Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προβλημα υγρασίας σε τσιμεντοκονία ενδοδαπέδιας θέρμανσης


 
evan2k

Recommended Posts

Η τσιμεντοκονία που εγκατασταθηκε σε ενδοδαπέδια θερμανση εχει αρκετα προβληματα σε σημειο να αμφιβάλω για την τεχνικη καταρτιση του εγκαταστατη. Το πρωτο προβλημα ηταν οτι λογω λαθος αλφαδιας ηρθε ψηλοτερα απο οτι επρεπε, 2-3 χιλιοστα κατω απο το αλουμινιο. Τελικα δεχτηκα (ισως λαθος μου), αυτη να τριφτει με μηχανιμα μαρμαρου για μπορεσει να μπει πλακάκι (11 χιλιοστα).

 

Τωρα διαπιστωνω χρησιμοποιωντας υγρασιομετρο οτι η υγρασία στο κεντρο της ενδοδαπέδιας μετα απο 21 μερες λειτουργιας ειναι 40%. Σε αλλα σημεία ειναι 10-15% (κοντα στο κολλεκτερ)

 

Δεδομένου και του 1ου προβληματος εχω φυσικα χασει την εμπιστοσυνη μου στον εγκαταστάτη και θα ηθελα καποια συμβουλη, οδηγιες για το τι να κανω. Πιο συγκεκριμενα:

 

a) Πως ειναι δυνατον να υπαρχει υγρασια 40% μετα απο 21 μερες λειτουργιας της ενδοδαπέδιας; Λάθος μείγμα στην τσιμεντοκονία; Υπαρχει τρόπος να δω εαν το μιγμα που χρησιμοποιηθηκε ηταν σωστό; Ακομα και σε αυτο εχω αμφιβολίες, αφου η τσιμεντοκονία χωρις να εχει παρουσιασει ρωγμες, τρίβεται επιφανειακα πολυ ευκολα, που πιθανον σημαίνει λαθος αναλογιες σε τσιμέντο/αμμο.

 

Εαν τελικα δεν βρεθω στα δικαστηρια με τον εγκαταστατη, δεδομενου και του 1ου προβληματος, τι να κανω με την υγρασία?

Να χρησιμοποιησω αφυγραντηρες? Να εξακολουθησω να καιω την ενδοδαπέδια, η οποια κοστίζει αρκετα χρηματα σε πετρελαιο;

Να επιμείνω σε αντικατάσταση την τσιμεντοκονίας;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει; Για ποιόν λόγο; Μέχρι ποιου βαθμού;

 

Αυτό που πρέπει, είναι να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη αντοχών και ένα μέρος (τουλάχιστον) της ξήρανσης (όχι του στεγνώματος) για να μη έχει προβλήματα λόγω συστολής ξήρανσης...

Link to comment
Share on other sites

πέρα από την ανάπτυξη αντοχών (3-4 βδομάδες)

πρέπει να στεγνώσει εντελώς,

βάζοντας πλακάκια και αρμολογόντας δημιουργείς ένα είδος ''φράγμα υδρατμών''

με αποτέλεσμα την πιθανή εμφάνιση υγρασιών στα ταβάνια υποκείμενων ορόφων

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει 40% μετά απο 21 μέρες τέτοια εποχή δεν είναι παράλογο. Καλοκαίρι και παίρνει 45-50. Τωρα με την μετρησή σου μπορεί να έχω ενα θέμα επειδή υγρασιόμετρο μικροκύματος κονίας δεν είναι κάτι που αγοράζουν οι ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

...με αποτέλεσμα την πιθανή εμφάνιση υγρασιών στα ταβάνια υποκείμενων ορόφων

 

Κι αν δεν ήταν τσιμεντοκονίαμα ενδοδαπέδιας αλλά κοινή διάστρωση ρύσεων, τι θα συνέβαινε;

 

Να σχολιάσω ότι η ενδοδαπέδια έχει νάυλον από κάτω και περιμετρικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η υγρασία προς τα κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Κοντά στο κολεκτέρ είναι λογικό να έχεις μικρότερη υγρασία λόγω αυξημένης θερμοκρασίας του νερού εισαγωγής.

