Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες Τοπογραφικών


toula

Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τοπογραφικό συνένωσης. Έχω συντάξει ένα τοπογραφικό για δικαιοπραξία συνένωσης δύο όμορων αγροτεμαχίων μη άρτιων και μη οικοδομήσιμων. Στο σχέδιο έχω αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση σύμφωνα με τους κανονισμούς σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων. Η συμβολαιογράφος με ενημέρωσε ότι της ζητήθηκε από την εφορία να φαίνεται και η μετά την συνένωση κατάσταση των αγροτεμαχίων είτε στο ίδιο σχέδιο είτε σε νέο. Στην περιοχή δεν έχει εφαρμοσθεί κτηματολόγιο ούτε είναι υπό σύσταση για να προσθέσω διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών. Γνωρίζει κανείς κάτι? Πως γίνεται μια διαδικασία συνένωσης? πρέπει να το δείξω?

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το σκέφτεσαι. Στο ίδιο σχέδιο με άλλο χρωματισμό ή άλλο linetype δείξε το όριο της νέας ενιαίας ιδιοκτησίας, με αναγραφή του συνολικού νέου εμβαδού.

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστά όσα αναφέρει ο συνάδελφος agios

στον πίνακα συντεταγμένων μπορείς να αναφέρεις

αρχικό γεωτεμάχιο 1

αρχικό γεωτεμάχιο 2

νέο-ενιαίο γεωτεμάχιο

με τις συντεταγμένες και τα μήκη πλευρών για το καθένα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου κατ' αρχήν, άλλα αδυνατώ να κατανοήσω την λογική. Δεδομένου ότι η αποτύπωση δείχνει την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορώ να αφαιρώ γραμμές γιατί θα είναι λάθος αυτό που υπογράφω . Σου έχει τύχει τοπογραφικό συνένωσης? στο ίδιο σχέδιο έκανες δύο διαγράμματα (ένα προ συνένωσης και ένα μετά)? έκανες ένα?

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν σου λέει κανένας να αφαιρέσεις γραμμές. Όπως είπες και εσύ είναι σαν να συντάσεις διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών (με τα επιπλέον στοιχεία που χρειάζεται ένα τοπογραφικό συμβολαίου.)

Σχεδιάζεις τα υπάρχοντα όρια (με διαστάσεις, συντεταγμένες, επί μέρους εμβαδά, όπως είπε ο συνάδελφος Θεοχάρης) ας πούμε με πράσινο χρώμα και τα νέα όρια με κόκκινο.

Link to comment
Share on other sites

πολλές φορές

συνέταξα ένα διάγραμμα δεν υπάρχει λόγος για δύο

απλά στο σχέδιο με διαφορετικό τύπο ή χρώμα γραμμής

στον πίνακα συντεταγμένων και μηκών πλευρών

αλλά και στη σχετική δήλωση

περιγράφω την αρχική και την νέα κατάσταση (υφιστάμενη και μέλλουσα αν προτιμάς)

και ένας μαθητής μπορεί να κατανοήσει κατα την γνώμη μου πόσο μαλλον συμβολαιογράφος

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι σας ευχαριστώ παιδιά, ναι δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλά θέλω να είμαι εντάξει σε αυτό που κάνω και να συμβαδίζω πάντα με κάποια πρότυπα. Επειδή στο τοπογραφικό παίζει ρόλο ακόμα και το πάχος των γραμμών και το είδος στο τι απεικονίζουν, μου ακούστηκε λάθος από άλλους συναδέλφους να μου προτείνουν να κάνω διακεκομμένη γραμμή το κοινό όριο. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το όριο έχει συγκεκριμένο τύπο γραμμής με τον οποίο απεικονίζεται. Ο ασφαλέστερος και απλούστερος τρόπος , μιας που οι συμ/φοι διαβάζουν κείμενο κυριώς και δεν κοιτάνε και πολύ το σχέδιο, είναι να φτιάξεις το πινακάκι που σου είπε ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, γηπ 1, γηπ 2 και νεό γηπέδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.