Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM

[ΚΕΝΑΚ] Εφαρμογή σε αναθεώρηση αδείας


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. μήπως κάποιος γνωρίζει παραπάνω.

Θέλω να κάνω μια αναθεώρηση αδείας για να διαχωρίσω ένα διαμέρισμα σε δύο σε μια άδεια του 2008 που βγήκε για ολόκληρη την πολυκατοικία. Γνωρίζετε πώς ακριβώς γίνεται ο διαχωρισμός της ''ριζικής ανακαίνισης ή μη?? έτσι ώστε να ξέρω αν θα πρέπει να πάω με το ΚΕΝΑΚ?? Τι εννοούν όταν λένε η αξία της ριζικής ανακαίνισης να υπερβαίνει το 25% του συνολικού προϋπολογισμού του κτιρίου?? Πώς εμείς σε μια αναθεώρηση της άδειας του συνολικού κτιρίου θα έχουμε την αξία μόνο της ανακαίνισης?? Θα είναι η διαφορά του νέου προϋπολογισμού με τον νέο??

Link to post
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις είτε νέο συμβατικό προϋπολογισμό οπότε θα πρέπει η διαφορά του παλιού με το νέο διαιρούμενη με το συνολικό ποσό του παλιού να είναι μικρότερη του 25% είτε να κάνεις αναλυτικό προϋπολογισμό για όλο το έργο οπότε και το ποσό που αντιστοιχεί στις νέες εργασίες διαιρούμενο με το συνολικό ποσό του αναλυτικού να μην υπερβαίνει το 25%.

Link to post
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ, μάλλον με τον συμβατικό θα πάμε.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα σχετικά με το ίδιο θέμα. Σε περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων στην αναθεώρηση θα χρειαστώ νέα μελέτη θερμομόνωσης. Εφόσον δεν πάω συνολικά με το ΚΕΝΑΚ, πώς θα κάνω ξεχωριστή μελέτη θερμομόνωσης με τα νέα δεδομένα του ΚΕΝΑΚ αφού έχουν καταργηθεί τα παλιά, αλλά το κτίριο έχει ήδη κτιστεί μέχρι τα τούβλα με τα παλιά δεδομένα ?? Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη γι αυτό??

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Σε τριόροφο κτίριο επί PIlotis που ή άδεια εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2010, και άρχισε να κατασκευάζεται τον Νοέμβριο του 2010,

προέκυψε ανάγκη αναθεώρησης της αδείας για μερικές αλλαγές στους ορόφους. Αλλά και στο Υπόγειο, λόγω νέων εδαφοτεχνικών δεδομένων που προέκυψαν, μετά την εκσκαφή και επηρεάζουν τη θεμελίωση και κατά συνέπεια το υπόγειο.

 

Απαιτείται μελέτη ΚΕΝΑΚ ? ή είναι δυνατή η αναθεώρηση της αδείας σύμφωνα με όσα ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της ?

 

Η άδεια είναι ακόμα σε ισχύ (διάρκεια 4 χρόνια ) μέχρι Φεβρουάριο 2014.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to post
Share on other sites

Το σκεπτικο της υποχρεωσης του ΚΕΝΑΚ για τις παλιες αδειες και για παραδειγμα για αυτες που αναθεωρουνται για παραταση ισχυος ειναι να μην εχουν γινει καθολου εργασιες,Τοτε απαιτειται ΚΕΝΑΚ.Αφου για αυτες θελουν ΚΕΝΑΚ αν δεν εχει γινει τιποτα, στη δικια σου περιπτωση πρεπει να αναφερεις τι εργασιες γινανε, σκυροδετησης?Αν σκυροδετησατε τοτε μαλλον οχι ΚΕΝΑΚ.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

σε αδεια του 09 με αλλο μηχανικο  για διωροφη οικοδομη .

Εχει κατασκευαστει  αλλα εχει διαφορετικη οψη  και κατοψη οποτε αναθεωρηση ως προς

1. μελετητη

2.επιβλεποντα

3.αναθεωρηση αρχ/κων ,στατικων

4.υδραυλικων??-δεν αλλαξε το κατακορυφο αλλαξε η κατοψη των δωματιων ουσιαστικα-λεω οχι εν πρωτοις 

5.κενακ??

Edited by KOKARADI
Link to post
Share on other sites

Αφού εχει κατασκευασθεί , πας για νομιμοποίηση. Για τη νομιμοποίηση να συνεννοηθείς με την ΥΔΟΜ τι επιθυμεί να περιέχει ο φάκελος.

Link to post
Share on other sites

Σε αναθεώρηση άδειας, όσον αφορά τις διαστάσεις 2 κουφωμάτων με την  αδεια  να είχε βγεί πρό ΚΕΝΑΚ (με μελετη θερμομονωσης) , τώρα απαιτείται μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας  για τις αλλαγές των κουφωμάτων? ( αν ναι, τότε λογικά δεν βγαίνει η επάρκεια, αφού η μόνωση που εχει μπει δεν επαρκεί για τις τρεχουσες προδιαγραφες)

Link to post
Share on other sites

Δεν απαιτείται.Μόνο σε περίπτωση ριζικής ανακαίνισης ή αν περνάς το 25% του κελύφους ή το 25% του προϋπολογισμού.

Link to post
Share on other sites

Ναι κενακ δεν απαιτείται. ομως αναφερεται στη νομοθεσία ότι σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται κενακ απαιτείται θερμομονωτική επάρκεια. οπότε θελει θερμομονωτική επάρκεια (με τις τιμές/ορια του κενακ) ή ενημέρωση της παλιάς μελέτηςθερμομόνωσης?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.