Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση Συλλόγου Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων


Recommended Posts

ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ.

Σύλλογος Μηχανικών Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

(Υπό σύσταση)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με τη παρούσα ανακοίνωση, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις στη διαδικασία σύστασης του Επαγγελματικού και Επιστημονικού μας φορέα με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ.).

1) Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 8η Ιανουαρίου του 2011, δόθηκε η εντολή στο νομικό μας σύμβουλο να καταθέσει για λογαριασμό μας Αίτηση Σύστασης Σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στην αίτηση δηλώθηκε τυπικά ως έδρα, κατοικία μέλους της πρωτοβουλίας ενώ ως τριμελής επιτροπή σύστασης ορίστηκαν οι : Μαρία Φράγκου, Ειρήνη Φεγγουδάκη και Αλέξανδρος Σούγιαννης.

2) Η εκδίκαση της υπόθεσής μας ορίστηκε για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου του 2011. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα πρέπει 20 τουλάχιστον ιδρυτικά μέλη (όλοι πτυχιούχοι) να έχουν υπογράψει τα εξής έντυπα : α) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Χ3, ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΛΩΝ Χ3 και ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Χ3.

3) Το κόστος για τη σύσταση του συλλόγου μας είναι 800,00 ευρώ (αμοιβή δικηγόρου, παράβολα κλπ). Για τη κάλυψή του αποφασίστηκε στη τελευταία συνάντηση να καταβάλουμε κάθε ιδρυτικό μέλος που θα υπογράφει τα έντυπα το ποσό των 50,00 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 20,00 ευρώ εγγραφή στο σύλλογο και 30,00 ευρώ η ετήσια συνδρομή. Τα ιδρυτικά μέλη θα καταβάλουμε προκαταβολικά αυτά τα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και θα λάβουμε αποδείξεις μόλις ο σύλλογος λάβει νομική υπόσταση. Ήδη έχουμε καταβάλει προκαταβολή ύψους 300,00 ευρώ στο νομικό μας σύμβουλο. Σε περίπτωση που υπάρχει χρηματικό πλεόνασμα, θα διατεθεί για την αγορά υλικών (βιβλία, σφραγίδα συλλόγου κλπ), ή θα παραμείνουν στο ταμείο του συλλόγου.

4) Στους μήνες που απομένουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις όπως οι προηγούμενες, προκειμένου να έχετε, όσοι επιθυμείτε, τη δυνατότητα να υπογράψετε ως ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Οι συναντήσεις θα ανακοινώνονται στο facebook, με e-mail (όσων γνωρίζουμε) και με όποιο άλλο τρόπο βρούμε. Στις πρώτες συναντήσεις θα συζητήσουμε και τις πρώτες ενέργειές και δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε ή να προετοιμάσουμε στα στενά πλαίσια βεβαίως της μη επίσημης ύπαρξης του συλλόγου μας.

5) Για όσους κατοικούν εκτός Αθηνών θα πρέπει να υπογράψουν αυτοπροσώπως τα έντυπα. Η μία λύση είναι να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που επισκεφτείτε σε αυτό το διάστημα την Αθήνα, ώστε να συναντηθείτε με κάποιους από εμάς. Η δεύτερη λύση είναι να σας στείλουμε ταχυδρομικά τα έντυπα, να τα υπογράψετε και να τα στείλετε πίσω. Επειδή η δεύτερη λύση είναι δύσκολη, χρονοβόρα και επικίνδυνη (να χαθούν στα ταχυδρομεία) θα επιλεγεί μόνο ως έσχατη λύση εάν δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών.

6) Επειδή αρκετοί σπουδαστές έχουν προσφερθεί να δώσουν χρήματα παρ’ όλο που δεν μπορούν να αποτελέσουν ακόμη μέλη του υπό σύσταση συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι κάθε προσφορά, πνευματική, υλική ή οικονομική είναι καλοδεχούμενη. Στη περίπτωση όμως της τελευταίας, οι προσφορές θα συγκεντρωθούν σε λίστες και οι αποδείξεις θα κοπούν και θα διανεμηθούν μετά την επίσημη σύσταση του συλλόγου.

7) Σας γνωστοποιούμε ότι έχουμε δημιουργήσει νέα διεύθυνση e-mail για τον υπό σύσταση σύλλογο που είναι η [email protected]. Οπότε η επικοινωνία μας θα γίνεται πλέον μέσω της νέας διεύθυνσης.

