Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοποθέτηση κτηρίου βάσει ΦΕΚ 504 Δ'/88 (παραδοσιακοί οικισμοί Κυκλάδων)


konstantina84

Recommended Posts

Καλησπέρα...

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει για τους οικισμούς που οι δόμηση τους περιγράφεται από το ΦΕΚ 504-1988 τα εξής :

 

Στο άρθρο 4 στην παράγραφό 1.β αναφέρει ότι κάποια άρθρα του ΦΕΚ 181/Δ-85 δεν ισχύουν όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το 133/Δ-87 .Εννοεί ότι ισχύουν ως είχαν χωρίς τροποποίηση (δηλ χωρίς το 133/Δ)?

 

Με βάσει το άρθρο 2 παρ 9 λέει γενικώς ότι η τοποθέτηση του κτιρίου δεν πρέπει να περιορίζει τα διπλανά οικόπεδα και τους κοινόχρηστους χώρους και ότι χρειάζεται έλεγχος ΕΠΑΕ. Στη συνέχεια στην παράγραφό 10 αν καταλαβαίνω καλά λέει ότι μπορείς να έχεις γραμμή δόμησης στο κοινό όριο μεταξύ των οικοπέδων αν δεν έχει δημιουργηθεί κανόνας ως προς τη δόμηση..

 

Εάν δηλαδή έχω ένα οικόπεδό εντός του οικισμού που από τη μια πλευρά βλέπει σε δρόμο από τις δύο άλλες έχει όμορα ανοικοδόμητα οικόπεδα μπορώ ως προς τα όμορα να εφάπτεται το κτίριο με το οικόπεδο? Ως προς τις άλλες δύο μεριές που δεν θα εφάπτεται ποιά θα είναι η ελάχιστή απόσταση αφού στο 188/Δ(αν ισχύει μόνο αυτό όπως ρώτησα πιο πάνω) δεν ορίζεται σαφώς.

 

 

Ευχαριστώ…………….

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί ότι τα άρθρα αυτά δεν ισχύουν και δεν εφαρμόζονται καθόλου.

 

Στο 10β λέει εννοεί ότι αν πχ όλα τα κτίρια σε έναν δρόμο έχουν αφήσει απόσταση από τον δρόμο (προκήπιο), τότε θα αφήσεις και εσύ.

 

Γενικά επειδή πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς η επιδίωξη είναι οι νέες κατασκευές να χωροθετηθούν ανάλογα με τον τρόπο χωροθέτησης των υφιστάμενων ιστορικών κτιρίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.