Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοντέϊνερ: παράνομο ή νόμιμο;


Recommended Posts

Είναι διαφορετικό να βάλεις ένα κοντέϊνερ στο οικόπεδο/γήπεδο για αποθηκευτικό χώρο και άλλο να το βάλεις για εργοταξιακή χρήση.

Δεν μπορώ να το βρω αλλά κάτι είχα βρει παλιότερα.

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ Εγκύκλιος 84

Δ/ΝΣΗ Ο.Κ.Κ/β Αθήνα, 2.11.1989

Αρ. Πρωτ. 70210

ΘΕΜΑ: Αποδοχή της με αρ. 685/89 γνωμοδότησης της Νομ. Δ/νσης Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με την οποία διευκρινίζεται ότι απαιτείται οικοδ. άδεια για τα εργοταξιακά οικήματα.

Σας στέλνουμε συνημμένα σε αντίγραφο την με αρ. 685/89 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. την οποία και αποδεχόμαστε.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση αυτή για την κατασκευή και των εργοταξιακών οικημάτων (στέγαστρα, παραπήγματα κ.λπ.) απαιτείται οικ. άδεια χωρίς να υπολογίζονται στον Συντ. Δόμησης και στο ποσοστό κάλυψης όταν πρόκειται περί μικρών οικημάτων αναγκαίων για την εξυπηρέτηση των σκοπών που αναφέρονται στο αρθ. 109 (χώροι αλλαγής ενδυμασίας, χώροι υγιεινής κ.λ.π.) του Π.Δ. 1073/1981 (ΦΕΚ 260/Α/81 ).

Σημειώνεται ότι τα εργοταξιακά οικήματα θα πρέπει να προβλέπονται στις μελέτες (Τοπογρ. Διαγ. κάλυψης κ.λπ.) που υποβάλλονται για την έκδοση αδείας κατασκευής του κυρίου έργου για το οποίο τα προσωρινά αυτά οικήματα είναι απαραίτητα.

Κατά την τελική θεώρηση της οικ. αδείας για την σύνδεση με τα δίκτυα ΔΕΗ κ.λ.π. θα πρέπει να διαπιστώνεται και η απομάκρυνσή τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε

Κ. Ι. ΛΙΑΣΚΑΣ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αφού "μπλέξατε", θα νοικιάσει/αγοράσει ο ιδιοκτήτης μια πλατφόρμα σαν αυτή (εντελώς ενδεικτικό link από google):

http://autoline-eu.gr/sf/rymoylkomeno-platforma-PACTON-12-T-B-10061711491646728000.html

θα βάλει πάνω το container και τέλος.

Ανά πάσα στιγμή μετακινείται σαν όχημα (δεν χρειάζεται πινακίδες, κλπ όπως και όλα τα οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και μένουν σε γκαράζ και αυλές).

 

edit: Έχετε μια κατασκευή και θέλετε χώρο αποθήκευσης χωρίς προβλήματα.

Αγοράζετε ένα αυτοκίνητο (κλούβα) σε ημιάθλια κατάσταση και προχωράτε σε κατάθεση πινακίδων. Το τοποθετείτε στο οικόπεδο και το παρατάτε για χώρο αποθήκευσης. Όταν με το καλό τελειώσει η δουλειά, το πουλάτε σε μαντρά για ανταλλακτικά/παλιοσίδερα.

Ενδεικτικό κόστος αγοράς: 300-500 ευρώ. Ενδεικτικό κόστος πώλησης στον μαντρά: 50-100 ευρώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

επίσης, μπορειτε να βαλετε το κοντεινερ στο γειτονικό οικόπεδο! άλλωστε αυτούς που βγάζουν άδεια κυνηγαει η πολεοδομία. Οι εντελώς αυθαίρετοι περνάνε απαρατήρητοι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μπορουμε δλδ συμφωνα με τα παραπανω να αγορασουμε 10 καροτσες απο επικαθημενα και να τα παρκαρουμε μεσα στο οικοπεδο? και να εχουμε 10Χ13,6χ2,5=340m2 αποθηκευτικο χωρο νομιμο μεσα στο οικοπεδο??

αλλα να ειναι ρυμουλκα οχι κοντεινερ επι εδαφους?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι μια νομότυπη λύση. Αρκεί βέβαια ανά πάσα στιγμή να μπορείς να μετακινήσεις την πλατφόρμα. Να μπορείς να ισχυριστείς δηλαδή ότι είναι παρκαρισμένη. Αν βάλεις 2-3 πλατφόρμες δίπλα δίπλα και τις χρησιμοποιείς ενιαία, τότε προφανώς δεν είναι "απλά παρκαρισμένες".

Link to comment
Share on other sites

Αν βάλεις 2-3 πλατφόρμες δίπλα δίπλα και τις χρησιμοποιείς ενιαία, τότε προφανώς δεν είναι "απλά παρκαρισμένες".

 

Είναι παρκαρισμένες δίπλα δίπλα... δείτε και αυτό που είναι παρεμφερές:

 

http://www.archdaily.com/127570/container-guest-house-poteet-architects

Link to comment
Share on other sites

http://www.tee.gr/teeassoc/urban/teelar/law/lpn/egk8489.htm

 

Αυτο ειχα διαβασει κι εγω. Γιατι δε το δειχνεις στο διαγραμμα καλυψης να τελειωνεις. Ουτε στη δομηση ουτε στην καλυψη θα μετρησει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.