Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ για τις αμοιβές των μηχανικών


GEORGE KARA

Recommended Posts

Διαβάζοντας τις υπόλοιπες αναφορές, νόμισα οτι βρίσκομαι σε άλλη χώρα, αλλα ο GiorgosKal, με επανέφερε, τα περιμένουμε όλα απ' το κράτος.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί στους ελεκτές τις κάθε πολεοδομίας και όχι στο ΤΕΕ, που ανέβασε τις τιμές για τα μέλη του, γιατί δεν άφησαν αυτους που ήθελαν να πληρωθουν με την ελάχιστη του Υπουργείου.

Όσο για το πόσο πρέπει να αμοίβεται η δουλεία μας, αναρωτιέμαι, έχουμε δώσει να καταλάβει ο πελάτης τι πληρώνει, σε άλλες συναλαγές πως συμπεριφέρεται; Αν πάει για μια εγχείρηση στο γιατρό, ψάχνει για τον καλύτερο ή τον πιό φτηνό;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 285
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άσε μιλάμε για την ξεφτίλα.

Και τι σημασία έχει ρε παιδιά αν η επιτροπή ανταγωνισμού έκανε λάθος ή είπε ψέματα?

 

Αφού η είδηση μεταδόθηκε απο τα κεντρικά κανάλια για να στρέψουν τη κοινή γνώμη εναντίων μας τώρα οτι και να πούμε μπούρδες θα είναι.

 

Πλέον δεν θέλουμε να επιχειρηματολογήσουμε με το γάντι πλέον θέλουμε μηχανικούς με τσαγανό να πουν τα πράματα όπως πρέπει και έξω απο τα δόντια.

 

Πως θα κινηθώ προσωπικά?

 

Ειδικά σε μελλοντικές επιβλέψεις αφού δεν θέλουμε ΜΗΚΙΕ και διάχυση της ευθύνης και ούτε ελάχιστες αμοιβές για να είμαι πλέον κατοχυρωμένος με αμοιβές πείνας θα ζητώ πιστοποιητικά ποιότητας και δειγματοληπτικούς ελέγχους με έξοδα του ιδιοκτήτη σε όλες τις φάσεις της κατασκευής.

Αδρανή υλικά, τσιμέντο, αλουμίνια, υαλοπίνακες, επιχρίσματα, δάπεδα. Δόξα τω θεώ που αυτά πλέον με τον ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτικά.

 

Εαν όχι γραπτή Υ/Δ του ιδιοκτήτη οτι είναι ενήμερος και δεν επιθυμεί έλεγχο.

Να δούμε μετά ποιός θα είναι μάγκας και με ποιανού τα λεφτά.

 

Ας ξαναγίνουμε οι κυρίαρχοι και οι πρωταγωνιστές της παραγωγής των δημοσίων και ιδιωτικών έργων αλλιώς την έχουμε άσχημα.

Link to comment
Share on other sites

Αναδημοσιεύω και συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω σχόλιο :

 

"Χαμηλή αμοιβή=Όχι βελτιστοποίηση=Πολύ μεγαλύτερο κόστος κατασκευής. 18/1/2011 20:33

 

Εσυ που με αποκαλείς κλέφτη και λαμόγιο ,

 

Μηπως είσαι εσύ που οσο φτιαχνόταν το σπίτι σου

 

είχα τις ευθύνες του μισού Ποινικού Κώδικα φορτωμένες στην πλάτη μου κι ας μην ήμουν καν ο κατασκευστής ?

 

τσακωνόμουνα για να γινει μια δουλεια σωστη με τον καθε αλμπανη μαστορα που μου κουβαλαγες (επειδη δήθεν ηταν φθηνος).

 

τσιγκουνευόσουν στα μπετα και τα σιδερα αλλά στα πλακάκια έδωσες ρέστα ?

 

άκουγες τον φίλο, ξάδερφο, γείτονα, μπατζανάκη όλους τους άσχετους εκτός από εμένα ?

 

Μηπως είσαι εσύ που όταν σου ήρθε η Πολεοδομία

 

έτρεχες να σου βρω το κονε στην Πολεοδομια να λαδώσεις και να σου καλυψω τις παρανομιες σου για να γλυτωσεις τα προστιμα ?

 

που όταν έπεσες σε υπάλληλο μηχανικό που δεν τα''πιανε φώναζες απελπισμένος "σε τι βλάκα πέσαμε " ?

