Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AΠΥ για Η/υπαίθριους (μηχανικός + ιδιοκτήτης)


Recommended Posts

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι…..

Έχω κάνει την ταχτοποίηση ενός Η/υπαίθριου χώρου, τον οποίο τον έχω στην ιδιοκτησία μου. Έχω πάρει βεβαίωση από το ΤΕΕ για απαλλαγή από την αμοιβή του μηχανικού (είμαι ιδιοκτήτης και μηχανικός), υποχρεούμαι να καταβάλω μόνο το ΦΠΑ (53,48ευρώ) + Εισφορά ΤΣΜΕΔΕ (7,15ευρώ), που είδη τα έχω πληρώσει.

Το ΑΠΥ, βεβαίως θα το κόψω στο όνομα μου…..Είναι σε θέση κάποιος να μου πει πως θα το συμπληρώσω…???:evil:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γίνεται κυριολεκτικά τουρλουμπούκι με το εν λόγω θέμα - δε ξέρω αν έχεις ήδη πληροφορηθεί και το αλλο Post που έχει ανοίξει σχετικά - λοιπόν πολύ καλά έκανες και πλήρωσες το ΦΠΑ ! ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΜ! Απόδειξη κανονικά στο πελατη είτε είσαι εσυ είτε ο πατέρας σου, θα ανεβάσω και το σχετικό κείμενο από τον κώδικα ! είναι τραγικό σε ΔΟΥ δεν γνωρίζουν σε ΤΕΕ δεν γνωρίζουν,

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχει συζητηθεί το θέμα! Ούτε ΑΠΥ κόβουμε στον εαυτό μας εφόσον πήραμε απαλλαγή (θα φορολογηθούμε αν κόψουμε ΑΠΥ!!!!), ούτε ΦΠΑ επί αμοιβής που δεν υπάρχει πληρώνουμε (παρά μόνο αν θέλουμε ΦΠΑ επί των δαπανών)! Μου αρέσει η σιγουριά σας! Ψάξτε στην ενότητα του 3843 και υπάρχει σχετικό θέμα!

Link to comment
Share on other sites

Έχει ανέβει στα downloads το έντυπο του ΤΕΕ που περιγράφει αναλυτικά τις 6 ή 7 περιπτώσεις που υπάρχει απαλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι θέμα σιγουριάς !

ΑΠΟ το ΦΠΑ δεν απαλλασσόμαστε, απο το ποσο της αμοιβής μόνο που δε μπαίνει στα έσοδα,το ΦΠΑ πληρώνεται κανονικά και απόδειξη κόβεται! ειναι κουφό αλλα δυστυχώς το ΦΠΑ σε ελάχιστες περιπτώσεις δε καταβάλλεται

Link to comment
Share on other sites

Διάβασες τι γράφουμε στο άλλο θέμα; Εγώ θα σου πω ότι πλήρωσα κανονικά ποσό ΦΠΑ (όχι βέβαια επί αμοιβής που ουδέποτε εισέπραξα από τον εαυτό μου) αλλά επί των δαπανών που δήλωσα ότι είχα. Και αυτό με έκδοση αθεώρητου (δεν προβλέπεται θεωρημένο) στοιχείου αυτοπαράδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.