Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκατάσταση φ/β σε στέγη από τρίτον


kouman

Recommended Posts

Ένας πελάτης θέλει να βάλει φωτοβολταϊκά (μέχρι 10kW) στη στέγη του πατέρα του. Το σπίτι όπως και ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του πατέρα του. Αυτός θέλει το σύστημα να στηθεί στο δικό του όνομα. Τα χρήματα να μπαίνουν σε δικό του λογαριασμό. Πως μπορεί να συμβεί αυτό? Μπορεί να κάνει ιδιωτικό συμφωνητικό ότι ο πατέρας του του παραχωρεί τη στέγη? Ή έστω να τι νοικιάσει?

 

 

Να βάλει φωτοβολταικό στο όνομα του σε ιδιοκτησία άλλου αποκλείεται. Ενοικίαση ή παραχώρηση αποκλείεται επίσης. Ο νόμος είναι σαφής! φωτοβολταικό μπορεί να βάλει μόνο ο ιδιοκτήτης του κτίσματος! Εάν όμως έχει τα λεφτά, μπορεί να το κάνει στο όνομα του πατέρα του, αν τα έχουνε καλά, και ίσως για περισσότερη εξασφάλιση των χρημάτων να γίνει συνδικαιούχος στο λογαριασμό τραπέζης στον οποίο θα γίνεται όλη η ιστορία συμψηφισμού και θα καταθέτει τα λεφτά η ΔΕΗ, για να μην του τα τρώει ο πατέρας του.

Αν δεν έχει λεφτά και θέλει να το κάνει με τραπεζικό δανεισμό, πρέπει να πείσει τον πατέρα του να πάρει το δάνειο διότι μπορεί να πάρει μόνο ο πατέρας του.

Επομένως μόνο αν γίνει γονική παροχή του κτίσματος με πλήρη κυριότητα του γιού μπορεί να βάλει στο όνομα του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω αυτό με τη γονική παροχή της χρήσης της ταράτσας να δω τι διαδικασία χρειάζεται. Αλλιώς μακάρι να δεχτεί τον κοινό λογαριασμό μπάς και κάνουμε καμία δουλειά γιατί δεν γίνεται άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Αμα δεν υπάρχει προβλημα εμπιστοσυνης με τον πατέρα τότε αρκει να του γραψει το σπιτι διαθηκη, ουτως ωστε σε περιπτωση θανάτου του πατέρα (κουφια η ώρα) να μην υπάρχουν προστριβες με αδέλφια ή άλλους πιθανους κληρονομους.

Αν όμως υπάρχει ζητημα εμπιστοσυνης τότε ο τραπεζικός λογαριασμος δεν βλέπω πώς θα τον εξασφαλισει μιας και θα υπάρχουν διαδικασίες για αλλαγη του αριθμου λογαριασμου που πιστώνει η ΔΕΗ τα ποσά, οπότε ο υιος θα βρεθει στην απέξω με συνοπτικές διαδικασιες

Link to comment
Share on other sites

Από τη ΔΕΗ μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος τελικά είναι να του γράψει ένα ποσοστό από το σπίτι (ίσα για να θεωρηθεί συνιδιοκτήτης) και με ιδιωτικό συμφωνητικό να του παραχωρήσει την ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην μπλεκόσαστε.

 

Αίτηση στη ΔΕΗ κάνει ο οποιοσδήποτε οριζόντιος ή κάθετος ιδιοκτήτης του κτίσματος, ο οποίος έχει μετρητή στο όνομά του και με την προϋπόθεση ότι συμφωνούν οι άλλοι ιδιοκτήτες (στην περίπτωση του κάθετου ιδιοκτήτη δε μας ενδιαφέρει η σύμφωνη γνώμη)

Link to comment
Share on other sites

Poltagain: Ο Νόμος απαιτεί ο κύριος της Φ/Β εγκατάστασης να είναι και κύριος οριζόντιας ιδιοκτησίας. Τώρα το πως θα το καταφέρει αυτό ίσως να είναι λύση αυτό που πρότεινε η Λένα.

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα στη ΔΕΗ και μου είπαν ότι με γονική παροχή της ταράτσας δεν γίνεται. Στον φάκελο που καταθέτω πρέπει να υπάρχει τίτλος κυριότητας (αντίγραφο συμβολαιογραφικής πράξης και πιστοποιητικό μεταγραφής από το υποθηκοφυλάκειο). Όποιο όνομα εμφανίζεται στο πιστοποιητικό, σε αυτό γίνεται και η αίτηση. Επομένως μόνο αν είναι συνιδιοκτήτης μπορεί να συμβεί.

Link to comment
Share on other sites

poltaigan, κάνε μου τη χάρη και ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις!!

 

Δηλαδή η γονική παροχή δεν είναι τίτλος ιδιοκτησίας; Πως νομίζεις ότι θα γίνει;

Θα πάει ο μπαμπάς και η μαμά στο συμβολαιογράφο και με συμβολαιογραφική πράξη (μετέπειτα θα βγει η μεταγραφή) θα διαβιβάζουν οτιδήποτε θέλουν, ταράτσα, υπόγειο, διαμέρισμα μέχρι και χρήση σε μελλοντική κατασκευή να έχεις είσαι ιδιοκτήτης. Ο τίτλος σε κάνει ιδιοκτήτη.

Το επόμενο που θα χρειαστεί είναι ο μετρητής κατανάλωσης στο όνομα του αιτούντα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννοεί παροχή παραχώρηση του δικαιώματος να τοποθετήσει Φ/Β σύστημα στη στέγη. Αυτό γίνεται αν είσαι κύριος και επικαρπωτής ο πατέρας σου και σου παραχωρεί την επικαρπια της στέγης!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.