 

Μηπως είσαι εσύ που έσκασες 5000 Ε στον μεσίτη ενώ , τσιγκουνεύτηκες 300 Ε να πάρεις έναν μηχανικό να σε συμβουλέψει και τώρα χτυπάς το κεφάλι σου με την μούφα που πήγες κι αγόρασες ?

 

Μηπως είσαι εσύ που εις γνώση σου αγόρασες κλεισμένο ημιυπαίθριο από τον χτες μπακάλη- σήμερα κατασκευαστή υπογράφοντας πλαστά συμβόλαια και σου φταίει ο μηχανικός ?

 

Η μήπως είσαι κανένας κρατικοδίαιτος ρουσφετοδιορισμένος υπάλληλος που στριμώχτηκε και βγάζει το άχτι του ?

 

Οποιος κι αν είσαι ,

 

Οταν το βράδυ πέφτεις για να κοιμηθείς , να σκέφτεσαι ότι το ταβάνι πάνω από το κεφάλι σου και της οικογένειάς σου στέκεται επειδή έχω κάνει καλά την δουλειά μου.

 

Και τότε πες μου πόση πρέπει να είναι η αμοιβή μου. "

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα το τυπώσω και θα το κορνιζάρω στο γραφείο μου σε περίοπτη θέση. Απλά η γυμνή αλήθεια!!!

Link to comment
Share on other sites

έχω να καταθέσω με αφορμή την παράθεση σχολίου από ενημερωτικό σάιτ ότι το 80% των τοποθετήσεων καταφέρονται αρνητικά εναντίον μας

 

επίσης μιλώντας με 2-3 συναδέλφους προσπάθησαν να αναρτήσουν σχόλια μεταξύ αυτών και εγώ και ουδέποτε αναρτήθηκαν

 

τυχαίο ή μας αποκλείουν από τη δημόσια συζήτηση?

το τεε που είναι?

γιατί δεν έχει οργώσει τα κανάλια?

γιατί δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για το πρόστιμο?

 

το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας πλέον είναι βρώμικο.

δεν με ανησυχεί η κατάργηση των αμοιβών αλλά το γεγονός ότι επιχειρείται συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσής μας.

θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη απέναντί μας βγάζοντας μας απατεώνες το οποίο θα έχει καταστρεπτικες συνέπειες για τη δουλειά μας

χειρότερες από την κατάργηση των ελαχίστων

 

πρέπει να δράσουμε εμείς

προτείνω να δημιουργηθεί θέμα κλειστό και να συζητήσουμε τρόπους δράσης.

 

αλοίμονο αν περάσει αυτή η αντίληψη στην κοινωνία

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με την πρόταση που είχα κάνει χθες για κατάργηση του κωμικού ελέγχου που γίνεται στις πολεοδομίες και ελέγχους απο πιστοποιημένους μελετητές.

 

Ιδου τι ισχύει στη Γερμανία (τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια):

 

Ο μηχανικός κάνει τη στατική μελέτη, την πάει στην πολεοδομία. Την παραλαμβάνει ο μηχανικός της πολεοδομίας ο οποίος είναι υψηλόμισθος άνθρωπος κύρους. Αφου ρίξει μια ματιά, τη δίνει στον checker για έλεγχο.

 

Τι είναι ο checker; Μηχανικός με πολυετή εμπειρία που έχει τα προσόντα λόγω των έργων που έχει κάνει. Ετσι πιστοποιείται για να ελέγχει τις μελέτες. Θα εξετάσει τα σχέδια και θα στήσει ένα μοντέλο του φορέα, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τη μελέτη. Στην αμοιβή για τις μελέτες περιλαμβάνεται και η αμοιβή του checker.

 

Απλά και ωραία, ο μηχανικός που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του έχει το κεφάλι του ήσυχο διότι θα γίνει έλεγχος από έμπειρο συνάδελφο. Περιττό να πω ότι αυτό λειτουργεί και σαν σχολείο για τους νέους συναδέλφους, διότι θα πάρουν τις υποδείξεις που πρέπει ώστε να κάνουν τη δουλειά κατά τα ...προβλεπόμενα.

 

Αυτός μπορεί να μην είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει το επάγγελμα το κύρος που έχει χάσει. Οποιος έχει προτάσεις ας τις πει. 8-)

Link to comment
Share on other sites

Θα το τυπώσω και θα το κορνιζάρω στο γραφείο μου σε περίοπτη θέση. Απλά η γυμνή αλήθεια!!!

