Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χώροι Κύριας Χρήσης (ορισμός - χαρακτηριστικά)


panzorbas

Recommended Posts

Ο ΓΟΚ δίνει τις απαντήσεις:

Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή, σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το εικοσιτετράωρο...Για παράδειγμα στα κτίρια με χρήση κατοικίας χώροι κύριας χρήσης είναι τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης (καθιστικά, σαλόνια, τραπεζαρίες, χώροι παιχνιδιού), οι κουζίνες, τα γραφεία κλπ.
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Η είσοδος πολυκατοικίας είναι χώρος κύριας χρήσης ή βοηθητικός ? Με ενδιαφέρει για τον ν.4014.

 

Αντιγράφω από κτιριοδομικό Άρθρο 2 , παρ 3

 

" 3. Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων: Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή, σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι υπόλοιποι χώροι των κτιρίων είναι βοηθητικής χρήσης. Για παράδειγμα στα κτίρια με χρήση κατοικίας χώροι κύριας χρήσης είναι τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης (καθιστικά, σαλόνια, τραπεζαρίες, χώροι παιχνιδιού), οι κουζίνες, τα γραφεία κ.λπ. Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι: - Οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια). - Οι χώροι υγιεινής. - Τα μηχανοστάσια. - Οι αποθήκες. - Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων. - Τα κτίρια παραμονής ζώων (στάβλοι, βουστάσια κ.λπ.). "

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι κάθεται κάποιος 2 ώρες το εικοσιτετράωρο στην είσοδο της πολυκατοικίας για να χαρακτηριστεί κύριος χώρος.Εκτός και έχασες το κλειδί του διαμερίσματος και περιμένεις τον κλειδαρά!!

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

βοηθητικός είναι

αλλά ένας βοηθητικός χωρος μπορεί να μετρά στον ΣΔ,

δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο

-----

δες μήπως η περίπτωσή σου αφορά παλαιούς ΓΟΚ πχ 73, 55, 29

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

με τη λογική αυτή η ορθή συμπλήρωση του ε9 από τον λογιστή πρέπει να κατατάσσει WC και αποθήκες ενός διαμερισματος πολυκατοικίας στους βοηθητικούς χώρους ακόμη και αν έχουν προσμετρηθεί στο συντελεστή δόμησης .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα , ένας χώρος που τον χρησιμοποιεί ο πελάτης ως καθιστικό-υπνοδωμάτιο , παρόλο που είναι κατασκευασμένος με λαμαρίνες ( παραγκα ) μπορώ να τον δηλώσω ως κύριο χώρο?

Ευχαριστώ την ομάδα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.