 

Θεωρώ κι εγώ ότι θα έπρεπε να είναι ίσως χαμηλότερες οι τιμές τις υγρασίας μιας και λειτουργείς την θέρμανση. Εαν όμως ο χώρος δεν είναι κλειστός (πχ δεν έχουν μπει το κουφώματα) τότε δικαιολογημένα έχεις τέτοιες τιμές.

 

Το θέμα είναι να ελεγξεις εαν οι τιμές της υγρασίας ακολουθούν πτωτική πορεία ή έιναι σταθερές σχεδόν. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει και η περίπτωση να έχεις κάποια διαρροή από κακή εγκατάσταση. Αλλά φυσικά δεν μπορούμε από εδώ να το ξερουμε.

 

Αφού τρίβεται εύκολα η τσιμεντοκονία σου να περάσεις ενα καλό primer πριν τοποθετήσεις οτιδήποτε.

 

Alex: Σαφώς και θέλεις χαμηλες τιμές υγρασίας για να τοποθετήσεις πλακάκια χωρίς να σου πετάξει υγρασία από τους τοίχους. Για τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου βέβαια θέλεις πολύ πολύ χαμηλές τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας. Λιγα σχολια παραπάνω

 

Εντάξει 40% μετά απο 21 μέρες τέτοια εποχή δεν είναι παράλογο. Καλοκαίρι και παίρνει 45-50. Τωρα με την μετρησή σου μπορεί να έχω ενα θέμα επειδή υγρασιόμετρο μικροκύματος κονίας δεν είναι κάτι που αγοράζουν οι ιδιώτες.

 

Εχετε δικιο για το υγρασιομετρο, εχω και εγω αμφιβολιες και θα ερθει καποιος φιλος, ειδικος, με επαγγελαματικο μηχανημα για να σιγουρευτουμε. Βεβαια το οτι κοντα στο κολεκτερ βγαζει 10-13%, και στην σκαλα 1-2%, ενω στο κεντρο 40% ειναι μια ενδειξη οτι μετραει σωστα. Στις προδιαγραφες του συμπεριλαμβανει και το σκυροδεμα.

 

Οι πιο πολλοι ειδικοι που ρωτησα θεωρουν παρολογο το 40% μετα απο 20 και πλεον μερες λειτουργιας της ενδοδαπέδιας.

 

Για την πηγη της υγρασιας, ειναι δυνατον να μην ηταν σωστο το μίγμα που χρησιμοποιηθηκε; Για την περιπτωση διαρροης, μαλλον θα την αποκλεισω για την ωρα, αφου ειναι σε πολλα σημεια και διαφορετικα δωματια. Το θεωρω λιγο δυσκολο να υπαρχουν τοσες διαρροες.

 

Αφού τρίβεται εύκολα η τσιμεντοκονία σου να περάσεις ενα καλό primer πριν τοποθετήσεις οτιδήποτε

 

Primer ειναι ας πουμε το revenex (αστάρι) ή κατι αλλο? Οι πιο πολλοι θεωρουν οτι κατι τετοιο πρεπει να μπει (το εχει στις προδιαγραφες και ο εγκαταστατης), αλλα εχω ακουσει και την αποψη οτι αυτο εμποδιζει την θερμοκρασια να ανεβει και να το αποφυγω.

 

Ο μηχανικος μου αποκλειει την περιπτωση να μπουν πλακακια με υγρασια σε τετοια ποσοστα, για τους λογους που ανεφεραν αρκετοι στις απαντησεις τους.

 

Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να βγαλω την υγρασια? Να την αφησω να δουλεψει και αλλο ή να χρησιμοποιησω αφυγρατήρες? Το κόστος απο οτι ρωτησα τοσο για το πετρελαιο οσο και για το δευτερο ειναι αρκετα υψηλο.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Για να διαπιστώσεις αν υπάρχει διαρροή από τις σωληνώσεις της ενδοδαπέδιας (αν σκέφτεσαι ότι ίσως οφείλεται εκεί η αυξημένη υγρασία), κλείσε την παροχή πριν τον αυτόματο πλήρωσης της εγκατάστασης και παρατήρησε αν θα πέσει η πίεση της εγκατάστασης τις επόμενες ώρες-μέρες.

 

Αν πέσει, κάπου υπάρχει διαρροή στο κύκλωμα θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.