Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Δόντια" στύλων/τοιχωμάτων σε διώροφο?


 

Recommended Posts

τα δοντια εχουν αρκετο επιπλεον κοστος.

Γιατί???Δε νομίζω!

Δηλαδή τα +0.25 μ του "δοντιού" κάνουν το κόστος?

Δηλαδή πόσα παραπάνω κυβικά μπετόν και σιδήρου θα βγουν για να κάνουν ένα σεβαστό έξοδο?Εξάλλου μπετατζήδες και σιδεράδες με το κυβικό και τον τόνο πληρώνονται.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί???Δε νομίζω!

Όταν ο μπετατζής δεί σχέδιο γεμάτο από "δόντια" θα ζητήσει παραπάνω. Το θέμα είναι πως όντως υπάρχει κατασκευαστική δυσκολία στο να καλουπώσει και να κρατήσει κόντρα ο καλουπατζής αυτό το "δόντι" 25 πόντων. Παράδειγμα, για μια 25/65/25/65 ο καλουπατζής πρέπει να κάνει πρώτα το καλούπι για την 25/65/25/65 και μετά την γωνία να την γεμίσει με ελατάκια για να έρθει και να κλείσει τελικά μια 65/65 και να βάλει τις μεταλλικές κόντρες που μπαίνουν στις ορθογωνικές κολώνες ανά 30-40εκ κατά ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ο μπετατζής δεί σχέδιο γεμάτο από "δόντια" θα ζητήσει παραπάνω.

Προσωπικά δεν μου συνέβει.

Μπορεί άλλα συνεργεία να το κοστολογούν και να βάζουν "καπέλο" στην τιμή. Μπορεί να γίνετε. Ας μας πουν και άλλοι τη γνώμη τους.

Η διαφορά σε κάθε περίπτωση στο κόστος (εάν υπάρχει) αντισταθμίζεται με τα ωφέλη που αποκομίζονται.

Link to comment
Share on other sites

To οτι γκρινιαζουνε ειναι γεγονος για τους λογους που ανεφερε ο acnt.

 

Σε οτι αφορα την τιμη, νομιζω οτι ενας απο τους παραγοντες που την διαμορφωνουν ειναι και αυτος και εξαρταται και απο το πληθος των περιπτωσεων. (Αλλο να εχεις ισογειο και 1-2 δοντια και αλλο πολυοροφο και 6-7 σε καθε σταθμη)

 

Σε καθε περιπτωση και με δεδομενο οτι η αγκυρωση ειναι ισως η πιο πονεμενη ιστορια στην οικοδομη σου συνιστω saleas21 να τα κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Tα δόντια πρέπει και μπορούν να γίνονται άσχετα με τους μπετατζήδες. Απλά να σκεπτόμαστε και το κατασκευάσιμο του πράγματος. Άλλο να έχεις ένα τοιχίο 150/25/35/35 και άλλο ένα 150/25/60/25. το πρώτο έχει "δόντι" 10εκ, το οποίο προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνεται και το δεύτερο έχει "δόντι" 35εκ. Τα 35 εκ ξέρετε πως μεταφράζονται για έναν μπετατζή; Ένα μπετοφόρμ! Καλή κατάσταση... Όλα βέβαια γίνονται, αρκεί να επιμείνεις. Ακόμα και δόντι 5εκ. Αλλά θα πρέπει να'ναι κανείς έτοιμος να μην "κρατήσει" η γωνία και η κολόνα να βγεί χάλια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.