Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ για τις αμοιβές των μηχανικών


GEORGE KARA

Recommended Posts

Εδώ που μας φτάσαμε-νε, να είμαστε ευχαριστημένοι άν δεν μας ζητήσουν πίσω και τις παρανόμως εισπραχθείσες αμοιβές (ετα=118) από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 285
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

SIRADRAB: αν είμαστε μάγκες θα πρέπει να απαιτήσουμε την καταβολή επιπλέον αμοιβών γιατί το νόμιμο είναι ο υπολογισμός αμοιβής βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού. Οπότε το πραγματικό ελάχιστο κόστος κατασκευής δεν είναι τα 118 ευρώ αλλά τα 800+ ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Όπως προείπα θα μπορούσε το ΤΕΕ να απαιτήσει απλά την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Τότε θα βλέπαμε τους πολιτικούς να τρέχουν και να μην φθάνουν. Μόνο που όλα αυτά τα μαθαίνουμε τώρα και όχι 5 χρόνια πριν...

Link to comment
Share on other sites

 

Είναι αδιανόητη - έως αρρωστημένη - η οπτική γωνία από την οποία βλέπουν το όλο θέμα!

 

Ο κάθε ένας μας βάζει κάτω τις απαιτήσεις και τις ευθύνες της κάθε μελέτης ή επίβλεψης και

κοστολογεί!!!

Μήπως υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δεν μπορούν να κοστολογήσουν την εργασία τους

και περιμένουν το ΤΕΕ να το πράξει αυτό?

 

Δηλαδή αν κάποιος σου ζητήσει να του δώσεις προσφορά για κατασκευή - και όχι μόνο μελέτη επίβλεψη - ενός έργου, θα βάλεις τα μ² επί την τιμή ΕΤΑ???

 

εχεις δικιο. αν όμως σήμερα μια άδεια στοιχίζει για παραδειγμα 20.000€ και μετα το άνοιγμα "¨αναγκάζεσαι" εκ των πραγμάτων να την ρίξεις στα 5.000€ μελέτη - επιβλεψη λόγω ανταγωνισμού, πως θα μπορεσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις επαγγελματικές και τις προσωπικές - οικογενειακές όταν θα πρέπει να κάνουμε όπως είπα ένα κάρο μελέτες και δουλειά (βλ. βιντεοσκόπηση κλπ.κλπ) επιπλέον; Μακάρι να κάνω λάθος αλλα φοβάμαι οτι το 40% της φορολογίας μαζι με τον ΚΕΝΑΚ και τωρα την απελευθέρωση μας έχουνε σκίσει. Και τι άλλο μας περιμένει. Αν οντως καταργήσουνε και την εκτος σχεδίου δόμηση χωρίς να υπάρξει κατι για την αντικαταστήσει εμεις στην επαρχία ειδικά... ζησε Μαη μου..

Απο την άλλη πάλι πιστεύω οτι ότι γίνεται, γίνεται για καλό ή έστω "φέρνει" και κάποιο καλό μαζί... οπότε στην αναμονή. Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Link to comment
Share on other sites

mankex αυτό ακριβώς που περιγράφεις αποτυπώνει την κατάντια του κλάδου. Οι υδραυλικοί/ηλεκτρολόγοι/θερμοϋδραυλικοί επιδεικνύουν περισσότερη αλληλεγγύη από εμάς. Εδώ και χρόνια έχουν θεσμοθετήσει ατύπως ελάχιστες αμοιβές τις οποίες και ακολουθούν πιστά και εμείς ακόμα και με τυπικά θεσμοθετημένες αμοιβές αλληλοσφαζόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

... και εμείς ακόμα και με τυπικά θεσμοθετημένες αμοιβές αλληλοσφαζόμαστε.

 

Γι' αυτό παθαίνουμε ότι παθαίνουμε. Είμαστε άξιοι της τύχης που οι ίδιοι διαμορφώνουμε σε βάθος χρόνου .

Link to comment
Share on other sites

Εδώ που μας φτάσαμε-νε, να είμαστε ευχαριστημένοι άν δεν μας ζητήσουν πίσω και τις παρανόμως εισπραχθείσες αμοιβές (ετα=118) από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ.

 

Η υπολογιζομενη ειναι η ελάχιστη και όχι η μέγιστη. Άρα έχεις κάθε δικαίωμα να την εισπράξεις.

 

 

Εγώ λέω μιας και απεργία δεν εχει νόημα να κάνουμε, να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε για ένα διάστημα αμοιβές μέσω αναλυτικού προϋπολογισμού οπως δικαιούμαστε

 

Να δώσουμε και στις εφημερίδες μια ενδεικτική λίστα για τις νέες τιμές μετα την κατάργηση αυτών που ισχύουν και να δούμε ποιος θα ειναι ο κακός μετα.

 

Το όλο θέμα ειναι να μπορέσουμε να είμαστε ενωμένοι και όχι ανταγωνιστές. Καλύτερα να πάρεις μια άδεια καλοπληρωμενη ο καθένας απο 3-4 κακοπληρωμενες. Έτσι και τα χρήματα θα μοιραστούν και λιγότερο τρέξιμο θα έχεις με την ίδια αμοιβη. Γινεται όμως να βάλεις στην άκρη τους αεριτζήδες και να διατηρησεις μια ενιαία γραμμή; Αλλα επαγγέλματα το έχουν καταφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά επίσημη ανακοίνωση έχουμε μέχρι τώρα από το ΤΕΕ ;

 

Συμφωνώ SeNNinhA με όσα λες.

Να δώσουμε μια λίστα με τιμές μέσω αναλυτικού όπως είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμου. Προς εκεί πρέπει να κινηθεί το ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Τηρείται σιγή ιχθύος. Είναι η πρώτη "μεγάλη" ήττα του νέου προέδρου και μάλλον δεν ξέρουν πώς να τη συμμαζέψουν. Πάντως στο site του ΤΕΕ δεν είδα καμία αναφορά στο πρόστιμο...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κάτι. Στα ταξί γιατί υπάρχει ελάχιστη ταρίφα και τιμολόγιο χρεωσης; Δεν ειναι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοί;

 

Εάν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές τότε να αναρτήσουμε ένα κατάλογο με αμοιβών οπως τα κομωτηρια, τα συνεργεία της αντιπροσωπείας κλπ και να παει με το κομμάτι. Άδεια 0-100μ2 .. 10.000€, άδεια 101-200μ2 .. 25.000€ κλπ κλπ

 

Όλα τα σφαζω όλα τα μαχαιρωνω...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε cna, αν είμαστε μάγκες ποσώς θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ο προστατευτισμός της ελάχιστης αμοιβής. Στην ελεύθερη αγορά ο καθένας πάνω-κάτω αξιολογεί την αξία της εργασίας του. Είμαστε ''ελεύθεροι'' και μπορούμε να ζητάμε αυτά που πιστεύουμε ότι κάνει η εργασία μας. Το ότι θα ενταθεί ο ανταγωνισμός με την κατάργηση των ελαχίστων δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί στο τέλος θα ισορροπήσει η κατάσταση εκει που πρέπει. Κανένας δεν εργάζεται τζάμπα, κι άν το κάνει μία φορά, δεν θα το ξανακάνει πάλι, δλδ το όποιο όφελος του θα είναι παροδικό. Ο καθένας θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα πράξει ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.