Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Tόκοι υπερημερείας για δημόσια έργα


mitko

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
γνωρίζει κανείς πως κάνουμε λογαριασμό για να ζητήσουμε τόκους υπερημερείας για δημόσιο έργο.υπάρχει κανα υπόδειγμα

Μελετα το ΠΔ 166/2003

Επισης ενα τυπο για την απαιτουμενη οχληση

ΠΡΟΣ …………………………..

ΑΙΤΗΣΗ - ΟΧΛΗΣΗ

Τ.. ……………………………………………

(Ημερομηνία)

Ι. Όπως γνωρίζετε, με την από ………………. μεταξύ μας σύμβαση αναλάβαμε την εκτέλεση του έργου με τίτλο «………..………………………..».

ΙΙ. Στις …………… υποβάλαμε νομίμως ενώπιον της Διευθύνουσας Υπηρεσίας για έλεγχο – επισημειωματική έγκριση τον ….. Λογαριασμό, προκειμένου να πιστοποιηθεί και πληρωθεί εργολαβικό αντάλλαγμα ύψους (με τον ΦΠΑ) ………………. ευρώ. Ο υπόψη Λογαριασμός εγκρίθηκε, αρμοδίως, στις ……………, πλην όμως δεν εξοφλήθηκε μέχρι σήμερα, χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

ΙΙΙ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Κώδικα Δημοσίων Έργων (Ν. 3669/2008), «9. Αν η πληρωμή ενός λογαριασμού καθυστερήσει χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, πέρα του διμήνου από την υποβολή του, οφείλεται, αν υποβληθεί έγγραφη όχληση και από την ημερομηνία υποβολής της, τόκος υπερημερίας που υπολογίζεται σύμφωνα με το άρθρο 4 του π.δ. 166/2003 (ΦΕΚ 38 Α') και ο ανάδοχος μπορεί να διακόψει τις εργασίες, αφού κοινοποιήσει στη διευθύνουσα υπηρεσία ειδική έγγραφη δήλωση».

IV. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο εγκεκριμένος στις …………….., από τον Προϊστάμενο της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, …. Λογαριασμός έπρεπε να εξοφληθεί μέχρι και την ………………… Η παράλειψη του κυρίου του έργου (η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα) να εξοφλήσει τον υπόψη Λογαριασμό εμπρόθεσμα, χωρίς να συντρέχει δική μας υπαιτιότητα, αντίκειται στις προαναφερόμενες διατάξεις και συνεπάγεται την υπερημερία του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους υποβάλλουμε την παρούσα ως όχληση για την τοκοφορία του …. Λογαριασμού (κατά την έννοια της παρ. 9 του άρθρου 53 του Ν. 3669/2008) και ζητούμε να μας καταβληθεί, άμεσα, το ποσό των …………….. πλέον των τόκων υπερημερίας από την επίδοση της παρούσας και μέχρι την πλήρη εξόφληση.

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας και, ιδίως, του εκ της παρ. 5 του άρθρου 4 του Π.Δ. 166/2003 δικαιώματος να απαιτήσουμε εύλογη αποζημίωση για τα έξοδα είσπραξης της οφειλόμενης αμοιβής.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα α) στ………………………… και β) στ…………………, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσης.

Ο Αιτών

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.