Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ για τις αμοιβές των μηχανικών


GEORGE KARA

Recommended Posts

Το θέμα είναι ότι έχανε ΦΠΑ και φόρους μιας και οι αμοιβές ήταν μικρότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι. Προφανώς κανείς δεν τόλμησε να μας πει το νόμιμο διότι τότε για 100m2 σπίτι θα θέλαμε αμοιβή 25.000 ευρώ. Κοινωνική πολιτική έκαναν οι άνθρωποι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 285
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι κάτι που θα πέσει σχετικά εύκολα στα δικαστήρια, αρκεί να κινηθεί το ΤΕΕ.

 

Η ηγεσία δείχνει να είναι ή λαπάδες ή ...

Link to comment
Share on other sites

Αν υποψιαστώ,... ότι η ΕΕΤΕΜ, έστω και άθελά της έκανε κάτι σωστόοοο.... ΘΑ ΠΕΘΑΝΩΩΩ!!!

 

Η θα καταρρεύσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ποιό πράγμα ακριβώς θα καταπέσει στα δικαστήρια; Το πρόστιμο; Χμμμ...δεν ξέρω...χλωμό το κόβω. Άντε να μειωθεί λίγο...

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος καρτέλ καταφανώς δεν συνδέεται με την ελάχιστη αμοιβή ,γιατί το λέει η λέξη ελάχιστη, καρτέλ είναι άλλο πράγμα. Όποιος εργοδότης ή μηχανικός θεωρείται ΄΄μαλαπερδιάρης(ρα)΄΄ είναι ελεύθερος να κινηθεί σε γενικά κόστη (ο 1ος), αμοιβές (ο 2ος) κατά το δοκούν (υψηλότερη ή με έκπτωση). Το αν το νούμερο ή τρόπος υπολογισμού αυτής είναι σωστό ή όχι είναι άλλο θέμα .Θεωρώ ότι είναι παλιό συντεχνιακό εύρημα για να διασφαλίσει ότι ο μηχανικός :

1. θα πληρωθεί για την εργασία του και δεν θα φάει κανόνι

2. θα πληρωθεί το ΄΄ελάχιστο΄΄ ποσοστό συμβολής επί μιας διαμορφούμενης ΄΄αντικειμενικής΄΄ αξίας της εποχής και ότι αυτό είναι ΄΄ ικανό ΄΄ ,ώστε να μην υποχωρεί σε θέματα ασφάλειας της κατασκευής λόγω κόστους.

Χωρίς ιδιοτέλεια ,πιστεύω ότι έχει ρόλο ύπαρξης (με κάποια μορφή) ,μολονότι μετά από 14 χρόνια εμπειρίας οι αμοιβές μου με ελάχιστη δεν έχουν ξεπεράσει το 1% των συνολικών .

Link to comment
Share on other sites

Αντί να φαγωνόμαστε επί του πληκτρολογίου ας καταλάβουμε όλοι ότι οι ελάχιστες αμοιβές για τους μηχανικούς είναι ό,τι οι συλλογικές συμβάσεις για τους μισθωτούς. Όπως κατάργησαν τις μεν, καταργούν και τις δε.

Δείτε το σχέδιο επιχειρημάτων για την δήθεν κατάργηση του κλειστού επαγγέλματος του μηχανικού, κινητοποιηθείτε και ενημερώστε τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα! http://leftengineers.wordpress.com/2011/01/14/kinitopoiisimixanikon

 

Έστω και αν δεν τα καταφέρουμε να αποκρούσουμε τη συγκεκριμένη επίθεση, να καταλάβουν ότι θα έχουν μεγάλο κόστος όποτε τα βάζουν με τους μηχανικούς, ώστε τουλάχιστον να περιορίσουν τις επόμενες επιθέσεις (που έρχονται).

Link to comment
Share on other sites

Τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η "ανεξάρτητη" επιτροπή ανταγωνισμού αποφαίνεται ότι η ΕΕΤΕΜ έχει δίκιο και επιβάλλει πρόστιμο στο ΤΕΕ. Ε, όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά δεν είναι στημένα μπορεί να πιστέψει τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία είναι απλή και ξεκάθαρη .

Η εετεμ μας ζητάει τις εισφορές μας και κάποιοι τις πληρώνουν .

Αλλοι όπως και εγώ δεν τις πληρώνουμε , γιατί θεωρούμε ότι δεν πιάνουν τόπο .

Το ίδιο κάνω και με την ένωση κατασκευαστών , στην οποία δεν συμμετέχω εδώ και χρόνια , αφού διαφωνώ με την λογική της και την πρακτική της .

