Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για εξωτερικό σοβάτισμα


gorki

Recommended Posts

Είμαι νέος μηχανικός και θέλω βοήθεια για κάτι που ανέλαβα να διεκπεραιώσω.

Ιδιώτης είναι ιδιοκτήτης 4όροφης πολυκατοικίας η οποία κτίστηκε (πριν από 30 χρόνια) εξωτερικά με εμφανές σκυρόδεμα (όπως ακριβώς αναφερόταν στην άδεια).

Τώρα θέλει να τη σοβατίσει εξωτερικά και θέλει να βγάλει άδεια για να είναι εντάξει.

Ενώ εκ πρώτης όψεως πίστευα ότι θα αρκούσε μια άδεια μικρής κλίμακας, στην πολεοδομία όμως που πήγα, μου είπαν ότι επειδή θα χρειαστεί σκαλωσιά, χρειάζεται να βγει καινούργια κανονική άδεια!

Μου είπαν επίσης ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφικό, όψεις, τομές, τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, προϋπολογισμό, φορολογικά κτλ.

Δεν ξέρω τι πρέπει να δείξω στο τοπογραφικό, στις όψεις και στις τομές που μου ζητάνε. Να ξανασχεδιάσω αυτά της αρχικής άδειας; Επίσης δεν ξέρω πως πρέπει να υπολογίσω την αμοιβή που αντιστοιχεί σε κάτι τέτοιο!

Αν σε κανέναν έχει τύχει κάτι παρόμοιο ή από την πείρα του ξέρει τι θέλουν να δουν στην πολεοδομία...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να ξανασχεδιάσεις, τα σχέδια της αδείας θα βάλεις...

Οσο για τις αμοιβές, πας με αναλυτικό... που προφανώς δεν σου λέει πολλά πράγματα... Είτε συνεννοήσου με τον υπάλληλο της πολεοδομίας είτε με κάποιο συνάδελφο, με το πρόγραμμα αμοιβών που έχει...Δεν γίνεται αυτό από το φόρουμ...

Το τοπογραφικό πάλι από τα σχέδια της αδείας, φτιάξτο λίγο, να φαίνεται σύγχρονο...

Αν τώρα θέλουν πράγματι σχεδίαση, κάνε πάλι της αδείας λίγο πιο μοντέρνα (δεν ξέρω πως σχεδιαζεις) και πήγαινέ τους τα... Αφού δεν αλλάζεις κάτι μάλλον δεν θα θέλουν τίποτε άλλο από της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εξαρτάται και από τη δουλειά γραφείου... επίσης εξαρτάται αν θα κάνεις και την εργολαβία... γιατί να μη κάνεις όλο το έργο με ένα δικό σου συνεργείο;

Να επιδιώξεις να δώσεις προσφορά.

Θα σου το πώ εκ πείρας, το συνεργείο θα το πληρώσουν με ευχαρίστηση αν είναι καλή δουλειά... εσένα, ακόμη και αν είσαι ο καλύτερος επιβλέπων και σώσεις τη κατάσταση, σε θεωρούν αναγκαίο κακό... οπότε καλό θα ήταν να μη φανείς ξεχωριστά, χωρίς συνεργείο.

Τώρα, αν όλα αυτά έχουν αποφασιστεί και πάς μόνο για μελέτη και επίβλεψη, νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις τουλάχιστον χιλιάρικο. Εξαρτάται και από το μέγεθος του κτιρίου και από τον αριθμό των ιδιοκτητών. Το ποσό ίσως είναι πολύ μικρό, το θεωρώ κι εγώ μικρό αλλά λόγω των ημερών... καλό είναι κι αυτό... Βέβαια αυτό το χιλιάρικο θα είναι στη τσέπη... υπολόγισε πάνω σε αυτό, ΦΠΑ, ΦΕΜ, κρατήσεις, έξοδα φωτοτυπιών, έξοδα μετακίνησης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να ξανασχεδιάσεις, τα σχέδια της αδείας θα βάλεις...

Πιστεύω πως απαιτείται σημερινή αποτύπωση.

Δηλαδή αποτύπωση οικοπέδου και όμορων με τα κτίσματα όπως και ταύτιση όψεων με φωτογραφίες.

Αν η πολεοδομία ικανοποιούταν με τα σχέδια της αδείας,

τότε απλώς θα ενημερωνόταν η ίδια από το αρχείο της και δεν θα μας ζητούσαν δικά μας να σφραγίσουμε με σημερινή ημερομηνία.

 

Στις περιπτώσεις που η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την άδεια (που είναι πάρα πολλές)

το χιλιάρικο είναι μόνο η αρχή...

Link to comment
Share on other sites

...και γιατί να σοβατίσεις και να μη βάλεις εξωτερική θερμομόνωση; Επίσης να ξέρεις ότι το εμφανές θέλει κάποια κατεργασία για να κολλήσει το επίχρισμα πάνω και να μη σου ξεκολλήσει ύστερα από 2-3 χρόνια. Καλή αρχή και καλές δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.