Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά τύπου Solyndra


ΟΩΝ

Recommended Posts

Το ποιό λογικό θα ήταν η solyndra και η κάθε solyndra να παει την παραγωγή της στην Κίνα όπως αρκετές ευρωπαικές εταιρίες, και δεν πιστευώ ότι το management της δεν είχε την οξυδέρκεια να το κάνει, προφανώς παίζουν και άλλα θέματα βλέπε politics.

δηλαδή μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες βλ IBM, hewlett-Packard οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος τως προιόντων τους στην απω ανατολή τόσο γκιόζηδες είναι?

Σαφώς και οι εγκαταστάτες της solyndra δεν έχουν μερίδιο ευθύνης όπως και οι πελάτες απλά βρέθηκαν εδώ κάποιοι οι οποίοι ήταν υπερ του δέοντως επιθετικοί και χωρίς στοιχεία να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους.

¨ολοι φαντάζομαι ελπίζουν να βρεθεί λύσή, στο chapter 11 βρέθηκαν εταιρίες οι οποίες μετά από χρόνια βρέθηκαν σε κερδοφόρα τροχιά (βλ. αυτοκίνηση, όχι το club των 80ς:D)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα σε όλους.

 

4. Και τελευταίο....με όλο το σεβασμο....

"Υπάρχουν οι κακοί εγκαταστάτες αλλά υπάρχουν και οι αφελείς πελάτες θύματα''............

Αυτή η φράση ειναι απαράδεκτη και είναι η αφορμή που σας κούρασα με όλο αυτό το μήνυμα.

Με σεβασμό προς όλους

 

Και εγώ με όλο τον σεβασμό διευκρινίζω :

Δεν εννοώ οτι όλοι οι εγκαταστάτες Solyndra ειναι απατεώνες.

Δεν εννοώ οτι όλοι οι πελάτες είναι θύματα.

Αναφέρομαι σε αυτόυς που έταζαν λαγούς με πετραχήλια.

Οταν τάζουν +30% παραγωγή ενέργειας από τα άλλα πάνελ δεν είναι απατεώνες ?

Τι είναι ?

Ξέρω κάποιους που έβαλαν solyndra και απογοητεύτηταν

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και βαραίνει η ευθύνη αυτούς που τα πρότειναν. Θεωρώ ότι οφείλουνε να είναι ειλικρινείς με τους πελάτες τους για τα ρίσκα, απλά εδώ στην Ελλάδα κοιτάμε μόνο τιμή και τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχνώντας ότι είναι επενδύσεις 20ετίας και 25ετίας.

 

Είναι κάτι που ίσχυε πάντοτε ,ότι ένα καινοτόμο προιόν και μια νέα στο χώρο εταιρία έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες πτώχευσης απ'οτι εταιρίες κολοσσοί όπως η Mitsubishi ή η Schueco ή η SMA και άλλες.

 

Ναι πχ. βγήκαν αυτοκίνητα με πεπιεσμένο αέρα που είναι τέλειο! Θα θελα να πάρω ένα αλλά αν το κάνω θα το κάνω εις γνώσιν μου ότι ρισκάρω. Και όσο πιο νωρίς το κάνω τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο. Γιατί πολύ απλά είναι ένα προιόν που δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά στην αγορά ούτε και η εταιρία που το προωθεί.

 

Τα λέω όλα αυτά με παράπονο γιατί υπάρχουν εταιρίες που όλα αυτά τα μετράνε. Που θα πουν στο πελάτη ότι ναι μεν το πάνελ της Sunpower έρχεται οικονομικότερο απ'το Sanyo. Αλλά πέρα απ'τη τεχνολογική υπεροχή των πλαισίων της Sanyo και σαν εταιρία σου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας όσον αφορά την εγγύηση σε σχέση με τη Sunpower.

 

Και αυτό είμαι σίγουρος ότι το 90% όσον πούλησαν Solyndra δε το έκαναν. Όπως δε το κάνουν και όσοι πουλάνε solar edge ή Sunpower ή Yingli ή χίλιες άλλες εταιρίες που δεν έχουν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 5 χρόνια. Οι δε εταιρίες που πληροφόρησαν σωστά το πελάτη χαρακτηρίστηκαν κινδυνολόγοι ,μάλιστα έχασαν και αρκετούς πελάτες.

 

Και για να κλέισω. Κύριοι καλώς κάνετε και προωθείτε καινοτόμα προιόντα γιατί αλλιώς δε θα προχωρούσε η αγορά. Αλλά όταν έχετε ένα πελάτη ο οποίος είναι διατεθειμένος να ρισκάρει ένα μεγάλο ποσό οφείλετε να ενημερώσετε για τον οποιονδήποτε κίνδυνο. Αν δε το κάνετε και ο πελάτης μένει με την εικόνα ότι πχ τα Sunpower μόνο πλεονεκτήματα έχουν απέναντι στα LG(Επειδή κοιτάτε specs και τιμή μόνο) ,τότε είστε εκτεθειμένοι.

Link to comment
Share on other sites

markosgr και η SAAB που ειναι απο τις μεγαλυτερες κατασκευαστριες ΜΕΚ με πρωτοπορια στα ζητηματα ασφαλειας αυτοκινητου παει για φουντο.

 

Αρα συμφωνα με το σκεπτικο σου πολυ μ@λ@κες οσοι αγορασαν SAAB.

 

 

 

 

 

PS Δεν εχω εγκαταστησει ποτε SOLYNDRA...

