Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρυμοτομούμενα


strmel

Recommended Posts

Γεια σας, μπορείτε να μου πείτε, στις εισφορές σε γή τα ρυμοτομούμενα που/πως ακριβώς τα βρίσκουμε; Επίσης, με πια διαδικασία βρίσουμε αν πρεπει να δωσουμε οικόπεδο ή να μας δωσουν;

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

1) Η εισφορά σε γη μετριέται σε τμ

2) Η εισφορά σε χρήμα μετριέται επίσης σε τμ και πρέπει να οριστεί τιμή για να γίνει η μετατροπή.

3) Παίζουν πάντα ρόλο τα λοιπά αποζημιούμενα (επικείμενα) όπως δέντρα, μάντρες, πηγάδια, κλπ

4) Τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στον Δήμο, όπου γίνονται οι σχετικές αναρτήσεις (αν ενδιαφέρεσται ως ιδιώτης με έννομο συμφέρον). Θα πρέπει βέβαια να έχετε κάνει δήλωση ιδιοκτησίας. Αν δεν έχετε κάνει, να κάνετε.

5) Σε περίπτωση που (κακώς) έχετε αναλάβει να κάνετε κάποια τέτοια πράξη, βλέποντας το τρόπο που ρωτάτε, μάλλον δεν έχετε ιδέα για το θέμα. Θα πρότεινα να το αφήσετε εντελώς, μιας και είναι νομικά δαιδαλώδες και υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία. Ακόμα κι αν καταφέρετε να κάνετε κάτι, πιθανότατα θα "πέσει" από το τυπικό μέρος το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο.

6) Στην περίπτωση που έχετε αναλάβει την σύνταξη πρότασης προς υπηρεσία για λογαριασμό ενισταμενου ιδιώτη, ισχύει ότι και στο 5.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η ΠΕ είναι υπό μελέτη τότε από τα κτηματογραφικά διαγράμματα της ΠΕ μπορείς να πάρεις τα όρια του ΟΤ που βρίσκεται το ακίνητο καθώς και τα όρια του ακινήτου (αν δεν έχεις ή δε θέλεις εκ νέου να αποτυπώσεις το ακίνητο). Με βάση τα παραπάνω όρια μπορείς να προσδιορίσεις τη ρυμοτομία. Επίσης προφανώς μπορείς να υπολογίσεις τις εισφορές του ακινήτου (προσοχή πρέπει να γνωρίζεις ολόκληρη την ιδιοκτησία του στην περιοχή της ΠΕ του ιδιοκτήτη του ακινήτου το 1982).

Με μια αφαίρεση προσδιορίζεις αν οφείλει το ακίνητο ή αν του οφείλεται.

Αν η ΠΕ είναι κυρωμένη τότε όλα αυτά αναγράφονται στους πίνακες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι το 1982 γενικά, αλλά η 10/3/82.

Επίσης υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις αυτής της ημερομηνίας, κυρίως σε θέματα κληρονομιάς (ανάλογα την ημερομηνία θανάτου) τις οποίες όμως δεν ξέρω επ'ακριβώς να αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.