Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και Μηχανικοί


thodoris1982

Recommended Posts

Συμφωνα με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο πλεον : "οι επιτηδευματίες, που ασκούν το ελευθέρο επάγγελμα του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, οικονομολόγου, σύμβουλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, εφόσον το καθαρό εισόδημα που δηλώνουν από την δραστηριότητα τους αυτή, δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) κατοίκων, τα είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ για πόλεις άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων και τα δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για πόλεις κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων, υπόκεινται σε κατά προτεραιότητα έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές"

 

Πηγή:http://www.capital.gr

 

Νομιζω πως πλεον στοχοποιειται ο κλαδος ακομα περισσοτερο. Απορω εκει στο υπουργειο αν εχουν την παραμικρη ιδεα περι της καταστασεως που επικρατει στον τεχνικο-κατασκευαστικο κλαδο? Δηλαδη πλεον μιλαμε για εναν κεφαλικο φορο που θα αποτελεσει ακομα ενα πληγμα στον χειμαζομενο απο την κριση κλαδο. Eπισης ολοι αυτοι οι χιλιαδες συναδελφοι οι οποιοι δουλευουν με μπλοκακι και εχουν εισοδηματα κατω και απο 15.000 τον χρονο και αυτοι θα υποκεινται μαζικα σε εκβιαστικο ελεγχο?

Οι αποψεις σας για το θεμα?

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά στοχοποιούνται και πάλι τα μικρά τεχνικά γραφεία. Ας μου πληρώσουν όσα μου χρωστάνε από τα έργα και ευχαρίστως να δηλώσω εισόδημα 30.000 ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Πήραν απο τους συνταξιούχους, πήραν απο τους μισθωτούς, κόψαν τα ελάχοστα δώρα, ποιός άλλος μικρός έμεινε για στύψιμο??

Α ναι , οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες...

Καλά έχουμε εθιστεί στη λαλακία μου φαίνεται..να ελέγχουν τους μικρομεσαίους, προφανώς και αυτούς που δεν κάναν περαίωση. Ρε τα ζώα..

Έχω ακούσει περίπτωση για συνάδελφο που είχε ένα σωρό φακέλους μελέτες ανολοκλήρωτες που φυσικά δεν είχε πληρωθεί και του κόψαν πρόστιμο μην πιστεύοντας οτι όλες αυτές οι μελέτες δεν είχαν οικονομικό αντίκρυσμα.

Link to comment
Share on other sites

Την πήραν πίσω αυτήν την παράγραφο... Έχει ξαναειπωθεί στο foroum... Αν δεν δείτε κάτι επίσημο γραμμένο σε ΦΕΚ, Π.Δ., Υ.Α. κτλ μη ψαρώνετε... Αυτά λέγονται ως φήμες για να κόψουν αντιδράσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά πολλές από τις φήμες καταλήξαν σε ΦΕΚ (ειδικά το 2010...)

 

Δεν έχετε καταλάβει ακόμα την κατευθυντήρια γραμμή;

Τα μικρά τεχνικά γραφεία - μεμονωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τα κλείσουν...

Από όλους εμάς 1/100 (εκτίμηση) θα καταφέρει να διατηρήσει το γραφείο του, να το μεγαλώσει και να πάρει και υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε στις εταιρείες των μεγαλομηχανικών.

 

Κάποτε έλεγα ότι δεν θα τα ζήσω εγώ αυτά αλλά τελικά είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις που μάλλον είμαι απαισιόδοξος ...ότι θα τα ζήσω!!

Link to comment
Share on other sites

Όποιος επαγγελματίας ήταν, είναι και θα είναι σωστός, δε εχει να φοβηθεί από κανέναν έλεγχο... Μη τρομοκρατούμαστε από μόνοι μας, μας αρκούν οι ειδησεις των 8...

Link to comment
Share on other sites

Το απλούστερο που έχουμε να κάνουμε πάντως είναι να συστεγάσουμε τις όποιες μόνιμες συνεργασίες μας. Η ισχύς εν τη ενώσει...

Link to comment
Share on other sites

Μια άλλη λύση είναι να κάνουμε διακοπή της δραστηριότητας μας στην εφορία και να δηλώσουμε βοσκοί (πχ έχω έναν σκύλο και τον βοσκάω κάθε μέρα). 'Οταν έρθει καμιά δουλειά κάνουμε επανέναρξη πάλι της δραστηριότητας και ξανά διακοπή. Δεν πιστεύω να υπάρχει όριο διακοπών και επανενάρξεων. Το κύριο επάγγελμα θα παραμένει ο βοσκός γιατί το περισσότερο διάστημα θα είμαστε άνεργοι ούτως ή άλλως.

Στην περίπτωση που ψοφήσει ο σκύλος θα συνεχίσουμε να βοσκάμε εμείς οι ίδιοι και θα τον κάνουμε διαγραφή από τα πάγια.

Αλλιώς 25 να είναι οι μέρες τους!

Link to comment
Share on other sites

Όριο διακοπών και επανενάρξεων δεν υπάρχει μόνο που κάθε φορά θα πρέπει να βγάζεις άκρη με τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο βοσκός μπαίνει στον ΟΓΑ βλέπεις. SIRADRAB άμα είναι να πάρω καμία εκατοστή γουρουνάκια να μου τα βοσκάς ρε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.