Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
thodoris1982

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και Μηχανικοί

Recommended Posts

Συμφωνα με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο πλεον : "οι επιτηδευματίες, που ασκούν το ελευθέρο επάγγελμα του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, οικονομολόγου, σύμβουλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, εφόσον το καθαρό εισόδημα που δηλώνουν από την δραστηριότητα τους αυτή, δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) κατοίκων, τα είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ για πόλεις άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων και τα δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για πόλεις κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων, υπόκεινται σε κατά προτεραιότητα έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές"

 

Πηγή:http://www.capital.gr

 

Νομιζω πως πλεον στοχοποιειται ο κλαδος ακομα περισσοτερο. Απορω εκει στο υπουργειο αν εχουν την παραμικρη ιδεα περι της καταστασεως που επικρατει στον τεχνικο-κατασκευαστικο κλαδο? Δηλαδη πλεον μιλαμε για εναν κεφαλικο φορο που θα αποτελεσει ακομα ενα πληγμα στον χειμαζομενο απο την κριση κλαδο. Eπισης ολοι αυτοι οι χιλιαδες συναδελφοι οι οποιοι δουλευουν με μπλοκακι και εχουν εισοδηματα κατω και απο 15.000 τον χρονο και αυτοι θα υποκεινται μαζικα σε εκβιαστικο ελεγχο?

Οι αποψεις σας για το θεμα?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φυσικά στοχοποιούνται και πάλι τα μικρά τεχνικά γραφεία. Ας μου πληρώσουν όσα μου χρωστάνε από τα έργα και ευχαρίστως να δηλώσω εισόδημα 30.000 ευρώ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πήραν απο τους συνταξιούχους, πήραν απο τους μισθωτούς, κόψαν τα ελάχοστα δώρα, ποιός άλλος μικρός έμεινε για στύψιμο??

Α ναι , οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες...

Καλά έχουμε εθιστεί στη λαλακία μου φαίνεται..να ελέγχουν τους μικρομεσαίους, προφανώς και αυτούς που δεν κάναν περαίωση. Ρε τα ζώα..

Έχω ακούσει περίπτωση για συνάδελφο που είχε ένα σωρό φακέλους μελέτες ανολοκλήρωτες που φυσικά δεν είχε πληρωθεί και του κόψαν πρόστιμο μην πιστεύοντας οτι όλες αυτές οι μελέτες δεν είχαν οικονομικό αντίκρυσμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι κλίμακες για το 2011 είναι πουθενά δημοσιευμένες;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την πήραν πίσω αυτήν την παράγραφο... Έχει ξαναειπωθεί στο foroum... Αν δεν δείτε κάτι επίσημο γραμμένο σε ΦΕΚ, Π.Δ., Υ.Α. κτλ μη ψαρώνετε... Αυτά λέγονται ως φήμες για να κόψουν αντιδράσεις...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι αλλά πολλές από τις φήμες καταλήξαν σε ΦΕΚ (ειδικά το 2010...)

 

Δεν έχετε καταλάβει ακόμα την κατευθυντήρια γραμμή;

Τα μικρά τεχνικά γραφεία - μεμονωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τα κλείσουν...

Από όλους εμάς 1/100 (εκτίμηση) θα καταφέρει να διατηρήσει το γραφείο του, να το μεγαλώσει και να πάρει και υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε στις εταιρείες των μεγαλομηχανικών.

 

Κάποτε έλεγα ότι δεν θα τα ζήσω εγώ αυτά αλλά τελικά είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις που μάλλον είμαι απαισιόδοξος ...ότι θα τα ζήσω!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όποιος επαγγελματίας ήταν, είναι και θα είναι σωστός, δε εχει να φοβηθεί από κανέναν έλεγχο... Μη τρομοκρατούμαστε από μόνοι μας, μας αρκούν οι ειδησεις των 8...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το απλούστερο που έχουμε να κάνουμε πάντως είναι να συστεγάσουμε τις όποιες μόνιμες συνεργασίες μας. Η ισχύς εν τη ενώσει...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια άλλη λύση είναι να κάνουμε διακοπή της δραστηριότητας μας στην εφορία και να δηλώσουμε βοσκοί (πχ έχω έναν σκύλο και τον βοσκάω κάθε μέρα). 'Οταν έρθει καμιά δουλειά κάνουμε επανέναρξη πάλι της δραστηριότητας και ξανά διακοπή. Δεν πιστεύω να υπάρχει όριο διακοπών και επανενάρξεων. Το κύριο επάγγελμα θα παραμένει ο βοσκός γιατί το περισσότερο διάστημα θα είμαστε άνεργοι ούτως ή άλλως.

Στην περίπτωση που ψοφήσει ο σκύλος θα συνεχίσουμε να βοσκάμε εμείς οι ίδιοι και θα τον κάνουμε διαγραφή από τα πάγια.

Αλλιώς 25 να είναι οι μέρες τους!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όριο διακοπών και επανενάρξεων δεν υπάρχει μόνο που κάθε φορά θα πρέπει να βγάζεις άκρη με τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο βοσκός μπαίνει στον ΟΓΑ βλέπεις. SIRADRAB άμα είναι να πάρω καμία εκατοστή γουρουνάκια να μου τα βοσκάς ρε...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.