8-) Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να μπορέσουμε να ανεβάσουμε δική μας ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, έχουμε δημιουργήσει ειδικό group στο facebook με τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ.). Αναζητείστε το γιατί από εκεί πλέον θα γίνονται όλες οι ενημερώσεις για τη πορεία του υπό σύσταση συλλόγου μας.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που προκύπτει θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

Τα (μέχρι τώρα) ιδρυτικά μέλη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ.

Σύλλογος Μηχανικών Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

www.symaak.blogspot.com

symaak@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών η νομική διαδικασία για τη σύσταση του πρώτου Επιστημονικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων με διακριτικό τίτλο ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. και έδρα την Αθήνα.

Απομένουν η πραγματοποίηση της 1ης Γενικής Συνέλευσης και η εκλογή των οργάνων του συλλόγου ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και τυπικά τις δραστηριότητές του.

Η πρώτη Γενική Τακτική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ. στο Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου ‘’Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΣΗ’’, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 33, ΔΑΦΝΗ (Ισόγειο, κοντά στο σταθμό Δάφνη του ΜΕΤΡΟ).

Με την έναρξη της γενικής συνέλευσης, θα μπορεί όποιος επιθυμεί (και πληρεί τις προϋποθέσεις), να εγγραφεί στο σύλλογο, να εκλέξει και να εκλεγεί. Οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι :

Α) Να είστε πτυχιούχος Μηχανικός Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων Τ.Ε.

Β) Να προσκομίσετε απλό αντίγραφο της ταυτότητάς σας.

Γ) Να προσκομίσετε απλό αντίγραφο του πτυχίου σας (ή βεβαίωσης σπουδών).

Δ) Να συμπληρώσετε αίτηση εγγραφής που θα σας δοθεί στη συνέλευση.

Ε) Να καταβάλετε το ποσό των 2 ευρώ (εγγραφή) και 8 ευρώ (ετήσια συνδρομή).

Σημείωση : Όσοι εκ των ιδρυτικών μελών είχαν καταβάλει το ποσό των 50,00 ευρώ για τη σύσταση του συλλόγου, θεωρούνται ταμειακώς τακτοποιημένοι για τα 5 πρώτα έτη.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ :

1) Αποδοχή των πεπραγμένων της διοικούσας επιτροπής.

2) Εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία.

3) Ανάλυση των σκοπών ίδρυσης του ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. και εξέταση πιθανών τρόπων επίτευξής τους.

4) Λοιπά θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΣΥΜΑΑΚ, την αναζήτηση μόνιμης έδρας, την εξασφάλιση οικονομικών πόρων κλπ.

5) Δημιουργία ομάδων εργασίας για θέματα όπως : δημιουργία διαδικτυακού τόπου, δημόσιες σχέσεις, προγράμματα επιμόρφωσης Μηχανικών Α.Α.Κ. κλπ.

6) Προγραμματισμός δράσεων για τη διεκδίκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

7) Οποιοδήποτε άλλο θέμα τεθεί και αφορά το σύλλογο και την ειδικότητάς μας.

Όσοι από εμάς, επιλέξαμε να σπουδάσουμε στην ΑΑΚ συνειδητά, έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε, για πρώτη φορά συλλογικά, μία καλύτερη θέση ανάμεσα στο επιστημονικό και επαγγελματικό δυναμικό της χώρας.

Οι σύλλογοι δεν είναι αυτοματοποιημένες μηχανές. Βασίζονται στη προσφορά και τον εθελοντισμό. Αν δεν υπάρξουν αυτά τα δύο, ο ΣΥΜΑΑΚ θα μείνει μόνο στα χαρτιά. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στη προσπάθεια αυτή.

Επιπλέον θέλουμε να ενημερώσουμε τους φοιτητές της ΑΑΚ, ότι ασχέτως του ότι δεν δικαιούνται να εγγραφούν στο σύλλογο μέχρι τη λήψη του πτυχίου, η παρουσία τους στη γενική συνέλευση και στις μελλοντικές δραστηριότητες του ΣΥΜΑΑΚ, είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη!

Ας είμαστε όλοι εκεί!

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

 

Η διεύθυνση που θα γίνει η γενική συνέλευση άλλαξε. Θα πραγματοποιηθεί στο ΠΕΙΡΑΙΆ, Ναυρίνου 7 (3ος όροφος, απέναντι από το Σταθμό του Ηλεκτρικού).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.