Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκβιασμός από ιδιοκτήτη ομόρου κτιρίου μετά την ανέγερση


dimpoll

Recommended Posts

Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να βρείς έναν Δικηγόρο με άριστες γνώσεις εμπράγματου οι οποίοι τις περισσότερες φορές συνεργάζονται με Μηχανικούς ειδικευμένους σε τέτοια θέματα, να του δώσεις όλα τα χαρτιά που αφορούν το θέμα και αφου τα μελετήσει να σου πεί την οδό που πρέπει να ακολουθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

:)

κολλητά είναι τα κτίρια.

δεν είχε βρέξει.

Αλλά όταν φτάσαμε στην ταράτσα, διαπιστώσαμε πως στο υπόγειό μας μπαίνουν νερά (περίπου 1,5 μέτρο ύψος). Φωνάξαμε Ευαθ, αποχετεύσεις κλπ, αλλά από ότι φαίνεται δεν προέρχονται από κάποιον. Από τότε έχουμε 2 αντλίες για να μην πλημμυρίσουμε ξανά.

Νομίζω, πάντως, πως αν ο μηχανικός αποδείξει πως τήρησε όλα τα μέτρα ασφαλείας, και έχει και αποδείξεις πως δεν υπήρξε σε κανέναν ζημιά (φωτό κλπ) τότε τζάμπα αγχώνομαι αφού κανένας μας δεν θα φταίει.

Παρόλαυτα, μάλλον η πραγμ/νη του συναδέλφου του τον καίει.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, το πόσο σκάψαμε, μπορεί να το ξέρει μόνο ο επιβλέπων του έργου.

Εγώ δεν έχω ιδέα. Ο διπλανός έχει 3όροφη οικοδομή. Από ότι μου είπαν γείτονες, σχεδίαζε να κάνει υπόγειο το 1980 που την έχτιζε, αλλά τον σταμάτησε η πολεοδομία και μπάζωσε το "υπόγειο" με χώμα.

Link to comment
Share on other sites

άλλη εικόνα έχει εσύ για το υπόγειο και άλλη εγώ.

 

εγώ σε ρωτάω γιατί θέλω να μάθω αν εσύ θεμελίωσες πιο πάνω ή πιο κάτω ή στην ίδια στάθμη με αυτόν.

 

γιατί αν θεμελίωσες πιο κάτω τότε δεν σε βλέπω και πολύ καλά χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει και κάτι οπωσδήποτε

Link to comment
Share on other sites

Παρόλαυτα, μάλλον η πραγμ/νη του συναδέλφου του τον καίει.

 

Φίλε τότε έχει γίνει κάτι που δεν έχεις γνώση σχετικά με αυτό.Προφανώς κάποιο ατύχημα ή κάτι άλλο, που εμφανώς προκάλεσε καθίζηση στο όμορο κτίριο.Απ' ό,τι περιγράφεις, φαίνεται ότι βρήκατε κ υδροφόρο κ ο νοών νοείτω........

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

 

 

  1. Ο πραγματογνώμων να είναι τόσο απόλυτος και ταυτόχρονα
  2. ο Επιβλέπων Μηχανικός να καίγεται για το περιεχόμενο της πραγμ/σύνης

χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

 

Απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, η πιθανότητα να συμβαίνουν κ τα 2 ταυτόχρονα είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.Πιστεύω πλέον ότι κάτι έγινε κ εσύ δεν έλαβες ποτέ σου γνώση.Αν εγώ ήμουν επιβλέπων κ είχα κάνει καλά τη δουλειά μου, δεν θα με ενδιέφερε το περιεχόμενο της πραγμ/σύνης.Από την άλλη, αν ήμουν πραγμ/μων, δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος στην εκτίμησή μου.

Link to comment
Share on other sites

Από την ανάγνωση και των 56 μηνυμάτων, δεν κατάλαβα γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο ερωτών για το περιεχόμενο της δικαστικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία πρέπει να έχει κατατεθεί στο δικαστήριο και, ως στοιχείο της δικογραφίας, είναι προσβάσιμο στις πλευρές των διαδίκων.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον επειδή δεν πρόκειται για δικαστική πραγματογνωμοσύνη. Σε ένα μήνυμα αναφέρεται σε "πραγματογνώμονα του ΤΕΕ" και σε άλλο "τον διόρισε το δικαστήριο".

Από τα υπόλοιπα αναφερόμενα τείνω να πιστέψω το πρώτο, μια που όταν ο πραγματογνώμονας πάρει εντολή από δικαστήριο, έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. Η μετά από ένα εξάμηνο συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη μετά από παραγγελία του ενδιαφερόμενου δεν κολλάει σε δικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Με λίγα λόγια, ο ερωτών ή δεν γνωρίζει ή δεν λέει όλη την αλήθεια. Είναι που είναι αδύνατο να βρεις λύση στο ΝΕΤ, αν δεν δίνεις και πλήρη και σωστά στοιχεία, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Μα ... ο ίδιος λέει στο #49 ότι "ο πραγμ/νας ήταν διορισμένος από το δικαστ.", καθώς και ότι, "για το αν στέκει η πραγμ/νη, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι 5 σελίδες χαζομάρες μόνο".

 

Επομένως, πρέπει να είναι δικαστική πραγματογνωμοσύνη, να την έχει διαβάσει αυτός ή ο δικηγόρος του, αλλά ψάχνει στο διαδίκτυο για βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Το δικαστήριο όρισε τον πραγμ/να έπειτα από παραγγελία του στο ΤΕΕ.

Η συμπληρωματική πραγμ/νη, έγινε 18 μήνες μετά, έπειτα από παραγγελία του αντιδίκου!

Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω βασικά, είναι εάν μπορούμε, με επιστημονικά στοιχεία, να αμφισβητήσουμε την "βεβαιότητα" του πραγμ/να, πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άλλος λόγος για την "κλίση" και καθίζηση που υποτίθεται ότι υπάρχει, και ότι, με επιστημονικά στοιχεία και πάλι, και με μελέτη που θα γίνει, να αποδείξουμε πως το πιθανότερο ήταν να προϋπήρχαν, και πως το αγνόησε το διορισμένος από το δικαστ. πραγμ/νας.

Μαρτυρίες off the record, υπάρχουν ακόμη και από πρώην ενοικιαστές του ότι ρωγμές υπήρχαν από πολλά χρόνια πριν αλλά αρνούνται να έρθουν να καταθέσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.