 

Τι έκανε , όμως το τεε ?

Σε συμφωνία με τον κουφό , αποφάσισε να ανεβάσει τις ελάχιστες μονομερώς , χωρίς να περάσει κάτι τέτοιο από την βουλή , αφού εκεί θα επικρατούσε ο λαικισμός γιά το κεραμίδι του λαού .

 

Εκανε και την εξυπνάδα το τεε , να σκεφτεί με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια .

 

Υποχρέωσε όλους τους τε να γραφτούν στις "τεχνικές επωνυμίες" , να πληρώνουν κανονικές εισφορές , χωρίς να τους κάνει και μέλη του , ενώ παράλληλα με πονηρές σκέψεις θα έλεγχε και τι καταθέτει καθένας και βασιζόμενος πάνω στο μπάχαλο της νομοθεσίας γιά τους δομικούς , θα μπορούσε να μπλοκάρει την εργασία τους .

Το τελευταίο δεν πέρασε προς μεγάλη λύπη ορισμένων , αλλά στην πράξη εμείς πληρώνουμε εισφορές γιά σύλλογο που δεν είμαστε μέλη του .

 

Επίσης μέσω της δουλειάς μας , πληρώνουμε κάποιες εισφορές σε ασφαλιστικό ταμείο που επίσης δεν είμαστε μέλη .

 

Το αποτέλεσμα θα ήταν να μην πληρώνει κανείς εισφορές στην εετεμ και έτσι πρακτικά να σβήσει .

 

Θα το είχαν πετύχει αν δεν άλλαζαν άρδην τα δεδομένα και οι πολιτικές ισορροπίες που ξεπέρασαν τους τοπικούς φεουδάρχες , τεε , ισα , δσα κλπ , αντικαθιστώντας τους με τους διεθνείς , όπως εε , δντ κλπ και με τις αλλαγές που έγιναν με τα κολλέγια , το σύστημα προσόντων , την μπολώνια κλπ .

 

Ετσι αφού ο τοπικός παληκαράς , τεε , όλα αυτά τα χρόνια καρπάζωνε όποιους γούσταρε , όπως την εετεμ , τώρα που ήρθαν στο χωριό ξένες συμμορίες , ο τοπικός παληκαράς , έγινε και αυτός καρπαζοεισπράκτορας .

 

 

Τόσα χρόνια , δεν μπορούσαμε να τα βρούμε μεταξύ μας .

Θα τα βρούν άλλοι γιά μας και εμείς θα τους κοιτάμε .

 

Δεν με λυπεί . Είμαστε άξιοι της μοίρας μας .

Link to comment
Share on other sites

με ενδιαφέρον παρακολουθώ ολες τις δημοσιεύσεις των μελών.

Τα πράγματα νομίζω οτι είναι πολύ απλά.

Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών που πάντοτε σε αυτές υπήρχε και μια έκπτωση τελικά (μην μου πείτε οτι πρώτη φορά το ακούτε). Για τον υπολογισμό των αμοιβών μας πλέον θα ισχύει το πόσο θέλω να πάρω την δουλειά και ας την κάνω και τζάμπα. Είναι κρίμα γιατί θα μας οδηγήσει μόνοι μας να υποβαθμίσουμε την δουλειά μας διότι ο χ πελάτης θα πάει στον α μηχανικό και στον β και στον γ και θα αρχίσει να λέει ο α με τόσο ο β με τόσο ο γ με τόσο...εσύ με πόσο???

Καταλαβαίνεται λοιπόν το τί πρόκειται να γίνει....και αυτό μόνο και μόνο γιατί οι ίδιοι μας δεν σεβόμαστε το επάγγελμα μας και τα πτυχία μας!!!!

Είμαστε λοιπόν άξιοι της μοίρας μας και του εξευτελισμού που προκαλούμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας!

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά ως 'Ελληνες..."να πεθάνει του διπλανού η κατσίκα...."

 

 

Αλίμονο στον μικρό, νεο μηχανικό που έχει ενα μικρό τεχνικό γραφείο και όχι μια εταιρειάρα με 5-6-10 υπαλλήλους.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το κράτος εισέπρατε ΦΠΑ και φορολογούσε εισοδήματα επί παρανόμως υπολογισμένων αμοιβών? Εχει πολύ ψωμί η υπόθεση!!!!

 

Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτό. Δηλαδή, έκανε τα στραβά μάτια όσο εισέπραττε και τώρα λέει : βγάλτε τα μάτια σας (ΤΕΕ και επιτροπή ανταγωνισμού). Να δεις τώρα τι αλαλούμ θα γίνει. Πολύ σωστός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.