Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ για τις αμοιβές των μηχανικών


GEORGE KARA

Recommended Posts

george, Στο 1ο προσθέτουμε αν θέλεις και την ερώτηση: Ποιο είναι το ΤΕΕ, που θα μου δώσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Εδώ με αναγνώρισε ελληνικό πανεπιστήμιο, και έχω ανάγκη το ΤΕΕ? Ας το διαλύσουμε.

 

Στο 2ο η απάντηση είναι προφανής. Ελεύθερη αγορά.

 

Για το 3ο πιπέρι.

 

Το 4ο με έκανε να αναρωτηθώ: Πως θα βάλω φρένο στο παζάρι του πελάτη αν δεν υπάρχει ένα θεωρητικό τουλάχιστον όριο? Ααα, δεν πειράζει τις εισφορές μου σε όλους τους άλλους ας δίνω κανονικά κι έχει ο Θεός.

 

Υ.Γ. Μην το παρεξηγήσεις, αστιεύομαι και λίγο, γιατί έχω πήξει στη δουλειά. χαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 285
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, συγνώμη, αλλά ο Κανονισμός Προεκτιμωμένων Αμοιβών μελετών και υπηρεσιών κατά τη διαδικασία της παρ. 7 του άρθρου 4 του Ν.3316/2005 για τα δημόσια έργα δεν είναι ογκομετρικός (συμβατικός);

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την ΕΕΤΕΜ να προσθέσω το εξής. Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο άδειες πτυχιούχων να κολλάνε μέσω του έλεγχου αμοιβών (τώρα καλώς ή κακώς ας μην ξεκινήσουμε αυτήν την κουβέντα ξανά). Η ΕΕΤΕΜ είχε προσπαθήσει μέσω της Πειραιώς να κάνει εκείνη τον έλεγχο αμοιβών και να τελειώνει η υπόθεση σχετικά αναίμακτα. Όμως αν και από όσο ξέρω επίσημα δεν υπήρξε άρνηση από την τράπεζα, έγινε σαφές πως αυτό δε θα προχωρούσε. Έτσι η ΕΕΤΕΜ κατήγγειλε το ΤΕΕ στην Επ.Αντ. ότι ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα μέλη της μέσω του ελέγχου αμοιβών. Η Επ.Αντ. με αφορμή αυτή την καταγγελία προχώρησε στην παραπάνω απόφαση. Η αιτια ασφαλώς δεν ήταν η ΕΕΤΕΜ. Όμως η γενίκευση να μην γίνεται έλεγχος στις αμοιβές κατά κάποιον τρόπο την δικαιώνει.

Link to comment
Share on other sites

panos το προβλέπει ο 696/74 και οι τροποποιήσεις του.

4 ημέρες για έλεγχο του προϋπολογισμού και 2 ημέρες για έλεγχο πληρωμών!!!

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα ελέγχει ο υπάλληλος βάσει αναλυτικού. Πάλι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ελάχιστες τιμές. Δεν μπορώ να βάλω μία τιμή στο σκυρόδεμα 10Ε ,τη στιγμή που στην πράξη ,το υλικό μόνο, κοστίζει πολύ παραπάνω. Ούτε είναι δυνατόν ο ελεγκτής να γνωρίζει ανά πάση στιγμή τις εμπορικές αξίες. Άρα πάλι γυρνάμε στον συμβατικό.

Εκτός αν μιλάμε για μαιμού αναλυτικό ή αν πραγματικά πιστεύετε ότι χωρίς τις ελάχιστες αμοιβές τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

 

Μα η δικαστική απόφαση που ανέβασε ο erling αναφέρει ότι ο αναλυτικός μπορεί να βασιστεί είτε στο ΑΤΟΕ (C16/20 περίπου 110 ευρώ για την διάστρωση) του ΥΠΕΧΩΔΕ είτε στις τρέχουσες τιμές αγοράς, οπότε το ελάχιστο θα ήταν το ΑΤΟΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δε θελω να υποτιμησω τις ενεργειες της εετεμ για τα συμφεροντα των μελων της, καθε αλλο. Απλα, πιστευω πως βολεψε μια χαρα η συγκυρια με την απελευθερωση.

Αλλιως, η υποθεση θα πηγαινε εκει που τοσα χρονια βαζει το κρατος τα αιτηματα της εετεμ...

 

πράγματι είναι λίγο τσιμημένες οι τιμές για τις άδειες μας τώρα άλλα να σκεφτούμε οτι στο παρα πέντε της απελευθέρωσης των "κλειστών επαγγελματων" ήρθαν με τον ΚΕΝΑΚ να μας φορτωσουν ενα κάρο μελέτες που θα πρεπει υποχρεωτικά να κάνουμε , δηλαδή στο κοντινό μέλλον θα αναγκαζομαστε να κάνουμε ολες τις επιπλεον μελέτες με ενα ποσοστό της τωρινής αμοιβής ... ...

Link to comment
Share on other sites

... δηλαδή στο κοντινό μέλλον θα αναγκαζομαστε να κάνουμε ολες τις επιπλεον μελέτες με ενα ποσοστό της τωρινής αμοιβής ... ...

 

Με συγχωρείται

αλλά κάποιοι συνάδελφοι είτε είναι αυτοκαταστροφικοί

είτε πιστεύουν πως είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

 

Είναι αδιανόητη - έως αρρωστημένη - η οπτική γωνία από την οποία βλέπουν το όλο θέμα!

 

Ο κάθε ένας μας βάζει κάτω τις απαιτήσεις και τις ευθύνες της κάθε μελέτης ή επίβλεψης και

κοστολογεί!!!

Μήπως υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δεν μπορούν να κοστολογήσουν την εργασία τους

και περιμένουν το ΤΕΕ να το πράξει αυτό?

 

Δηλαδή αν κάποιος σου ζητήσει να του δώσεις προσφορά για κατασκευή - και όχι μόνο μελέτη επίβλεψη - ενός έργου, θα βάλεις τα μ² επί την τιμή ΕΤΑ???

Δεν θα κάνεις αναλυτική προμέτρηση?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το κράτος εισέπρατε ΦΠΑ και φορολογούσε εισοδήματα επί παρανόμως υπολογισμένων αμοιβών? Εχει πολύ ψωμί η υπόθεση!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.