Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεωρείται ρέμα;


Recommended Posts

Οικόπεδο συνορεύει από τις δυο πλευρές του με οικόπεδα και από τις άλλες δύο με οδόυς. παράλληλα με την μια οδό απέναντι από το οικόπεδο υπάρχει μια περιοχή την οποίο στο συμβόλαιο ονόμασαν οι ιδιοκτήτες ως ρέμα (παλιό συμβόλαιο). Στο απόσπασμα του κτηματολογίου δεν φαίνεται κανένας χαρακτηρισμός της περιοχής. Στους χάρτες της τοπογραφικής το ίδιο.

Η υπάλληλος της πολεοδομίας θέλει βεβαίωση από την δ.τ.υ ότι δεν είναι ρέμα.

Θα γίνει αυτοψία από τον υπάλληλο της δ.τ.υ.

Το υποτιθέμενο ρέμα έχει μικρή υψομετρική διαφορά( 1,50 με 2 μ) με τα οικόπεδα και τους δρόμους γύρω του. έχει βλάστηση και κάποιος έχει φυτέψει και ελιές!!!

Εκεί που υποτίθεται ότι απορρέει υπάρχει οικοδομημένο οικόπεδο και από εκεί που υποτίθεται οτι ξεκινάει έχει διανοιχθεί δρόμος και έχουν χτιστεί σπίτια. επίσης στα οικόπεδα τριγύρω του σίγουρα δεν έχει τηρηθεί η απόσταση των 20μ.

υπάρχει περίπτωση να χαρακτηριστεί σαν ρέμα από τον υπάλληλο της δ.τ.υ;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, εφόσον δεν προκύπτει η ύπαρξη ρέματος από στοιχεια όπως 5οχιλιαρα Γ.Υ.Σ. ,αεροφωτογραφίες ή οποιοαδήποτε άλλα διαγράμματα και δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη του ούτε με αυτοψία, δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να "δημιουργήσει" ρέμα εκεί που δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Τα ρέματα γενικώς δε μπορούν να "καταργηθούν" ακόμα και αν με αυτοψία δε φαίνονται γιατί πχ στη θέση τους τώρα βλέπουμε δρόμο. Αυτό όμως αν φαίνονται στο ρυμοτομικό απ'όσο ξέρω. Τώρα αφού δε φαίνεται σε κανένα χάρτη, ρυμοτομικό κλπ, και αναφέρεται μόνο σε ένα συμβόλαιο, μάλλον δεν έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δανάη,

τα ρέματα είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας.Η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει βέβαια ενημέρωση από τη Νομαρχία.

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΥΑΘ νομίζω ότι είναι μόνον για την ύδρευση και αποχέτευση αρμόδια.

 

Στην Γερμανία υπάρχει σε κάθε πολεοδομεία η εξής υπηρεσία:

Υπηρεσία πολεοδομικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονική τοπίου ή οποία ήτανε υπέυθηνη για θέματα όπως και αυτό.Αλλίως θα έλεγα οι τεχνική υπηρεσίας του Δήμου θα είναι ενήμερη για αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.