέχεια περι περιορισμού της αρχιτεκτονικής από τους κανονισμούς τα θεωρώ προσωπικά εντελώς άστοχα τουλάχιστον. Μάγκας αρχιτέκτονας είναι αυτός που με τα δεδομένα διαθέσιμα υλικά και κανονισμούς φτιάχνει κάτι ωραίο και όχι αυτός που θέλει πλήρη ελευθερία. Αλλιώς ας πάει να κατασκευάσει όχι κτίρια αλλά μηνεία και ας τα κάνει όπως θέλει.

 

Κι εγώ σαν πολεοδόμος θα ήθελα πλήρη ελευθερία πολεοδόμησης ή έστω διαφορετικούς κανονισμούς αλλά δεν έχω τέτοια επιλογή. Μάλιστα έχω αυστηρότερους περιορισμούς. Γιατί να έχει ο αρχιτέκτονας?

 

Για να μην θυμηθώ αυτό που λένε για τους αρχιτέκτονες.... ότι δεν είναι αρκετά άντρες για να είναι μηχανικοί, ούτε και αρκετά αδελφές για να είναι καλιτέχνες......

 

Μην βαράτε.... δεν είναι δικό μου..... πλάκα κάνω.

 

;););) :D:D:D :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 

 

Υ.Γ. Περιορισμοί στα υλικά οι οποίοι αυστηροποιούνται κάθε τόσο υπάρχουν για όλες τις κατασκευές σε όλους τους τομείς. Και όλοι μας τους θεωρούμε σωστούς διότι βελτιώνουν την ποιότητα των κατασκευών όποιες κι αν είναι αυτές. Αλλιώς να αφήσουμε ελέυθερους και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πχ. Γιατί να τους περιορίζουμε κι αυτούς. Ας κάνουν αυτοκίνητο από οτιδήποτε χωρίς να υπάρχει στάνταρ ασφαλείας....

Link to comment
Share on other sites

αυτό που με προβληματίζει αρκετά είναι το θέμα της θερμομόνωσης και της δημιουργίας θερμογεφυρών...

 

Οι υαλολωρίδες σε εφαρμογή διπλής διάταξης έχουν συντελεστή U=2,8 W/m²Κ. Για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα τοποθετούμε στο διάκενο μεταξύ των υαλολωρίδων μια φωτοδιαπερατή θερμομόνωση TiMAX GL της Wacotech Γερμανίας, φτάνοντας τον συντελεστή U έως και U=1,2 W/m²Κ.

 

post-42994-131887256755_thumb.jpg

 

Για το θέμα δημιουργίας θερμογέφυρας υπάρχει η δυνατότητα χρήσης προφίλ αλουμινίου με θερμοδιακοπή.

 

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για την θερμομόνωση:

 

http://www.helmania.gr/cms/website.php?id=/gr/products/translucent_insulation/timax_gl.htm

 

ποιά είναι η διαφορά τους με τους κλασσικούς υαλοπίνακες?

 

Μερικές διαφορές σε σχέση με τους υπόλοιπους υαλοπίνακες είναι οι ακόλουθες:

 

Διαστάσεις: Συνεχόμενο ύψος μέχρι και 7 μέτρα και καθώς απαιτείται μόνο περιμετρικό πλάισιο αλουμινίου δεν υπάρχει περιορισμός στο μήκος.

 

Εφαρμογές: Υπάρχει δυνατότητα για μονή διάταξη ως εσωτερικό χώρισμα, διπλή διάταξη για προσόψη κτιρίου, καμπύλη εφαρμογή, υάλινη γωνία χωρίς ορθοστάτη, οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση

 

Για το θέμα της κόστους που ανέφερε και άλλο μέλος του φόρουμ, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναλογία γυαλιού/αλουμινίου καθώς και της συνολικής επιφάνειας και τυχόν ιδιαιτεροτήτων, η τιμή ανα τετραγωνικό μέτρο είναι μεταξύ 80€ - 280 €.

 

Η helmania αναλαμβάνει την μελέτη εφαρμογής υποστηρίζοντας όπου χρειαστεί το μελετητή, την προμήθεια αλλά και την τοποθέτηση του υλικού με εξειδικευμένα συνεργεία.

 

post-42994-131887256787_thumb.jpg

post-42994-131887256776_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.