Link to comment
Share on other sites

Και η SAAB μπορεί να κλείσει και η Μercedes μπορεί να κλείσει και η SONY μπορεί να κλείσει. Εδώ κλείνουν ένα-ένα τα goodys :)

 

Αλλά πας με τις πιθανότητες. Και για πες μου θεωρείς ότι για παράδειγμα έχει ίδιες πιθανότητες να πτωχεύσει η Μitsubishi με την Sunpower? Η μια έχει κύκλο εργασιών 80 ετών και η άλλη 5...

 

Προχθές ένας πελάτης μου λεγε για μια άλλη προσφορά με φ/β μιας νέας γερμανικής εταιρίας που τώρα βγήκαν και είναι εφάμιλλα με τα Sanyo, και τα Schuco που πρότεινα εγώ και κατώτερα είναι όσον αφορά την απόδοση τους και πιο ακριβά. Δλδ το ότι ξαφνικά βγήκαν 200 μάρκες φ/β και οι μισές δε θα υπάρχουν αύριο μεθαύριο δε το αναλογίζεται κανένας?

 

Ας υποθέσουμε ότι βγαίνει σήμερα μια εταιρία που φτιάχνει ιnverters και τα μοντέλα τους δίνουν 99,9999% απόδοση 10 χρόνια εγγύηση και τα βαλε και ο Ομπάμα στο λευκό οίκο. Ανοίγουν μια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και έχουν και πολύ καλές τιμές.

 

Και έστω ότι δοκιμάζονται και 1 χρόνο στην Ελληνική αγορά και είναι όντως καταπληκτικά μηχανήματα. Εγώ δε θα τα δοκίμαζα και αν τα πρότεινα σε πελάτες θα τους ενημέρωνα για τους όποιους κινδύνους. Όπως και να το κάνουμε μια νέα εταιρία που κατασκευάζει inverters και βγήκε τώρα ε δε μπορεί να έχει την εμπειρία της SMA που απ'το 1982 έκανε το project της Κύθνου. Και με μια ερευνητική δραστηριότητα πολλών ετών.

 

Αρα συμφωνα με το σκεπτικο σου πολυ μ@λ@κες οσοι αγορασαν SAAB.

 

Δλδ αν πχ βγει τώρα μια εταιρία αυτοκινήτων η ABcar και είναι κάποιος ανάμεσα σε volkswagen και ABcar και επιλέξει την ABcar επειδή βγαίνει λίγο φθηνότερη και κλείσει στα 2 χρόνια η εταιρία. Ε πες μου εσύ δε θα είναι μ@κ@κας?Δε ρίσκαρε εις γνώσιν του?

 

 

Ps. Δεν υποστηρίζω συγκεκριμένες μάρκες. Και τα solar edge μπορεί να είναι καταπληκτικά μηχανήματα και τα solyndra ή τα Yingli καταπληκτικά φ/β. Οι τεχνικές προδιαγραφές δε λένε ψέματα. Αλλά όταν κάποιος επενδυτής υλοποιεί μια ακριβή επένδυση η οποία θέλει να λειτουργεί απροβλημάτιστα και μετά από 15 χρόνια και με τις εγγυήσεις και με όλα, τότε τα specs και η τιμή δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει. Μετράει πολύ σοβαρά και η αξιοπιστία και η ισχύς της εταιρίας που τα βγάζει. Πολλοί από σας δε το λαμβάνετε υπ'όψην και συμπεριφέρεστε σε επενδύσεις ακόμα και 500.000 euro λες και πουλάτε air conditions.

 

Kαι όχι δε φταίει ο πελάτης γιατί τα ονόματα SMA, Fronius και Solar edge πρώτη φορά τα ακούει. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη η αγορά φ/β όσο η αγορά αυτοκινήτων για να έχει γνώση πχ. Φταίτε εσείς αν δε τον ενημερώνετε για τους όποιους κινδύνους.

Link to comment
Share on other sites

Αρα η SUNPOWER δε πρεπει να σταυρωσει ουτε χρονο λειτουργιας, εφοσον με τη λογικη σου οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ νεοεισερχομενης εταιρειας στην αγορα με δυνατο παικτη ειναι συντριπτικα υπερ του τελευταιου.

 

Επαγωγικα συπερασματα βγαζω απλα απο αυτα που γραφεις...

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν είμουνα ποτέ υπέρμαχος τους..

 

http://www.irishellas.com/solyndra.html

Υπάρχουν και εταιρίες, ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές που στέκονται στο μέτρο του δυνατού κοντά στους συνεργάτες..

8-)

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς ίχνος προβοκάτσιας αλλά η εγγύηση δεν είναι 25 έτη?

Και πάλι χωρίες ίχνος προβοκάτσιας ποιά είναι η IRIS HELLAS που μπορεί να κάνει deliver εγγυήσεις κατασκευαστών (και μάλιστα τόσο πολλών όσων έχει στο site της), αυτά τα πράγματα τα δίνετε γραπτώς και αν ναι ποίος είναι ο νομικά υπέυθυνος που θα πάρει τα liabilities σε περίπτωση αθέτησης αυτών που υπόσχεται?

Φαντάζομαι έτσι όπως το παρουσιάζετε αν έχετε πουλήσει solyndra Θα στείλετε σε όλους τους πελάτες σας/ εγκαταστάτες που σας έχουν τιμήσει ένα legally binding έγγραφο το οποίο θα αναφέρει αυτά τα ωραία που γράφετει στο site σας γιατί τα non paper και τα announcements την κακιά στιγμή είναι τίποτα.

 

Στο site του ο καθένα μπορεί να γράψει ότι θέλει για να προσελκύσει πέλατες και ειδικά σε ένα χώρο που το marketing είναι σημαντικότερο για την πώληση απο την τεχνική αρτιότητα της λύσης.

 

Αναμένουμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.