 

Μόλις το έκανα...

 

Αν καταργηθουν οι ελαχιστες τουλαχιστον ας γινει μητρωο κατασκευαστων

 

Μόνο που τα συσχετίζεις, με μπέρδεψες...

Ο κατασκευαστής ήταν, είναι και θα είναι έμπορας ακινήτων... Το ρόλο που παίζεις εσύ στο χώρο πρέπει να αναβαθμίσεις ως μηχανικός... και όπως σοφά γράφεται συνεχώς, να μοιράσεις ευθύνες και αρμοδιότητες σε επίσης αμοιβόμενους από τη κατασκευή... τους εργολάβους.

Αλλωστε τι θα περιορίσει το μητρώο κατασκευαστών.. δεν κατασκευάζουν χωρίς μηχανικό κανένας... και βέβαια θα είναι λάθος να κόψεις το δικαίωμα της κατασκευής από τον οποιοδήποτε αφού δίνει δουλειά, πληρώνει φόρους κλπ...

Εμένα με ενδιαφέρει η αναγκαιότητα και η εξασφάλιση της ύπαρξης μηχανικού σε τεχνικής φύσης εργασίες, ακόμη και ως γνωμοδότηση-μελέτη...

Τα μητρώα και οι τυπικούρες δεν μετράνε... Δηλαδή, δεν θα μπούμε όλοι οι μηχανικοί στα μητρώα των κατασκευαστών; Αν δηλαδή μπει και μια ΑΕ με 2 μηχανικούς και 20 μανάβηδες...; δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτε...

Link to comment
Share on other sites

...με αφορμή την παράθεση σχολίου από ενημερωτικό σάιτ ότι το 80% των τοποθετήσεων καταφέρονται αρνητικά εναντίον μας...

αλοίμονο αν περάσει αυτή η αντίληψη στην κοινωνία

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

Το αρνητικό "80" (ή και περισσότερο) είναι κοινό στις απανταχού δημόσιες συζητήσεις και για τον κλάδο μας και για τους δικηγόρους και για τους φαρμακοποιούς και...πάει λέγοντας. Όσες αντ- επιχειρηματολογίες και αν δημοσιεύθηκαν δεν μείωσαν τα ποσοστά αυτά διότι αυτοί που μπήκαν στον κόπο να γράψουν την κακία τους είχαν το "λόγο" τους.

 

Δε χρειάζεται η "κοινή γνώμη" στημένες δημοσκοπήσεις ή κυβερνητικές παραπλανήσεις για να αποφασίσει πώς βλέπει τους "μηχανικούς". Και μπορεί μεν να λυπάμαι τον τυπά που περιγράφεται στο #133 αλλά δεν μπορώ και να του θυμώσω κιόλας. Διότι δεν πρόκειται πάντα για λαμόγιο αλλά και για τυπικό δείγμα νεοέλληνα ελλιπούς παιδείας - και συγγνώμη, όση καλή διάθεση κι αν έχουμε να εξηγήσουμε καταστάσεις και κινδύνους, θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε adadim απλα εγραψες.... ποσοι απο εμας δεν εχουν ερθει σε αυτη τη θεση? μονο μητρωο κατασκευαστων με εργολαβικο στην εφορια ακομα και για βαψιμο και ας καταργηθουν οι κατωτερες αμοιβες

Link to comment
Share on other sites

Για να ανοίξουν το επάγγελμα έχουν παραγγείλει και δημοσκόπηση με κόστος 8000+ΦΠΑ.

 

Να κάνουμε και δημοψήφισμα μεθαύριο για το αν θα πρέπει να εξοντωθούν και οι μπακάληδες; Αντιμεθαύριο και για τους μανάβηδες; Να τους ορίσουμε μέσω "δημοψηφίσματος" πόσο θα πουλάνε και αν θα επιβιώσουν; ΓΑΠ όταν σε πίεζαν να κάνεις δημοψήφισμα για το αν θέλει ο λαός το μνημόνιο, είχες πει ότι "δεν υπάρχει νόημα και δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί ...την απάντηση την ξέρω!". Τώρα έχει νόημα να πάρεις αποφάσεις για το μισό κοινωνικό σύνολο με βάση τι θέλει το άλλο μισό έτσι;

Μου φαίνεται ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.