Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θόρυβος από καλοριφέρ


ΟΩΝ

Recommended Posts

Συνάδελφοι Μηχανολόγοι, χαίρετε.

Στο σπίτι που μένω, που έχει αυτόνομη θέρμανση, όταν η θερμοκρασία πέσει και ενεργοποιηθεί (αυτόματα) η θέρμανση, ακούγονται κάποιοι ήχοι από τα θερμαντικά σώματα, ένα ασυγχρόνιστο "τικ-τακ" σαν ρολόι. Τι είναι αυτός ο ήχος; Σημειωτέον ότι μετά από 3-4 λεπτά σταματάει ο ήχος, με τη θέρμανση να συνεχίζει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

akis73, όταν πάω να κάνω εξαέρωση, βγαίνει αμέσως νερό από τα σώματα.

Όσον αφορά το ότι "έρχεται ζεστό νερό απότομα", θυμάμαι πέρυσι το εξής:

Κάποια από τα καλοριφέρ ήθελαν εξαέρωση σχεδόν καθημερινά. Μάλιστα, ήταν πολλές φορές "μισά ζεστά" και "μισά κρύα". Όταν το ανέφερα στον υδραυλικό, αυτός πήγε "κάτω" και άλλαξε μια ρύθμιση πίεσης (;) όπως μού είπε, αυξάνοντάς την, και από τότε:

1. Μόλις ενεργοποιείται η θέρμανση πολύ γρήγορα "πυρώνουν" όλα τα σώματα, δηλαδή θερμαίνονται ταχύτατα (το οποίο είναι καλό από πλευράς χρηστικότητας, διότι το σπίτι ζεσταίνεται αμέσως).

2. Έπαψε να υπάρχει οιαδήποτε ανάγκη εξαέρωσης ("τρέχει" αμέσως νερό, όπως είπα παραπάνω).

Link to comment
Share on other sites

cna, είναι καλό αυτό ή κακό; Ρωτάω διότι πριν την αύξηση της πίεσης από τον υδραυλικό, καθώς επίσης και σε σπίτια γνωστών που πηγαίνω, δεν είναι τόσο έντονοι οι ήχοι.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις κεντρική θέρμανση τότε μπορεί ο υδραυλικός να σου ρύθμισε/άλλαξε τον αυτόματο πλήρωσης. Αν ο λέβητάς σου είναι standby προφανώς το νερό έρχεται με μεγάλη θερμοκρασία, επειδή λες ότι ζεσταίνουν και γρήγορα.

 

Επίσης κάποια σώματα έχουν και πλαστικά στηρίγματα τα οποία εμποδίζουν να έρχεται σε επαφή το σίδερο του σώματος με αυτό του στηρίγματος εμποδίζοντας έτσι τις συστολές/διαστολές.

 

Αν δεν είναι ούτε αυτό μπορεί χαμηλώνοντας την θερμοκρασία που δουλεύει ο λέβητας να λυθεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Άκη, αν χαμηλώσει η θερμοκρασία του λέβητα:

1. Θα επηρεαστούν και οι άλλοι συνιδιοκτήτες;

2. Θα επηρεασθεί το κόστος των κοινοχρήστων που πληρώνω;

Link to comment
Share on other sites

Αρμοδιότεροι να απαντήσουν είναι οι μηχ.μηχ. από εδώ και πέρα. Για την ιστορία πάντως και η δική μου εγκατάσταση είναι κάπως θορυβώδης στην αρχή αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αστοχία υλικού λόγω της απότομης διαστολής. Πάντως το κατά πόσο η θερμοκρασία του λέβητα επηρρεάζει την κατανάλωση έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες (πχ με μικρότερη θερμοκρασία πιθανώς να καίει λιγότερη ή την ίδια ποσότητα πετρελαίου αλλά περισσότερο ρεύμα γιατί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να θερμάνει τον χώρο).

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή.

Όλα που σου περιέγραψα παραπάνω είναι από περιπτώσεις που έχουν τύχει σε μένα χωρίς να θέλω να κάνω και τον ειδικό. Νομίζω ότι μία επίσκεψη στο λεβητοστάσιο με τον συντηρητή θα το λύσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.