Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκατάσταση φ/β σε στέγη από τρίτον


kouman

Recommended Posts

Σας παραθέτω μία συνοπτική ανάλυση του λογιστικού/οικονομικού καθεστώτος του ειδικού προγράμματος:

 

ΦΠΑ Αγοράς Υλικών:............

Φόρος Εισοδήματος:..............

ΦΠΑ Πώλησης Ενέργειας:.....

 

 

tsilena respect :!:

 

Μια διευκρίνιση, εκεί που αναφέρεις "συγκεκριμένα το καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ" προφανώς δεν εννοείς απαλλαγή ΦΠΑ, αλλά αντιστάθμιση με άλλα έσοδα όπως γράφεις από πάνω σωστά;

 

Επίσης στην πρώτη περίπτωση από κάτω αναφέρεις πως το φυσικό πρόσωπο επιτηδευματίας εντάσσει αυτό το ΦΠΑ από εγκαταστάσεις τόσο στην έδρα της επιχείρησης όσο και στην οικία του. Δηλαδή για ένα πελάτη μου φυσικό πρόσωπο επιτηδευματία με ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα εγκατστήσει στα ενοικιαζόμενα αλλά και στην οικία του που είναι σε διαφορετικό νομό δύο συστήματα, όλος αυτός ο ΦΠΑ θα του μείνει πιστωτικός; :idea:

Αποφύγετε τις άσκοπες παραθέσεις ολόκληρων μηνυμάτων. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

billlllll, με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ ότι η εγκατάσταση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι έτσι κι αλλιώς εταιρική, άρα αντισταθμίζει το ΦΠΑ.

Στο σπίτι του αν δεν είναι έδρα της εταιρείας του κανονικά δεν μπορεί, (μήπως η έδρα είναι το σπίτι του και τα ενοικιαζόμενα είναι παράρτημα; ).

Ας το συζητήσει όμως με το λογιστή του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος γιατί χάθηκα λίγο με την όλη συζήτηση.

Συμπερασματικά αυτό που καταλαβαίνω από τα παραπάνω έιναι οτι αν κάποιος (είτε φυσικό πρόσωπο είτε εταιρία) θέλει να νοικιάσει στέγη η ταράτσα για να εγκαταστήσει φ/β στο όνομα του στα πλαίσια του προγράμματος με 0.55 e/kwh ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει, καθώς δεν έχει ιδιοκτησία και προφανώς ρολόι στο όνομά του για να γίνει ο συμψηφισμός. Αν από την άλλη νοικιάσει τη στέγη ή την ταράτσα τότε υπάρχει παραθυράκι να το κάνει αλλά θα εμπίπτει στο πρόγραμμα με 0.42 e/kWh και με ανάλογες φορολογικές υποχρεώσεις.

Link to comment
Share on other sites

akiswrc σωστά κατάλαβες.

Για το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε στέγες (τιμή για συμβόλαια 2011 0,55€/kwh) χρειάζεται απαραίτητα ιδιοκτησία στον χώρο και υπάρχον ρολόι στο όνομα του ιδιοκτήτη που θα γίνεται ο συμψηφισμός. Η έγκριση είναι άμεση, δηλαδή σε 1-1,5 μήνα αναλόγως την περιοχή.

 

Για τα υπόλοιπα νοικιάζεις ό,τι θέλεις (για τουλάχιστον 20 χρόνια) είτε ως φυσικό πρόσωπο, είτε ως εταιρεία, καταθέτεις αίτηση ΔΕΗ και περιμέεεεεεεενεις μέχρι να έρθει η σειρά σου να πάρεις όρους σύνδεσης και να προχωρήσεις στις επόμενες χρονοβόρες διαδικασίες. Ρολόι μπαίνει καινούριο, τιμή όποια προλάβεις με την κατάθεση δικαιολογητικών στον ΔΕΣΜΗΕ, έναρξη ΟΑΕΕ, φορολογία κτλ

Link to comment
Share on other sites

Με τα οικιακα αν πας σε ενα συμβολαιογραφο μπορεις να κανεις παπαδες.Φτιαξε εσυ σε αλλουνου σκεπη και εκμεταλλευσου το οσο θες.

