Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές για ανελκυστήρα


biui

Recommended Posts

Σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές σε υφιστάμενους ανελκυστήρες μέχρι το τέλος του 2008.Έχω την εντύπωση ότι αυτές αφορούν πόρτες στον θάλαμο, απεγκλοβισμό και διάφορα τέτοια...Ξέρει κάποιος τι ακριβώς χρειάζεται ή που θα μπορουσα να βρώ πληροφορίες για τις προδιαγραφές αυτές;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εχει βγει ενα φεκ το 2005 που λέει για καποια μετρα εκσυγχρονισμού, αυτό αν θες στο στελνω αλλα επίσης ανάλογα με το είδος και τη χρονολογία εγκαταστασης του ανελκυστήρα υπάρχουν πρότυπα ή και ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ! Εγω δουλεύω σε μία εταιρία που κάνει ελεγχους και βγάζει πιστοποιητικά!

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις ανέβασε το στα downloads έτσι ώστε να ωφεληθούν όλα τα μέλη τώρα και στο μέλλον που θα έχουν την ίδια απορία με τον biui.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές σε υφιστάμενους ανελκυστήρες μέχρι το τέλος του 2008.Έχω την εντύπωση ότι αυτές αφορούν πόρτες στον θάλαμο, απεγκλοβισμό και διάφορα τέτοια...

 

Αν και κι εγώ αυτό είχα ακούσει και γενικά είναι διαδεδομένο, ότι δηλαδή οι αλλαγές αφορούν τις πόρτες του θαλάμου, όπου μάλιστα συνίσταται η τοποθέτηση αυτόματων τύπου κουρτίνας, τελικά διαβάζοντας το ΦΕΚ (π.χ. στο http://www.lift.gr) δεν νομίζω ότι προκύπτει κάτι τέτοιο.

 

Από την άλλη, η ένωση ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ - http://www.pomida.gr και http://www.pomida.gr/diaheirisi/anelkystires.html) εδώ και καιρό έχει ζητήσει παράταση και ισχυρίζεται ότι θα δωθεί από φθινόπωρο...

 

Ο συνάδελφος που εργάζεται σε εταιρεία ελέγχων ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει (αφήνοντας απ' έξω όμως τα συμφέροντα των εταιρειών που θέλουν να πείσουν διαχειριστές και ιδιοκτήτες ότι για να είναι "νόμιμοι" πρέπει να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό, πολλές φορές για πράγματα όμως που δεν απαιτούνται κατά το νόμο...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.