Link to comment
Share on other sites

Εννοω οτι αν καποιος πελατης δεν εχει λεφτα ή δεν θελει να παρει δανειο ή τελος παντων δεν θελει να βαλει λεφτα για καποιο λογο,του το κατασκευαζω π.χ. εγω και με καποιο συμβολαιογραφικο συμβολαιο-συμφωνητικο εισπρατω τα εσοδα(αφου εχει αφαιρεθει το ρευμα) για οσα χρονια συμφωνησουμε και μετα αποχωρω, αποκτωντας ετσι αυτος εντελως δωρεαν ενα φ/β σταθμο στο σπιτι του για τα υπολοιπα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Πες μου πως δένεις νομικά τον πελάτη να σου καταβάλει τα χρήματα γιατί αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι συνδικαιούχος στον λογαρισμο που δηλώνεις στην ΔΕΗ.

Γνωρίζεις ότι όταν ο νόμος σου λέει ότι το 10αρι μπαίνει σε χώρο από ιδιοκτήτη όπου υπάρχει κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία και εσύ πάς με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο διακαστήριο θα έχεις πρόβλημα γιατί επικαλείσαι κάτι το οποία δεν επιτρέπεται να κάνεις ακτός αν σου δίνουν επικαρ΄πια την ταράτσας και βάζεις και ρολόι για την ταράτσα.

Τέλος πως μπαίνει κάποιος σε αυτή την διαδικασία έχοντας ένα αστάθμητο παράγοντα που λέγεται κατανάλωση σπιτιού με την οποία συμψηφίζεται, λογιστικά, η παραγωγή του Φ/Β? Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει απο εκεί.

 

Anyway αυτοί που τα κάνουν θα το έχουν μελετήσει...

Link to comment
Share on other sites

-Εχει νομικη υποσταση στο δικαστηριο γιατι ειναι επικυρωμενο απο συμβολαιογραφο και οχι ενα απλο ιδιωτικο συμφωνητικο.

-Σε αυτο το συμφωνητικο αναγραφονται ολες οι παραμετροι δηλαδη,πως θα πληρωνονται και πως θα μοιραζονται τα λεφτα,ποτε αποχωρει ο εγκαταστατης του δικαιωματος του προς εισπραξη,ποσο χρονικο διαστημα διαρκει η συμφωνια μεταξυ τους.

-Ο ασταθμητος παραγοντας που λεγεται καταναλωση οικιας,δεν ειναι και τοσο ασταθμητος γιατι μπορεις να ζητησεις του πελατη σου τους λογαριασμους των τελευταιων 2 ετων και να κανεις μια εκτιμηση της καταναλωσης.

Στο τελος κανεις και μια χρονικη υπερβαση της αποσβεσης και εισαι σιγουρα κερδισμενος.

Σιγουρα ναι,ενεχει ρισκο η συγκεκριμενη κινηση για πολλους λογους αλλα ειμαι διατεθειμενος να το παρω.Τα λιμναζοντα νερα βρωμιζουν και δεν μπορουμε να καθομαστε.Απ'τη στιγμη που υπαρχουν πελατες μου που τους εμπιστευομαι για καποιους λογους,μπορω να κανω αυτη τη συμφωνια μαζι τους.

Στην τελικη μπορεις να κανεις ενα συμφωνητικο ασχετο με τα φ/β,ωστε απλα και μονο ο ενας να καταλαβει στον αλλο π.χ. 5000 ευρω ετησιως για 8 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Και αν ο πελάτη σου αποφασίσει μετά από μια 2ετια 3ετια να πουλήσει το σπίτι ή πεθάνει και κληρονόμοι αποφασίζουν να το κρατήσουν ή να το πουλήσουν ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.